DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, October 28, 2014

RAKYAT dah tak KISAH pun kalau UM diBAKAR HANGUS demi menunjukkan keBODOHan menyokong si 'PenJUBOR'..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Secara JUJURnya, siapa yang RUGI dengan RUSUHan di UM pada MALAM tadi? Yang jelasnya, KES MAHKAMAH untuk si 'PenJUBOR' itu tetap berlangsung jugak pada esok HARInya.. Malah, kalau diBAKAR UM sekalipun masih ada 20 BUAH lagi IPTA yang mampu mengGANTIkannya? BODOHlah kerajaan jika masih PEDULIkan lagi UM yang sejak dahulu lagi IPTA yang meLAHIRkan WATAK ANTAGONIS di NEGARA ini? Biarlah UM diROSAKkan sePUAS-PUASnya kerana UM yang diBINA oleh kerajaan sejak MERDEKA ini memang menjadik LUBUK peROSAK MASYARAKAT sejak sekian LAMA.. Jadik? PEDULIkan ajelah?

IRONInya, kenapakah RAKYAT perlu 'CONCERN' kepada KES MAHKAMAH si 'PenJUBOR' ini dan jugak KES-KES lain yang berSANGKUTan dengan keJAHATan KELUARGAnya? 


SeBENARnya, sudah TIDAK ada sesiapa pun yang PEDULIkan KES MAHKAMAH si PenJUBOR itu sekarang ini.. Ini bukan lagi TAHUN 1998 yang mana RAKYAT MUDAH diKELIRUkan dengan DRAMA mereka seKELUARGA.. JUTAan RAKYAT dah menyaksikan bagaimana KELUARGA mereka ini mePORAK-PERANDAkan NEGARA terMASUKlah berSEKONGKOL dengan MUSUH-MUSUH NEGARA dan jugak MUSUH ISLAM itu sendiri.. Kalau KELUARGA ini HANCUR sekalipun TIDAK ada RUGInya kepada 30 JUTA RAKYAT Malaysia pada HARI ini.. BETUL tak?


Malah, seluruh NEGARA menyaksikan bagaimana mereka seKELUARGA ini boleh mengANIAYA orang yang pernah memBANTU mereka ini dahulu.. Jadik, kalau si 'PenJUBOR' ini diPENJARAkan sekalipun dan seluruh KELUARGAnya MUSNAH, kita PERCAYA bahawa RAMAI yang REDHA dan mengANGGAPnya itu ialah QADA dan QADAR Allah SWT terhadap mereka seKELUARGA yang dah terlalu JAHAT..


Apa pun, BENIH keJAHATan daripada KELUARGA ini TIDAK akan LENYAP dengan begitu MUDAH.. Antara 'TAPAK' di mana BENIH keJAHATan ini diSEMAIkan ialah di UM.. Jadik? Biarlah mereka meROSAKkan UM dan kerajaan pulak janganlah terlalu BODOH untuk memBANTU memBAIKI keROSAKkan terSEBUT.. Kalau pihak UM terDESAK, suruhlah mereka SAMAN aje KELUARGA ini atau pun JUAL aje segala KAJI-SELIDIK UMCEDEL itu kalau RASA ianya memBERIkan PULANGan..


BENIH keJAHATan yang dah diSEMAIkan di UM itu sepatutnya TIDAK langsung akan mengGUGAT NEGARA kalau NEGARA ini masih mengekalkan AUKU, ISA, ORDINAN DARURAT, ISA dan sebagainya.. MALANGnya, keBODOHan Kerajaan DS Najib sendiri yang meMANSUHkan keSEMUA AKTA ini bakal menyebabkan BENIH keJAHATan ini TIDAK begitu MUDAH diCANTAS.. Jadik, ianya akan saling silih berGANTI selagi 'PenJUBOR' dan KELUARGAnya itu masih WUJUD.. Oleh itu, BODOH jika anda meRASAkan para peRUSUH itu akan MENYESAL dan INSAF selepas 'CATCH and RELEASE' di bawah AKTA perHIMPUNan AMAN atau SOSMA! 


Si 'PenJUBOR' ini seKELUARGA ini seBENARnya sudah boleh diHILANGkan dalam LIPATan SEJARAH jika TIDAK kerana keBODOHan kePIMPINan selepas TUN DR. Mahathir yang begitu BODOH berBUAT BAIK terhadapnya.. Sehinggakan ada KISAH seorang MENANTU PM berMURAH HATI menjadik BUDAK pengHANTARan PASSPORT kepadanya selepas dia MULA diBEBASkan dalam KES 'MenJUBOR'nya yang PERTAMA dulu? Itu belum lagi diCAMPUR dengan KISAH para PEMIMPIN UMNO sendiri yang berSEKONGKOL dengannya serta bagaimana DS Najib turut GHAIRAH meLAYAN segala TUNTUTan PR kerana KONONnya nak jadik LIBERAL?


KeBODOHan bukanlah suatu ANUGERAH.. MALANGnya, pada HARI ini sesiapa yang menunjukkan keBODOHan itulah yang diSANJUNG kerana KONONnya ia adalah LIBERAL.. Sebab itulah kalau diTAKDIRkan si 'PenJUBOR' ini masuk PENJARA sekalipun, itu bukanlah SATU BENTUK 'ADVANTAGE' kepada DS Najib..

Wallahualam..   

2 comments:

Anonymous said...

Tepat sekali!

Peduli APA, UM tak ada berlambak lagi Universiti di Malaysia.

Anonymous said...

Apa yg bagus sangat um tu. ...student dah le bodoh2 sama aje dgn lecture dia....x heranlah akalu um xda....x mati pun....uitm lagi bagus.... hahahahahah

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS