DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, December 30, 2011

RAKYAT akan memaku KERANDA terhadap parti anak-beranak seperti PKR..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apa yang HEBATnya dengan Penasihat PKR? Kalau nak dikira UMUR, dah dikira SENJA dah.. Umur 65 TAHUN.. Lebih tua daripada Barack Obama, Yingluck PM Thailand dan DS Najib sendiri.. Kalau dia berada dalam UMNO, jenuh dah kena PERLI agar cepat PENCEN atau kerap pergi ke SURAU.. Mungkin sebab itulah dia memperKUDAkan PAS dan memperHAMBAkan diri kepada DAP La'anatullah.. Kerana PAS satu-satunya parti yang 'mengIZINkan' orang TUA umur 80 tahun lebih mahu terus makan GAJI BUTA.. Dalam DAP La'anatullah pulak, pemerintahan DINASTI anak-beranak nih memang BIASA dah..

Apa pulak yang HEBATnya dengan parti yang diNAUNGinya iaitu PKR? Apakah hala tuju PKR? Apakah yang mahu diSUMBANGkan kepada RAKYAT dan NEGARA? Setakat ini tidak ada apa yang SIGNIFIKAN daripada PKR.. Apabila mendapat sebuah negeri seperti Selangor pun mereka telah menunjukkan PRESTASI yang lebih BURUK berbanding Kerajaan BN sebelumnya.. Aktiviti rumah URUT, dan 'UNDERWORLD' berMAHARAJALELA di bawah rejim PKR di Selangor.. Walaupun mereka menempelak kerajaan BN sebagai KORUP tetapi mereka jugak tidak BERJAYA menunjukkan mereka lebih baik daripada BN? ->KLIK<-

Penasihat PKR beruNTUNG kerana Lebai-Lebai PAS boleh diper'BABI'kan mengikut kehendak mereka.. Dalam PAS, sebijak mana pun seseorang itu pasti terpaksa menurut kehendak PEMIMPIN yang lebih BODOH berbanding dirinya.. Inilah yang berlaku bila seorang ADUN PAS dari Hulu Langat iaitu Dr. Che Rosli mengKRITIK sekutunya iaitu PKR berhubung isu LYNAS.. Itu belum lagi macam Dr. Hassan Ali dan Dr. Harun Din? Dengan kata lain, seHEBAT mana pun seseorang TOKOH ilmuan dalam PAS, mereka tetap akan diper'BABI'kan oleh 'GENG' mereka sendiri terUTAMAnya yang akrab dengan PKR seperti kumpulan 'ERDOGAN'..

Dengan kata lain, TALIAN hayat PKR 100% bergantung kepada seRAMAI mana Lebai-Lebai PAS berjaya diperBODOHkan oleh Penasihat PKR dan konco-konconya.. Mereka jugak tahu DAP La'anatullah bukannya IKHLAS menJALINkan hubungan dengan PKR.. Ini terBUKTI apabila BN membentuk kerajaan di Perak yang menyaksikan Pengerusi DAP si 'GODFATHER POOSINGH' mengARAHkan Penasihat PKR agar berTAUBAT.. Ini kerana, keJATUHan Lebai PAS yang jadik BONEKA DAP di Perak adalah kerana ADUN-ADUN PKR meLOMPAT keluar menjadi ADUN Bebas.. Inilah 'DOSA" PKR terhadap DAP yang tidak mungkin diAMPUNkan oleh para KIASU tersebut..

PKR mungkin mampu menipu RAKYAT dengan DAKYAH KONONnya budak-budak MAHASISWA menyokong mereka.. Hakikatnya, MAHASISWA yang menyokong mereka jugak SPESIS yang 'BODOH KERBAU'.. Boleh PERASAN diri dah cukup BIJAK hanya dengan belajar TESL? Mereka ini akan diBERIkan JENIS peruntukan untuk menipu MAHASISWA lain di IPT agar memPERCAYAi KONONnya Penasihat PKR itu semacam 'DEWA berSAYAP turun dari LANGIT ke-7!'.. Dah 13 tahun dah, nampak sangat Allah SWT sendiri menolak Penasihat PKR daripada mendapat KUASA di NEGARA ini.. Satu demi satu aktiviti SEKSnya diDEDAHkan dan dia sendiri GAGAL memBERSIHkan dirinya untuk setiap TUDUHan tersebut.. SAMAN orang yang menDEDAHkannya pun tak mahu?

Apakah RAKYAT akan memberi MANDAT kepada rejim PKR yang jelas rejim anak-berANAK yang bukannya diZALIMi pun sebaliknya berNAFSU besar mahu berKUASA? Kita mmemandang SINIS rejim-rejim pemerintahan seperti di Korea Utara, Syria, Cuba dan beberapa negara ARAB kerana mereka mengAMALkan pemerintahan DINASTI.. Kita terIKUTkan PROPAGANDA ZIONIS-US yang diSOKONG oleh Penasihat PKR untuk memBENCI rejim seperti ini.. Bagaimana pulak LOGIKnya untuk kita menerima pulak rejim anak-berANAK dalam PKR untuk memerintah NEGARA? Bolehkah kita SETUJU jika sebuah parti seperti PKR yang Penasihat PKR, Presiden dan Naib Presiden adalah anak-berANAK? Jadik perlukah RAKYAT menyokong PKR?

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Pastikan keranda ini dibuat daripada besi tahan karat. Pastikan gunakan skrew tiga inci, dan dikunci dari luar. Pastikan hantu Parti Keluarga Riak (PKR) ini terkurung keranda ini buat selama-lamanya. PKR jenis ini tidak memperjuangkan kepentingan rakyat dan tidak juga menghormati demokrasi. Parti ini setakat aktivis jalanan. Good bye PKR.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kasi SIMEN aje..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS