DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, December 11, 2011

Hanya UMNO yang diSERANG oleh DAP La'anatullah + PKR + PAS dan UMNO pulak masih TIDUR lagi..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

UMNO ada 3 juta lebih ahli.. Namun demikian, UMNO sedar tak sedar sebenarnya terpaksa meMENANGi sebuah 'pePERANGan' dengan 3 juta ahlinya ini.. 'pePERANGan' yang diMAKSUDkan ialah PRU-13 nanti.. Mungkin ada orang akan berTANYA di mana sekutu UMNO dalam BN yang lain seperti MCA, MIC, PPP, Gerakan dan lain-lain? Walaupun jumlah ahli sekutu UMNO yang lain SIGNIFIKAN, mereka terNYATA tidak mampu memBANTU UMNO untuk meMENANGi PRU-13 nanti.. Malah, awal-awal lagi UMNO sepatutnya tahu sekutu mereka beRETORIK kosong menipu DIRI sendiri KONONnya parti mereka sudah PULIH..

Gerakan tidak mampu berbuat apa-apa di Pulau Pinang.. MCA dan MIC mungkin mencari kerusi SELAMAT di Johor, Pahang dan Melaka dan PPP pulak langsung tak boleh diHARAP! BN Sabah pulak masih ber'KHAYAL' mampu mengekalkan kerusi masing-masing.. Sarawak pulak terpaksa berGANTUNG kepada pengaruh TS Taib untuk membantu keMENANGan BN di sana.. TS Taib mungkin 'diLIHAT' seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM' jika GAGAL meNAMAkan pengGANTInya sebelum PRU-13 nanti.. Apa pun, TS Taib mungkin lebih berSEDIA terhadap sebarang keMUNGKINan jika diBANDINGkan dengan para pemimpin UMNO di Semenanjung.. Selain Tun Dr. Mahathir, DS Najib patut dapatkan 'NASIHAT' TS Taib kali ini untuk PRU-13..

Seperti disebut di awal tadi, UMNOlah yang menjadi sasaran SERANGan puak-puak PR.. DAP La'anatullah dah tentu SERANG UMNO.. PAS pun SERANG UMNO.. PKR pun SERANG UMNO.. DAP La'anatullah tahu tak guna mereka menyerang MCA atau Gerakan yang dah LUMPUH.. Mereka pun TAHU mereka hanya BUANG masa dan TENAGA jika berbuat demikian.. Tambahan pulak pemimpin MCA dan Gerakan pun lebih sibuk dengan Hukum HUDUD mengalahkan Lebai-Lebai PAS sendiri.. Bukannya reti nak raih SOKONGan sebanyak mungkin kaum Cina apatah lagi untuk menyerang DAP La'anatullah.. Apa yang mereka TAHU ialah menyalahkan UMNO jika mereka KALAH, bukannya mereka sendiri! Sebab itulah UMNO mesti DAPATkan SOKONGan Melayu 100% terUTAMAnya di Kedah, Kelantan dan Terengganu dengan menterBALIKkan keKUATan PAS di sana..

Terus-terang katalah, jika PAS lawan MCA di kawasan pengundi MAJORITI Cina pun PAS mampu MENANG.. Presiden 'PORNO' MCA tentunya akan ditolak oleh MAJORITI kaum Melayu/ISLAM.. Pengundi Cina pulak dah yakin PAS lebih mudah 'diperBABIkan' (bukan diperKUDAkan ye..) oleh mereka! KeBODOHan Lebai-Lebai PAS yang lebih rela 'diperBABIkan' oleh DAP La'anatullah sebenarnya tidak ada tolok bandingnya dalam mana-mana parti POLITIK di dunia ini.. Ye la.. Bukan SENANG untuk sebuah parti ISLAM yang selama ini diKATEGORIkan sebagai 'HARDCORE' boleh 'diperBABIkan' oleh parti KIASU? PAP di Singapura pun patut angkat TABIK dengan DAP La'anatullah kali ini! HE!HE!HE!

Bagaimana dengan UMNO sendiri? Apakah UMNO sudah bersedia? Rasanya TIDAK.. Kalau dilihat sekarang, jentera PR dah bergerak dengan mengANJURkan ceramah, rapat UMUM, kempen dan segala macam PROPAGANDA.. Mereka jugak menguasai media SIBER seperti Facebook, BLOG, TWITTER dan YouTUBE.. Mereka jugak dah bentuk 'ALLIANCE' dengan BAR Council, NGO-NGO Kristian, NGO-NGO Cina dan puak-puak EKSTREMIS India seperti HINDRAF.. Selain itu, mereka jugak menDAPAT sumber KEWANGAN daripada pihak LUAR seperti yayasan milik ZIONIS Neo-CON dan jugak NGO-NGO Hak ASASI Manusia.. Bagaimana pulak dengan UMNO dan sekutunya dalam BN? Tidur lagi? Patutlah ada pemimpin DAP La'anatullah memperLEKEHkan UMNO sebegini pun dok SENYAP lagi..Kalau dalam SENARIO pePERANGan, UMNO sebenarnya jauh keTINGGALan dan ada pulak sesetengah pemimpin UMNO patut boleh diSYAKki menDEDAHkan RAHSIA parti semasa berFORUM atau bersemuka dengan mana-mana pemimpin PR dalam majlis-majlis tertentu.. Ini diSEBABkan 'PENYAKIT KeterBUKAan' era PM ke-5 yang menyaksikan UMNO ibarat pihak yang bukan sahaja buka PINTU dan TINGKAP, malah habis DINDING dan BUMBUNG di cabut semata-mata untuk diLIHAT lebih terbuka.. MALANG bagi UMNO kerana mereka yang meLAKUkan sedemikian semasa era PM ke-5 masih BEBAS dalam parti dan diBERIkan jawatan TINGGI pulak dalam GLC untuk terus menSABOTAJ parti.. Sebab itulah bukan RAHSIA lagi ada pemimpin dalam UMNO buat kerja seperti pemimpin PR..

Selain itu, mereka yang diMAKSUDkan jugak berUSAHA 'meRENGGANGkan' UMNO dengan sumber keKUATan parti iaitu SOKONGan orang Melayu/BUMIPUTERA ISLAM.. Ada sahaja kenyataan yang meRUGIkan UMNO dikeluarkan dengan SENGAJA untuk menSABOTAJ hubungan UMNO dengan orang Melayu/BUMIPUTERA ISLAM.. Seolah-olah UMNO bukan lagi Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu sebaliknya dah jadik Pertubuhan 'LIBERAL' Melayu Bersatu.. Sepatutnya ketika ini DS Najib patut LARANG pemimpin UMNO supaya kurang berCAKAP sebaliknya sibuk beKERJA untuk meraih SOKONGan 100% orang Melayu/BUMIPUTERA ISLAM.. Lagi BAGUS kalau DS Najib 'HALAU' para pengKHIANAT yang diMAKSUDkan keluar dari UMNO sebelum kempen PRU-13 bermula.. Ada BERANI?

DS Najib KONONnya dah palu 'GENDANG PERANG' masa PAU hari tuh.. Malah, dah bagi ARAHAN agar sokong 'WINNABLE Candidates' yang diCALONkan.. Dengan kata lain, ARTILERI dan SENJATA dan dikeluarkan dari gudang.. Namun, DS Najib macam terLUPA bahawa 'ASKAR'nya masih dok KHAYAL, ada yang nak LARI dan ada yang jadik 'SPY' kepada MUSUHnya.. 'ASKAR' untuk berPERANG tuh masih berterabur tak tentu HALA.. Kita boleh LIHAT keAGRESIFan 'ASKAR' UMNO ini di medan SIBER seperti Facebook, YouTUBE, TWITTER dan BLOG.. Berapa KERAT aje yang tengah dok berjuang? Yang lain pualk macam mana? Masih dok HARAPkan bantuan media TRADISIONAL seperti RTM, Utusan, Media Prima dan BERNAMA?

Di luar sana pulak, ramai 'ASKAR' UMNO dok berangan KONONnya mereka adalah 'WINNABLE Candidate'.. Sedangkan masa nih mereka patut jumpa RAKYAT, bagi penerangan dan SERANG segala DAKYAH yang diSEBARkan oleh MUSUH.. RUPAnya masih ramai dok TIDUR lagi.. Masih ramai SYOK berSELIMUT atau berGOMOL dengan BINI atau KEKASIH Gelap atas KATIL.. NEGARA Pak-Pak ARAB diTUNDUKkan ZIONIS hanya dengan Facebook, UMNO nak jadik macam tu jugak ke? Atau UMNO memang dah BOSAN jadi kerajaan dan memang nak 'COMMIT Suicide'? Kalau BETUL, itu ditanggung BERES.. Cakap aje bila.. Semuanya boleh diATUR..

Wallahualam..

2 comments:

Aku Peduli Apa @ APA said...

Assalam.
he he he...

Pemerhati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Waalaikumussalam

hehehe

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS