DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, July 04, 2013

Nasib MALANG PRESIDEN Morsi CERMINan untuk Lebai-Lebai DUNGU PAS dan UMNO sendiri?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sekarang Mesir sekali lagi menjadi NEGARA yang HURU-HARA.. Mesir sebuah NEGARA yang paling RAMAI penDUDUK di benua AFRIKA dan memPUNYAi TAMADUN berUSIA RIBUan TAHUN akhirnya menjadi NEGARA 'PARIAH' untuk kesekiankalinya.. Mesir yang pernah mengetuai NEGARA-NEGARA Arab meLAWAN Israel sebelum terpaksa AKUR dengan perJANJIan Camp DAVID akhirnya HARI ini menjadi NEGARA yang TIDAK stabil dan bakal memPUNYAi REJIM seperti LEMBU yang diCUCUK HIDUNG seperti Iraq dan Libya.. Itulah 'BAYANGan' untuk NEGARA kita jugak jika SENARIO seperti sekarang berTERUSan.. MODUS Operandinya memang SAMA.. Apabila PRESIDEN Morsi mengGANTIkan Hosni MUBARAK, RAMAI Lebai-Lebai DUNGU PAS yang meLAUNGkan "ALLAHUAKBAR".. RAMAI Lebai-Lebai DUNGU PAS yang turut meRAIkan keJAYAan Morsi kerana mengKAGUMi IKHWANUL MUSLIMIN, ORGANISASI yang cuba diSAMAkan dengan PARTI mereka.. Manakala REJIM MUBARAK pula sering mereka SAMAkan KONONnya sebagai UMNO.. Bukan RAHSIA lagi RAMAI Lebai-Lebai DUNGU PAS yang KAGUM dengan Syed QUTB dan Syed Hassan Al BANNA KONONnya sebagai IDOLA mereka.. HARI ini, apa dah jadik dengan segala keKAGUMan dan TAKBIR  mereka itu? Boleh sesiapa tolong JAWAB?

Kalau Mesir boleh diHANCURkan oleh TANGAN-TANGAN penyokong 'DAJJAL' kenapa pulak TIDAK dengan NEGARA kita ini? Cuba kita BAYANGkan kalau ianya berLAKU?

1) Kita SEMUA TAHU bahawa PARTI-PARTI dalam PR BANYAK menerima BANTUAN dan DANA-DANA ASING untuk kegiatan POLITIK mereka tanpa sebarang SEKATAN oleh pihak berKUASA..

2) Kita jugak TAHU BANYAK NGO-NGO yang sepatutnya TIDAK menCAMPURi URUSAN POLITIK tetapi menJALANkan PROVOKASI POLITIK secara TERANG-TERANGan jugak dengan BANTUAN DANA-DANA ASING..

3) DANA-DANA ASING ini jugak berjkaya diSALURkan menerusi AKAUN-AKAUN dalam BANK TEMPATAN menerusi PEGAWAI-PEGAWAI BANK berOTAK LIBERAL dengan ALASAN KONONnya untuk PROJEK itu dan ini walhal apabila DANA-DANA ini diKELUARkan, ianya diSALURkan kepada PR dan NGO-NGO HARAM seperti SUARAM dan SAMM..

4) Selain itu, pihak-pihak yang MAHIR dengan bidang perUNDANGan di dalam NEGARA ini pulak akan di'KOW-TIM' untuk meMANIPULASIkan UNDANG-UNDANG NEGARA bagi kePENTINGan POLITIK pihak tertentu dan akan diBERIkan JAWATAN sekiranya kerajaan sedia ada berjaya diTUMBANGkan..

5) Beberapa KADER-KADER jugak akan diSERAPkan ke dalam jabatan-jabatan kerajaan dan GLC-GLC untuk mengelirukan 'MIND-SET' mereka ini dan memBUAT KACAU agar kakitangan kerajaan dan di GLC-GLC TIDAK berPUAS HATI dengan MAJIKAN mereka sendiri..

6) PengGUNAan MEDIA INTERNET seperti FACEBOOK dan FORUM 'ONLINE' akan diMASIMUMkan untuk menyebarkan DAKYAH memBURUK-BURUKkan kerajaan, INSTITUSI DIRAJA, AGAMA ISLAM, KAUM Melayu/BUMIPUTRA dan PERLEMBAGAAN kepada generasi MUDA..

7) Di dalam UMNO pulak, puak-puak berOTAK LIBERAL di dalam Pemuda UMNO yang berSEKONGKOL dengan puak-puak PR secara SENYAP akan menJAHANAMkan UMNO dengan meminggirkan kePENTINGan KAUM Melayu/ISLAM sebaliknya mementingkan mereka yang berOTAK LIBERAL dan MATERIAL seMATA-MATA..


AKHIRnya apakah yang akan berlaku? Kita sebenarnya hanya menunggu MASA aje untuk menyaksikan apa yang berlaku di Mesir itu berlaku pulak di NEGARA kita.. Kerajaan terlalu memBUKA RUANG KONONnya ingin diLIHAT LIBERAL hinggakan TANGAN-TANGAN 'DAJJAL' berjaya menyelinap MASUK dan menJAHANAMkan NEGARA ini.. Itu pun para PEMIMPIN NEGARA masih TIDAK NAMPAK dan meLIHAT pihak yang menyuarakan keBIMBANGan sebegini sebagai ingin mengGUGAT keDUDUKan mereka.. Dengar KATA, TUN Dr. Mahathir sendiri cuba di'GANGGU' apabila MAJLIS beliau bersama golongan BELIA cuba diBATALkan? ->KLIK<-


Jadik? Jika TUN Dr. Mahathir yang TEGAR dengan semangat JATI DIRInya pun cuba diNAFIkan untuk menyampaikan IDEALISMEnya kepada GENERASI MUDA, apakah lagi yang boleh diHARAPkan dari Kerajaan UMNO/BN pada HARI ini? MengHARAPkan SPESIS berOTAK LIBERAL yang MENYAMUN mengGUNAkan UMNO sebagai PLATFORM ini untuk TAMPIL memPERTAHANkan NEGARA? Seperti yang kita SEBUT tadi, jika ada pihak yang menyuarakan perkara sebegini, mereka akan diFITNAH KONONnya cuba mengGUGAT UMNO dan kerajaan walaupun mereka bukanlah meWAKILi PR dan mereka berSUARA kerana SAYANGkan NEGARA lebih daripada puak berOTAK LIBERAL dan pengKHIANAT dalam Kerajaan UMNO/BN! 

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS