DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, July 16, 2013

CALON seBAIK TENGKU Zaihan jangan diperSIAkan hanya kerana segelitir PEMIMPIN ATASan UMNO buat PERANGAI..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita mengALU-ALUkan CALON UMNO/BN di PRK DUN Kuala Besut, TENGKU Zaihan.. Pemilihan CALON sebegini sangat TEPAT dan sepatutnya diBERIkan keMENANGan berBANDING CALON Lebai-Lebai DUNGU PAS yang jelas cuma nak KAUT keMEWAHan aje.. Lagi pun, CALON Lebai-Lebai DUNGU PAS yang diKAITkan dengan Naib PRESIDEN PAS 'Kassim PENTALON' nih biasanya SPESIS tak boleh pakai dan LAYAK jadik tukang basuh BERAK Pok Nik 'ALAIHISSALAM' aje!


Oleh itu, SAYANGlah kalau UMNO/BN GAGAL meMENANGkan CALON mereka yang sebegitu sempurna ini dan ada HARAPAN untuk menjadi PEMIMPIN NEGARA di masa hadapan.. Semoga CALON UMNO/BN ini MENANG BESAR nanti!

UMNO/BN seHARUSnya lebih BANYAK menCUNGKIL CALON-CALON sebegini demi kesinambungan PARTI ini.. TIDAK diNAFIkan bahawa UMNO/BN GAGAL menyediakan PEMIMPIN pelapis yang berWIBAWA dan berKUALITI walaupun sebenarnya RAMAI di kalangan ahli-ahli UMNO/BN yang boleh diketengahkan.. UMNO khususnya lebih tertumpu kepada SPESIS berOTAK LIBERAL untuk diangkat sebagai PEMIMPIN.. KONONnya, mereka ini mampu membawa NEGARA ini MAJU ke hadapan walaupun HAKIKATnya mereka sebenarnya hanya nak meROMPAK keKAYAan NEGARA tanpa perlu mengarang sebarang 'RESUME'!


IRONInya, di dalam UMNO sendiri PEMIMPIN pelapis yang sering diTONJOLkan ialah 'BOSS' Pemuda UMNO yang RAKYAT sedia maklum penyertaannya dalam UMNO hanyalah untuk me'LANUN' bersama-sama GENG 'LEVEL 4 Boys'nya.. RAKYAT pun TAHU MUKA-MUKA ini diangkat ke dalam HIERARKI kePIMPINan UMNO sebegitu TINGGI walaupun JASA dan KHIDMAT mereka terhadap PARTI, AGAMA, BANGSA dan NEGARA langsung tiada.. RAKYAT seakan-akan diPAKSA untuk menerima mereka ini atas NAMA UMNO walaupun bukan RAKYAT yang mahukan mereka ini dalam HIERARKI kePIMPINan UMNO.. Inilah PADAHnya..


CALON yang BAIK seperti TENGKU Zaihan ini seharusnya TIDAK diGANGGU selepas ini jika dia meMENANGi PRK DUN Kuala Besut.. Biarkan dia berBAKTI sepuas-puasnya kepada RAKYAT di kawasan tersebut.. KePIMPINan UMNO di peringkat PUSAT jugak seharusnya menerimanya tanpa perlu mengKORUPkan dia seperti mana para PEMIMPIN MUDA UMNO sebelum ini yang diangkat ke HIERARKI kePIMPINan tetapi akhirnya meMUSNAHkan diri sendiri.. Mungkin kita patut ambil DS Khir TOYO di Selangor sebagai CONTOH di mana dia diangkat sebagai MB Selangor sebelum akhirnya diJATUHkan di dalam UMNO sendiri..

Selain itu, PEMIMPIN UMNO sendiri seharusnya menunjukkan kePIMPINan yang MATANG dan berWIBAWA kepada RAKYAT terUTAMAnya yang berJAWATAN sebagai MENTERI.. Kita KECEWA dengan kenyataan BODOH beberapa MENTERI berhubung ISU keNAIKkan HARGA ayam di pasaran ketika ini.. Ada MENTERI yang RINGAN aje MULUTnya suruh RAKYAT 'SWITCH' daripada makan ayam kepada makan benda lain tanpa mengKAJI PUNCA masalah.. Ada jugak MENTERI yang mengatakan keNAIKkan HARGA ayam berPUNCA daripada HARGA makanan ayam yang terpaksa diIMPORT.. Ayam tak de makanan ke kat sini?


Malah, kita jugak KECEWA dengan kePIMPINan terTINGGI NEGARA yang memBISU apabila AGAMA ISLAM diHINA oleh KAUM 'AH-Beng' dan jugak oleh DUTA Vatican.. Kita nak TANYAlah kat kePIMPINan terTINGGI NEGARA itu, semasa kamu angkat SUMPAH depan YDP AGONG, apa yang kamu LAFAZkan? Apakah AKUJANJI yang kamu SEBUT di hadapan BAGINDA untuk kamu perTAHANkan? Bukankah ianya termasuk memPERTAHANkan keSUCIan ISLAM?


Walaupun tanpa angkat SUMPAH sedemikian pun sudah menjadi keWAJIBan kamu untuk menjaga kePENTINGan ISLAM kerana itulah SYAHADAH kamu sebagai orang ISLAM..

SIKAP sambil LEWA para PEMIMPIN sebeginilah yang mengecewakan RAKYAT.. Walaupun RAKYAT teringin nak pilih CALON seBAIK TENGKU Zaihan ini, RAKYAT mungkin terpaksa menolaknya jika MELUAT dengan GELAGAT para PEMIMPIN NEGARA yang TIDAK berPIJAK di bumi nyata.. UMNOlah yang terima PADAH kerana bakal keHILANGan KUASA.. Kalau di kawasan URBAN pun UMNO diTOLAK dek UMAT Melayu/ISLAM SPESIS 'PAK KADOK' yang PERASAN mereka MAJU kerana cuba menjadi LIBERAL, di mana lagi UMNO nak dapat SOKONGan kalau bukan di kawasan pedalaman dan semi-URBAN seperti di Kuala Besut?

UMNO hilang JATI DIRI kerana PEMIMPINnya sendiri dah jadik tak tentu HALA.. UMNO yang berTERASkan NASIONALISME Melayu/ISLAM takkan boleh berUBAH menjadi PARTI berTERASkan FAHAMan LIBERAL? Lainlah kalau UMNO ini WUJUD di sebuah NEGARA yang hampir 100% RAKYATnya adalah UMAT Melayu/ISLAM! Jepun, Korea, Thailand dan Taiwan bolehlah jadik LIBERAL kerana NEGARA ini bukannya NEGARA berBILANG KAUM dan AGAMA.. Sebab itulah SPESIS berOTAK LIBERAL ini harus diTENDANG keluar sesegara yang boleh.. Biarkanlah PAS aje yang HANCUR akibat diRASUK oleh SPESIS berOTAK LIBERAL kerana terlalu BODOH!

Wallahualam..    

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS