DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, July 15, 2013

HARAPAN untuk meLIHAT 'TSUNAMI' UNDI UMAT Melayu/ISLAM di PRK DUN Kuala Besut makin PUDAR..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Rasanya TIDAK perlu pun diSEBUTkan lagi bahawa UMAT Melayu/ISLAM pada HARI ini amat-amat KECEWA dengan SIKAP para PEMIMPIN POLITIK mereka yang seakan berSIKAP lepas TANGAN.. 3 JUTA lebih ahli-ahli UMNO dan hampir 2 JUTA Lebai-Lebai DUNGU PAS pada HARI ini sekana TIDAK mampu berbuat apa-apa pun apabila kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini diHINA.. Malah, untuk mencapai keSEPAKATan dalam perkara berKAITan AGAMA pun bukan main SUKAR.. Apakah SUSAH sangat untuk mereka berSUARA dalam perkara berKAITan dengan ISLAM? Takkan ini pun nak HARAPkan bukan ISLAM?

HARI ini terPAMPANGlah pulak kenyaraan DS Najib mengatakan bahawa Kerajaan UMNO/BN akan terus memPERTAHANkan ISLAM.. IRONInya, mintak MAAFlah kita KATAkan bahawa ini mungkin satu lagi RETORIK yang diCIPTA oleh 'Puok-puok KERA' TINGKAT 4 JPM kot? Setakat inilah, kita tak NAMPAK pun TINDAKan TEGAS BAIK atas NAMA Kerajaan UMNO/BN MAHU pun atas NAMA PARTI UMNOnya terhadap pengHINAan terhadap ISLAM yang diLAKUkan oleh KAUM bukan ISLAM khususnya KAUM 'AH-Beng' sejak keBELAKANGan ini.. RAKYAT TIDAK perlukan KATA-KATA berSULAMkan air LIUR sebagai JAMINan..

"Kita ambil jalan kesederhanaan, jalan sebaik-baik mengikut Islam, ertinya kita menolak fahaman fanatik dan tolak orang yang hendak melakukan kerosakan. Kita kutuk siapa yang buat huru-hara. Kalau bersikap sederhana dan tolak dasar tidak adil serta ekstrem, Allah SWT akan berkati perjuangan dan kepimpinan kita. Ini cuba kita lakukan hasil manfaat mandat rakyat," ->KLIK<-

Itu KATA DS Najib semasa berUCAP dalam MAJLIS sumbangan kepada AJK MASJID di Kuala Selangor.. Alangkah INDAHnya jika KATA-KATA ini diSUSULi dengan TINDAKan yang seWAJARnya? Sebagai PEMIMPIN yang mengetuai sebuah PARTI UMAT Melayu/ISLAM yang memBENTUK kerajaan, TIDAK ada sebab untuk DS Najib TIDAK mampu berTINDAK TEGAS walaupun mungkin diTENTANG oleh KAUM 'AH-Beng' yang pernah diTAGIHkan UNDI oleh dirinya.. Apakah DS Najib terlalu TAKUT untuk berTINDAK atau menCETUSkan gelombang TSUNAMI Melayu/ISLAM bagi memBUKTIkan KATA-KATAnya di atas?


BAIK UMNO atau PAS, kedua-dua PARTI ini telah diROSAKkan oleh pemikiran berOTAK LIBERAL.. UMNO sebagai sebuah PARTI Melayu/ISLAM yang berCORAK KEBANGSAAN telah diROSAKkan oleh pemikiran LIBERAL yang semakin menular khususnya dalam Pemuda UMNO.. UMNO bukanlah PARTI yang diTUBUHkan untuk menjadi LIBERAL tetapi UMNO ialah PARTI untuk UMAT Melayu/ISLAM yang SAYANGkan ..


Manakala Lebai-Lebai DUNGU PAS lagi TERUK kerana sanggup menJUALkan ISLAM hanya untuk TUNDUK kepada SEKUTUnya yang berOTAK LIBERAL? ISLAM mengHARAMkan memilih PEMIMPIN yang berZINA, 'MenJUBOR' atau pun berSEKUTU dengan PEMIMPIN yang berSEKEDUDUKan? Namun, dek kerana terlalu menJULANG pemikiran LIBERAL, Lebai-Lebai DUNGU PAS bukan sahaja telah meMALUkan ISLAM, malah ingin menyebarkan pulak keSESATan mereka itu untuk dijadikkan TELADAN kepada UMAT ISLAM lain? Tak ke SESAT NAMAnya?

Mereka yang berOTAK LIBERAL akan menganggap SEKATAN atau pun LARANGan berASASkan AGAMA ISLAM dan ADAT RESAM sebagai KOLOT dan mengHALANG keMAJUan KONON-KONONnya.. Bagi mereka yang berOTAK LIBERAL, keMAHUan MATERIALISTIK  dan NAFSU menjadi keUTAMAan dalam keHIDUPan mereka.. Dalam KONTEKS ini, UMNO dan PAS berLUMBA-LUMBA untuk mengGADAIkan perJUANGan PARTI masing-masing bagi mengejar 'TITLE' siapakah JUARA yang lebih berOTAK LIBERAL.. Apakah itu yang terBAIK untuk UMAT Melayu/ISLAM? Atau itu menyebabkan UMAT Melayu/ISLAM semakin MUNDUR?


HARI ini UMNO dan PAS pulak yang GIAT meWUJUDkan SPESIS berOTAK LIBERAL di dalam KOMUNITI Melayu/ISLAM di bandar-bandar.. Dengan KATA lain, siapa yang lebih LIBERAL, dialah yang akan mendapat UNDI di KL, Shah Alam, Subang, PJ, Klang atau di Georgetown.. Akibat terlalu mengejar UNDI SPESIS Melayu/ISLAM berOTAK LIBERAL inilah UMNO terUTAMAnya terLUPA bahawa UMAT Melayu/ISLAM di kawasan semi-URBAN dan pedalaman masih SAYANGkan PARTI ini.. Namun, mereka KECEWA kerana SUARA mereka ini diPENCILkan demi perSAINGan bagi menjadi JUARA siapa lebih LIBERAL!

PRK DUN Kuala Besut sepatutnya menjadi TITIK perMULAan untuk meWUJUDkan TSUNAMI UMAT Melayu/ISLAM bagi PRU berikutnya.. Namun, ianya tampak SUKAR kerana sekali lagi RAKYAT menyaksikan JANJI-JANJI yang diTABURkan SEMUAnya berTERASkan pemikiran LIBERAL dan menolak JAUH kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. RAKYAT tentunya berHARAP agar UMNO menendang keluar SPESIS berOTAK LIBERAL dalam PARTI dan jugak di TINGKAT 4 JPM tuh.. Sebenarnya, UMNO lebih MUDAH meLAKUkannya berBANDING Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Namun, kita YAKIN UMNO tak akan BUAT!

Jadik, UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini akan KEKAL menyaksikan pengHINAan satu demi satu oleh KAUM bukan ISLAM khususnya KAUM 'AH-Beng' terhadap mereka.. Para PEMIMPIN UMNO dan PAS pulak akan KEKAL menDENDANGkan RETORIK CIPTAan SPESIS berOTAK LIBERAL di dalam PARTI masing-masing bagi menutup keMARAHan UMAT Melayu/ISLAM.. Harapan untuk UMAT Melayu/ISLAM menebus kembali MARUAH mereka yang diHINA seterusnya menjadi KUASA TSUNAMI pada PRU berikutnya tampak KABUR.. Apakah lagi HARAPAN yang tinggal? Kalau NGO-NGO Melayu/ISLAM berGABUNG pun hanya memecahkan lagi UMAT ini?

Wallahualam.. 

2 comments:

Anonymous said...

Saya kira admin begitu tabah dan konsisten dalam memperjuangkan atau setidak tidaknya menyedarkan kaum Melayu. Saya amat kagum sekali dan akan terus mengikuti artikel tuan.

Adakalanya saya berasa terlalu lemah dan longlai memikirkan masa hadapan kaum Melayu, anak cucu dan generasi akan datang. Saya terasakan terlalu buntu untuk memikirkan apatah lagi untuk memberikan komen. Artikel Tuan adalah luahan hati dan perasaan saya.

Segala permasaalahan yang dihadapi kaum Melayu adalah BERPUNCA dari pemimpin nombor satu. Sekiranya disimpan lama, akan bertambah teruk lagi kemusnahan kaum Melayu. Katakanlah CUKUP kepada Najib.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Masa HADAPAN hanya boleh diCAPAI jika kita berUSAHA dari sekarang.. Masa HADAPAN yang diINGINi jugak TIDAK boleh diCAPAI jika hanya seorang sahaja yang mahu berUBAH.. Oleh itu, perUBAHan perlu diLAKUkan dan pihak berkenaan kena menerima perUBAHan itu..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS