DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, October 23, 2014

Dah sampai satu ERA di mana MUSUH ISLAM hanya 'BERAK' kemudian kita UMAT Melayu/ISLAM akan berTELAGAH kerana 'NAJIS' mereka..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

ISLAM meRUPAkan SATU-SATUnya AGAMA di DUNIA yang MASUK ke kePULAUan Melayu ini tanpa menerusi sebarang pePERANGan.. Kita TIDAK pernah dengar ada PEMIMPIN ISLAM seperti Rajendara Chola III atau Rama Khamheng yang datang menyerang dan meLAKUkan 'GENOCIDE' demi menyebarkan ISLAM? Malah, AGAMA Kristian sendiri terpaksa menempuhi keSUKARan hingga ke HARI ini untuk diSEBARkan di kePULAUan Maluku dan Filipina.. Kenapa pulak ISLAM begitu MUDAH diTERIMA di kePULAUan Melayu ini tanpa sebarang TENTANGan? Bukankah ianya sesuatu yang PELIK untuk KAUM yang diMOMOKkan sebagai TIDAK 'MODERATE' ini?

IRONInya, selepas keJATUHan Melaka sekalipun Portugis, Belanda dan British masih GAGAL untuk menukar AGAMA KAUM Melayu/BUMIPUTRA.. Malah, British terpaksa berKOMPROMI dengan keSULTANan Melayu/ISLAM di NEGARA kita dan Brunei dalam SOAL keMERDEKAan dengan memBERIkan JAMINan bahawa ISLAM itu KEKAL sebagai AGAMA RASMI NEGARA.. IRONInya lagi, hanya kitalah UMAT Melayu/ISLAM yang BERANI menDEFINISIkan Melayu itu sebagai ISLAM dan mematerikannya di dalam PERLEMBAGAAN NEGARA.. Walhal Pak-Pak Arab dan sebagainya yang ISLAM lebih dulu dari kita pun TAKUT nak berBUAT demikian? 


Jika anda INGAT semula SEJARAH NEGARA Palestin, anda patut TAHU bahawa NEGARA Israel itu diWUJUDkan oleh British yang ketika itu menakluk WILAYAH Palestin.. KAUM Yahudi yang ada di sana SEMUAnya di'IMPORT' dari seluruh Eropah, Rusia, Afrika dan Amerika lalu diBERIkan keWARGANEGARAan.. British boleh aje meLAKUkan sedemikian kepada NEGARA ini.. Namun, British TIDAK meLAKUkan secara PAKSAan.. MUSUH-MUSUH ISLAM yang berseLINDUNG di sebalik keKUASAan British telah memaksa PEMIMPIN UMAT Melayu/ISLAM pada MASA itu agar menerima KAUM PenDATANG sebagai SYARAT untuk NEGARA kita MERDEKA..

PEMIMPIN UMAT Melayu/ISLAM dan KeSULTANan Melayu/ISLAM pada ketika itu TIDAK ada PILIHan.. Akibat yang lebih BURUK bakal menanti jika mereka tak nak berALAH.. Malah, keKACAUan yang mungkin berLAKU pada MASA itu pasti akan mengHALANG untuk NEGARA menjadik MAJU seperti HARI ini.. Namun begitu, demi menJAGA keUTUHan ISLAM dan kelangsungan KAUM Melayu/BUMIPUTRA, maka diPATERIkanlah perkara berKAITan di dalam PERLEMBAGAAN dan TIDAK boleh diUBAH selagi UMAT Melayu/ISLAM sendiri TIDAK MAHU ianya diUBAH.. Selepas 57 TAHUN NEGARA ini MERDEKA, masih ada DENDAM lampau yang masih tersemat di kalangan beberapa PEMIMPIN AGAMA lain kerana GAGAL meMURTADkan UMAT Melayu/ISLAM.. 


UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini TIDAK boleh diMURTADkan seperti mana KAUM-KAUM lain di NEGARA ini.. Terlalu BANYAK IMPLIKASI UNDANG-UNDANG yang akan berLANJUTan hinggakan orang nak MURTAD tuh mungkin dah MATI BARUlah selesai.. Namun begitu, MUSUH-MUSUH ISLAM ini mengGUNAkan KAEDAH lain.. Jika anda RAJIN mengKAJI, ada SATU AGAMA lain yang sedang berKEMBANG bagi menyaingi PENGARUH AGAMA ISLAM di NEGARA ini.. Anda patut TAHU bahawa pengANUT AGAMA Buddha dan Hindu semakin merosot bukan kerana RAMAI masuk ISLAM tetapi RAMAI yang 'CONVERT' ke AGAMA ini.. 


Kita dah BANYAK kali SEBUT bahawa ANCAMan ini bukan MAIN-MAIN untuk UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. Malangnya, kita berPMkan seorang yang LIBERAL dan GAGAL untuk menJAGA AGAMA serta memBELA KAUMnya sendiri.. 


HARI ini mereka TIDAK perlu pun untuk meMUSUHi UMAT Melayu/ISLAM secara berHADAPAN.. Mereka hanya perlu mengHASUT 'SeEKOR DUA' Melayu yang takde PEGANGan AGAMA untuk menuruti keHENDAK mereka untuk meROSAKkan AGAMA ISLAM dari kalangan pengANUTnya sendiri.. Inilah yang berLAKU pada HARI ini apabila kita terpaksa berPEMIMPINkan seorang yang NAMAnya aje ada UNSUR Melayu/ISLAM tetapi untuk meLAKSANAkan AGENDA untuk AGAMA dan BANGSAnya sendiri pun kena TANYA kat MUSUH-MUSUH ISLAM terlebih dahulu?


MUSUH-MUSUH ISLAM pada HARI ini TIDAK perlu lagi meng'COVERT'kan UMAT Melayu/ISLAM secara berDEPAN.. Sebaliknya, mereka hanya perlu menguasai kerajaan sebagai 'PUNAH-Sihat', MENTERI atau pun EXCO di Kerajaan NEGERI.. Dari dalam kerajaan, mereka akan menyebarkan DAKYAH KONONnya kerajaan perlu kepada keterBUKAan, 'MODERATE', LIBERAL dan HAK SAMA RATA dalam SEMUA perkara.. PIHAK yang menolak AGENDA sebegini akan diLABELkan pulak sebagai EKSTRIMIS dan segala ASPEK perUNDANGan akan diGUNAkan.. MEDIA seperti TMI, The Star dan Malaysiakini pulak akan memBURUKkan mereka ini..

BARU-BARU ini PM DS Najib ada memBUAT kenyataan yang menolak sebarang BENTUK EKSTRIMISme di NEGARA ini.. Dalam KONTEKS NEGARA ini yang mana keDUDUKan ISLAM dan HAK-HAK KAUM Melayu/BUMIPUTERA telah diPATERIkan di dalam PERLEMBAGAAN sejak 57 TAHUN lagi, siapa agaknya yang patut diLABELkan EKSTRIM?


Mereka di atas itukah EKSTRIMIS seperti yang diMAKSUDkan? Apakah mereka akan meLAKUkan pemBERONTAKan berSENJATA demi meRAMPAS kePENTINGan orang lain? Atau mereka ini ada 'KAD KeAHLIan' AL-Qaeda atau pun ISIS kot?


Kenapa pulak perLAKUan oleh mereka di atas ini TIDAK pulak diKATEGORIkan sebagai EKSTRIM? Bukankah mereka TERANG-TERANGan MAHUkan perkara yang terMAKTUB di dalam PERLEMBAGAAN seperti keDUDUKan AGAMA ISLAM dan HAK-HAK KAUM Melayu/BUMIPUTRA diUBAH? Mereka jugaklah yang menjadik pemBELA kepada keGIATan TIDAK berMORAL terhadap UMAT Melayu/ISLAM seperti CUBAan MURTAD, ISU KALIMAH Allah SWT, LGBT dan memBELA pulak mereka yang mengHINA UMAT Melayu/ISLAM dari kalangan penyokong mereka?


Sebab itulah kita KATAkan seperti mana TAJUK di atas.. MUSUH-MUSUH ISLAM hanya perlu 'BERAK' sahaja untuk kita dan kita seSAMA kita pulak akan saling berTELAGAH untuk menyalahkan diri masing-masing.. Mereka yang meMUSUHi kita pulak hanya KETAWA BESAR meLIHAT bagaimana kita meMUSNAHkan diri sendiri.. Jika ada yang SEDAR dan cuba menyedarkan SAUDARA seAGAMAnya pulak, mereka ini akan diMUSUHi dan diHANCURkan oleh PEMIMPIN kita sendiri!

Wallahualam.. 
   

1 comment:

Anonymous said...

Puak ni memang berak merata lepas tu merungut dan salahkan orang lain bila busuk!

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS