DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, December 01, 2011

Kenapa Lebai PAS ini tak kata BELAKANG Pok Nik ada SAYAP untuk dia naik ke LANGIT?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

TAKSUB adalah penyakit dalam mana-mana parti POLITIK.. Kalau Pemuda UMNO begitu TAKSUB dengan 'BOSS' Pemudanya yang KONONnya membawa agenda 'NEW POLITICs', begitu jugak dengan puak PKR yang menyanjung Penasihat PKR KONONnya sebagai Anugerah TUHAN.. Yang KELAKARnya tuh, dalam banyak-banyak TAKSUB orang POLITIK nih, keTAKSUBan Lebai-Lebai PAS lah paling DAHSYAT, KELAKAR dan paling BODOH tahap GABAN.. Memang tak BOLEH nak buat apa dah puak-puak nih.. Kalau Nabi SAW sendiri masih HIDUP, sudah pasti Baginda akan memerangi puak-puak PAS ini seperti mana Yahudi dan KAFIR diPERANGi..

Kita terGELAK besar dengan CERAMAH seorang Lebai PAS yang KONONnya mengIKTIRAF Pok Nik 'ALAIHISSALAM' sebagai Nabi pulak dah.. Mungkin TEPAT sekali apabila kita dalam BLOG ini menambah GELARan 'ALAIHISSALAM' kepada Pok Nik.. Lebai PAS dalam KLIP YOUTUBE berikut patut berTERIMA kasih dengan kita kerana BLOG ini telah menDAHULUi semua MEDIA termasuk MILIK Lebai-Lebai PAS dalam 'mengHORMATi' Pok Nik sebagai Nabi bagi dirinya dan Lebai-Lebai PAS yang seDUNGU sepertinya! KAH!KAH!KAH!Tak kisahlah.. TAKSUBlah engkau dengan Pok Nik tuh.. Agaknya bila orang TUA tuh dah masuk dalam TANAH pun maunye engkau buat PIRAMID atas KUBUR dia gamaknya.. FULUS boleh kutip kat Lebai-Lebai PAS yang DUNGU melalui CERAMAH? Lepas tuh engkau MINTAKlah pulak hari keLAHIRan Pok Nik dan hari keMATIan Pok Nik diJADIKkan 'PUBLIC Holiday' untuk Malaysia! Mungkin lepas nih ko boleh CIPTAkan pulak satu bentuk SELAWAT ke khusus untuk Pok Nik? Ye la.. Kan ko sendiri yang 'AGONGkan' dia? KeBONGOKkan CERAMAH Lebai PAS ini mengINGATkan kita kepada KISAH bagaiman FIRAUN yang mengaku DIRInya Tuhan.. Mungkinkah Pok Nik terINGIN jadikan FIRAUN idolanya? ->KLIK<-

Mungkin Pok Nik lebih BAIK sedikit pasal Lebai PAS dalam KLIP YOUTUBE ini setakat mengangkat DARJAT Pok Nik sebagai Nabi aje.. Ye la.. Kalau dalam PKR, Penasihat PKR yang ketika ini menghadapi penDAKWAan kerana 'menJUBOR' orang dan jugak penDEDAHan video SEKS yang dikatakan sebagai dirinya dengan amoi Cina pun boleh dianggap sebagai ANUGERAH Tuhan, DARJAT Pok Nik kenalah lebih SIKIT? Tak gitu? Kalaulah ada pulak Lebai PAS yang reka CERITA KONONnya belakang Pok Nik ada SAYAP untuk dia turun naik ke LANGIT ambik WAHYU, itu pun akan diPERCAYAi bulat-bulat oleh para penTAKSUB Pok Nik gamaknya? KAH!KAH!KAH!

Pada kitalah, bukan SALAH Lebai PAS dalam KLIP YOUTUBE itu yang TAKSUB sedemikian rupa.. Sebaliknya ini semuanya SALAH Pok Nik sendiri.. Pok Niklah yang memBIARkan WUJUDnya golongan sebegini TAKSUB dan mengangkatnya DARJATnya sampai ke tahap yang bukan-bukan.. Pok Nik boleh sahaja mengHALANGnya sebagaimana Sayyidina Abu Bakar RA meNASIHATkan umat ISLAM selepas keWAFATan Nabi SAW seperti berikut,

"Sesiapa yang menyembah Muhammad ketahuilah bahawa baginda telah wafat, tetapi sesiapa yang menyembah Allah s.w.t., ketahuilah bahawa Allah itu hidup dan tidak akan mati.."

Namun demikian, seperti mana yang anda semua MAKLUM, Pok Nik lebih TAKUT keHILANGan KUASA POLITIK lalu memBIARkan dirinya menjadi keTAKSUBan pengikutnya.. Sebab itulah wujudnya Lebai PAS macam dalam KLIP YOUTUBE tuh.. Sebelum ini Pok Nik pernah MERUNGUT keHILANGan SELIPAR pasal keTAKSUBan para pengikutnya.. ->KLIK<-

Mungkin Pok Nik patut pergi RUMAH Lebai PAS dalam KLIP YOUTUBE nih untuk cari SELIPARnya yang HILANG tuh? Macam Pok Nik katalah, nak ambi 'BERKAT' KONON-kononnya! HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS