DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, October 21, 2014

PenCAPAIan 'MODERATE' + LIBERAL oleh PM kita - KAUM PENDATANG mengajar UMAT Melayu/ISLAM mengHINA AGAMAnya sendiri?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

RASAnya dah NAMPAK terlalu BANYAK pengHINAan demi pengHINAan menerusi PROVOKASI teRANCANG terhadap AGAMA ISLAM yang mengGUNAkan UMAT Melayu/ISLAM sendiri.. Kenapa mereka nak sangat mengHINA AGAMA ISLAM? ISLAM diHINA lagi di NEGARA ini.. Sekali lagi Kerajaan UMNO/BN yang diKETUAi oleh PEMIMPIN Melayu/ISLAM tak mampu berBUAT apa-apa.. Selepas NAMA Allah SWT diperMAINkan di MAHKAMAH DUNIA, kali ini perkara-perkara ASAS dalam ISLAM seperti yang meLIBATkan HALAL dan HARAM pun begitu MUDAH diHINA dan diperMAINkan oleh MUSUH-MUSUH ISLAM di dalam NEGARA ini.. Di dalam ISLAM, ANJING ini diKIRA termasuk dalam KATEGORI NAJIS BERAT.. ->KLIK<-


PERTAMA sekali, TAHUkah mereka yang JAHIL itu kenapa perKATAan 'NAJIS' itu diGUNAkan dalam ISLAM? Apakah mereka yang JAHIL ini TIDAK FAHAM apakah MAKSUD perKATAan 'NAJIS' itu? Itu telah ditentukan sejak ZAMAN Rasulullah SAW lagi? Namun demikian, mereka yang JAHIL ini cuba berSELIDUNG untuk memBELAI NAJIS ini dengan ALASAN untuk memBELA HAK ASASInya? TAMBAH memBURUKkan lagi keadaan apabila ada ULAMA yang KONONnya tahap PhD tapi mengHALALkan perBUAT JIJIK ini dengan kenyataan berikut.. ->KLIK<- 


DiBERIkan ALASAN pulak KONONnya MAZHAB Maliki memBENARkannya? Wahai DR. WAHHABI, IMAM Malik sendiri TIDAK pernah menarik perKATAan 'NAJIS' terhadap HAIWAN ini? Mana mungkin IMAM Malik mengatasi AJARan Rasulullah SAW sendiri? Lebih LOGIK lagi, pernahkah diSEBUTkan bahawa IMAM Malik itu memelihara ANJING? TIDAK bukan? Oleh itu, BERHENTIlah mengelirukan UMAT ISLAM atas NAMA beliau.. Lagi pun MAJORITI UMAT ISLAM di NEGARA ini MAZHAB Syafie.. ->KLIK<-

Apa pun, yang jelas seperti yang kita KATA tadi, pengHINAan yang berterusan ini ialah sesuatu yang diSENGAJAkan.. Ianya selepas CUBAan menCURI NAMA Allah SWT, INSIDEN BOGEL, ARAK dan kini ANJING pulak.. Kenapa mereka ini begitu BERANI termasuklah sekarang ini dah mengHASUT UMAT Melayu/ISLAM untuk mengHINA AGAMA mereka sendiri? JAWABnya ialah kerana orang inilah..


Ya.. SEMUAnya kerana orang ini.. Keterlaluankah jika kita menyalahkan dia atas SEMUA pengHINAan terhadap ISLAM di NEGARA ini? TIDAK.. Pasal ini antara BUKTInya..Siapakah yang menubuhkan PEMANDU? Bukankah dia sendiri sebagai PM yang menubuhkannya? Apakah FUNGSI PEMANDU ini termasuklah menjadik 'PUNAH-Sihat' kepada AGAMA ISLAM jugak? Paling PENTING, kenapa PEMANDU ini diTUBUHkan? Apakah kerana AGAMA ISLAM memerlukan 'PUNAH-Sihat' untuk memastikan keDUDUKannya sebagai AGAMA RASMI ini TIDAK terGUGAT? Atau kerana HASRAT DS Najib sendiri nak meLIBERALkan keDUDUKan AGAMA ISLAM? Itukah HASRAT sebenar dia disebalik 'LAKONan' PALSUnya seperti di bawah ini?


TIDAK CUKUP dengan PEMANDU, DS Najib menubuhkan pulak INSTITUSI 'Global MODERATE Movement' (GMM) yang sampai sekarang TIDAK dikeTAHUi apakah OBJEKTIFnya.. Mungkin dia sebagai PM terlalu KEMARUK nak me'MODERATE'kan UMAT Melayu/ISLAM yang KONONnya keTINGGALan? DiLANTIK pulak si Pudin ini sebagai PEMIMPIN UTAMA GMM ini yang jelas menyerlahkan lagi HASRAT DS Najib sendiri untuk me'MODERATE'kan dan meLIBERALkan UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. Jika TIDAK, kenapa pulak kerajaan perlu meWUJUDkan GMM? DUNGU sungguh untuk seorang PM Melayu/ISLAM berPANDANGan bahawa UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini TIDAK 'MODERATE' dan memerlukan dia untuk itu? 


Kenapa kita KATA begitu? Ini kerana PM sedemikian jelas seseorang yang JAHIL terhadap SEJARAH NEGARA dan SIRAH AGAMAnya sendiri.. Bukankah sejak PERTAMA kali menerima AGAMA ISLAM, KAUM Melayu/BUMIPUTERA memang sudah sedia 'MODERATE'.. Kenapa? Cuba FIKIR.. Sedangkan Rasulullah SAW sendiri terpaksa berPERANG dengan KAUM Arab sendiri demi menyebarkan ISLAM.. KAUM Melayu/BUMIPUTERA ini pulak begitu MUDAH aje menerima ISLAM tanpa perlu berPERANG pun? Bukankah itu kerana SIFAT semulajadi KAUM ini yang 'MODERATE' tanpa perlu diAJAR pun oleh sesiapa?

DiTAKDIRkan Allah SWT UMAT Melayu/ISLAM yang meRUPAkan UMAT paling AKHIR mengANUT ISLAM ini terlalu 'MODERATE' hingga menganggap MUSUH mereka sebagai SAUDARA mereka sendiri.. Apabila Portugis menyerang Melaka, UMAT Melayu/ISLAM MUDAH berKERJASAMA dengan KUASA ASING ini untuk saling menJATUHkan seSAMA sendiri antara Acheh dan Johor.. Begitu jugaklah dengan Belanda, Inggeris dan Jepun.. Selepas MERDEKA pulak, sekali lagi kita menyaksikan PEMIMPIN UMAT Melayu/ISLAM mengANUGERAHkan keRAKYATan kepada para PENDATANG yang di'IMPORT' oleh penJAJAH British ke NEGARA ini?


TIDAKkah SEJARAH kita sendiri memBUKTIkan bahawa kita secara semulajadi sememangnya sudah 'MODERATE' selama beRATUS TAHUN sebelum ISTILAH 'MODERATE' itu sendiri WUJUD? Jadik, di manakah RELEVANnya untuk DS Najib memPROMOSIkan pemikiran 'MODERATE' yang sememangnya sedia ada dalam JIWA kita SEMUA? Sepatutnya para PENDATANG yang dapat keRAKYATan itulah yang patut di'MODERATE'kan untuk diAJAR menerima KAUM Melayu/BUMIPUTRA sebagai pangHUNI ASAL di NEGARA ini dan sekaligus menerima keDUDUKan AGAMA ISLAM sebagai AGAMA kita SEMUA? Di mana LETAKnya OTAK kamu?

Wallahualam..

5 comments:

AKuSedih said...

Sedih nya dan kecewa sgt
apa nak jadi dengan Tanah Melayu ini yg dulunya indah dengan ilmu, adab dan kesopanan Islam.
Kenapa semua berubah jadi rosak??
Kenapa Najib sanggup menipu dan jd perosak kepada Melayu? dia ada kuasa kenapa dia tidak ambil berat dan biarkan parasit meruntuhkan Agama dan Negara??

Blogger pro Melayu semua.. tolonglah BERTINDAK!!!!
Lakukahlah sesuatu demi menyelamatkan kerosakan demi kerosakan ini. Tidak snggup rasanya untuk mewarisi negara rosak ini buat anak2 cucu aku nanti!!

JIka perlu gulingkan Najib.. maka lakukanlah seperti mana Pak Lah digulingkan.

Parti mana lagi yang ada.. semuanya rosak!!

Ya Allah Selamatkanlah kami umat Mu dr kerosakan.. dan selamatkanlah tanah air kami ini dr dirosakkan oleh golongan kuffar dan munafik.

Anonymous said...

Apasal orang melayu Islam terhegeh-hegeh nak sentuh najis mughallazah, sedangkan bangsa kiasu sendiri jijik dan geli nak sentuh najis sendiri.

Anonymous said...

Wah hebatnya zaman pentadbiran Ah Jib Gor...

Anonymous said...

Sepertimana paklah disuruh turun, seperti itu jugalah najib perlu diturunkan. Jika tun razak masih hidup, sudah tentu beliau malu dgn prestasi kepimpinan najib. Cakap penuh dgn retorik. Apa beza najib dgn anwar? Nasib baik dia x minat jubo jantan. Itu saja bezanya

Anonymous said...

Paling terdekat Najib kata sekolah cinabeng-keling ada dalam perlembagaan depan puak cinabeng lagi!

You have been warned AI is a Decoy, PM is the real Trojan.....and their field soldiers had effectively infiltrated UMNO!

These bunch needed to be purged sooner rather than later...

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS