DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, December 14, 2011

Adakah HARAKAH sengaja mahu mereka ini keLIHATan BODOH apabila mereka mengulas KES 'menJUBOR' Penasihat PKR?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apabila anda membaca HARAKAH, anda kenalah menyedari bahawa KANDUNGannya hanyalah SAMPAH semata-mata.. Membaca buku RESIPI masakan lebih baik berbanding membaca HARAKAH.. Bukan apa, kalau terlalu membaca sesuatu AYAT yang diTULIS semata-mata kerana 'ANDAIAN', sampai bila pun anda tidak akan menemui TITIK noktah.. Itulah dia jenis penulisan SAMPAH dalam HARAKAH yang memetik sesuatu BERITA secara 'terGANTUNG' (mungkin diSENGAJAkan?) atau sekerat-sekerat seperti mana yang Lebai-Lebai PAS sering lakukan terhadap kitab SUCI Al QURAN..

Kekadang tu kita terGELAK jugak apabila HARAKAH mengutip pendapat beberapa PEMIMPIN PAS berhubung perBICARAan KES 'menJUBOR' Penasihat PKR.. Ini kerana, apabila HARAKAH menulisnya sebagai satu bentuk BERITA, kita meRASAkan seolah-olah PEMIMPIN PAS tersebut begitu BAHLOL.. Samada HARAKAH sengaja meLAKUkan sedemikian untuk meMALUkan PEMIMPIN PAS tersebut atau sememangnya seperti yang diNYATAkan bahawa HARAKAH sememangnya SAMPAH, anda sebagai pembacalah yang meNILAInya.. Apa pun, tugas HARAKAH hanya sebarkan PROPAGANDA untuk Lebai-Lebai PAS yang DUNGU bukannya FAKTA!

PEMIMPIN PAS yang mengulas mengenai perBICARAam KES 'menJUBOR' Penasihat PKR kali ini tidak lain tidak bukan ialah 'KOMANDO'nya iaitu MP Tumpat yang diSELUDUP untuk tujuan memperBODOHkan Lebai-Lebai PAS sejak tahun 1998 lagi.. Sebelum ini semasa Penasihat PKR berada dalam UMNO, dia antara orang kePERCAYAannya hingga mendapat banyak PROJEK-PROJEK yang diBERIkan oleh Penasihat PKR yang jadik Menteri Kewangan ketika itu.. Jika anda masih INGAT, Tun Dr. Mahathir pernah menDEDAHkan senarai nama 'KRONI' yang mendapat PROJEK kerajaan semasa PAU 1998.. Antara nama-nama yang NAIK masa tuh ialah nama MP Tumpat inilah.. Masihkah kau INGAT? HE!HE!HE!

Hubungan MP Tumpat dengan Penasihat PKR amat RAPAT.. Kalau tanpa dia, dah lama dah Lebai-Lebai PAS mampu mengGUNAkan OTAK untuk berFIKIR secara WARAS.. Sebab itulah dalam Lebai-Lebai PAS hari ini WUJUDnya kumpulan 'ERDOGAN' yang meDEWAkan Penasihat PKR.. Sampaikan 'NABI' Lebai-Lebai PAS pun akhirnya TUNDUK kepadanya.. Hari ini, tidak HAIRANlah dia menjadi TERAJU utama untuk terus-menerus memperBODOHkan Lebai-Lebai PAS agar menjadi BALACI kepada Penasihat PKR.. Sebab itulah jika kita baca kenyataannya dalam HARAKAH mengulas mengenai KES 'menJUBOR', adakah dia mahu Lebai-Lebai PAS kekal dalam keBODOHan atau dia yang BODOH!

"Bukti-bukti begitu terperinci telah dikemukakan oleh peguam-peguam Anwar dan segala hujah pihak pendakwa sebelum ini telah dapat dipatahkan oleh barisan peguamnya.
Begitu juga berkaitan dengan DNA ataupun bukti Saiful berada di kondominium sewaktu kejadian fitnah tersebut, malah bukti-bukti yang menimbulkan kesangsian," jelasnya.
Beliau begitu yakin dengan pengadilan yang adil akan mendapati begitu banyak keraguan yang telah ditimbulkan oleh pihak pembela hari ini.

Sewaktu pihak pembela mengemukakan hujah pihak pendakwa tidak sedikit pun bangun untuk mencelah atau mencabar, sudah tentu mereka akan memberikan hujan mereka esok dan mereka mengatakan hanya memerlukan masa dua jam untuk mengemukakan hujah mereka. Dalam pada itu saya amat yakin bahawa pembelaan yang dilakukan oleh barisan peguam Anwar itu amat berkesan,
" ->KLIK<-

KAH!KAH!KAH! Entah kenapa dia membuat KESIMPULAN sedemikian? Apakah HUJAH-HUJAH pihak penDAKWA yang berjaya diPATAHkan? Apakah dia LUPA bagaimana RAKAMan CCTV yang menunjukkan Penasihat PKR dan mangsanya berada dalam KONDO tersebut telah diTUNJUKkan semasa perBICARAan? Apakah dia LUPA bagaimana pakar-pakar DNA yang dibawakan oleh Penasihat PKR telah 'diTELANJANG'kan begitu TERUK? ->KLIK<-

Yang meLUCUkan tuh ialah apakah dia tak SEDAR bahawa sesi pengGULUNGan pada hari Isnin adalah untuk pihak pemBELAan dan bukannya untuk pihak penDAKWA? Kenapa pulak pihak penDAKWA kena bangun untuk memBANTAH? Sebaliknya sesi pengGULUNGan pihak penDAKWA baru aje bermula semalam? HARAKAH dah kenakan dia ke? KAH!KAH!KAH!

Selain itu, HARAKAH jugak memaparkan kenyataan salah seorang peguam BELA Penasihat PKR seolah-olah dia macam seorang yang BAHLOL.. Di dalam HARAKAH tertulis kenyataan bahawa peguam BELA tersebut menyatakan mangsa JUBOR menDAPATkan nombor TELEFON bekas KPN, TS MUSA Hassan dengan cara menCURI dengar perbualan TPM, DS Najib Razak pada waktu itu.. Entah dari mana pulak timbul CERITA nih atau seperti yang kita sebut bahawa HARAKAH menulis berDASARkan 'ANDAIAN', bukannya FAKTA.. Sebab itulah peguam BELA yang diMAKSUDkan nampak BODOH semacam aje..

SeMUDAH itukah untuk dapat nombor TELEFON KPN? Aik? Bukan ke mangsa JUBOR itu adalah 'Coffee BOY' Penasihat PKR sendiri? Siapakah yang lebih mengenali dia? Apakah WUJUDnya BUKTI sedemikian atau sebaliknya hanyalah 'ANDAIAN' semata-mata? Bolehkah MAHKAMAH memBUAT keputusan berDASARkan 'ANDAIAN' sedangkan BUKTI sahih seperti perSAMAan DNA 'LELAKI Y' dalam jubor mangsa dengan DNA Penasihat PKR langsung tidak diNAFIkan? Siapakah pulak yang lari ke KeDUTAan Turki apabila mangsa buat laporan POLIS? Siapakah pulak yang ENGGAN berSUMPAH sebaliknya sibuk mengarahkan 'Singh GODFATHER' mencari keSILAPan TEKNIKAL untuk diJADIkan bahan cerita KONSPIRASI rekaannya? Atau HARAKAH sengaja nak bagi mereka nampak BODOH?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS