DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, December 20, 2011

'HIKMAH' akibat MUKA DS Najib diTURUNkan di PWTC - Kalau tak NAMPAK lagi, tak TAU la!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apakah HIKMAH yang boleh kita DAPATi berhubung ISU Mamat JAMBU yang berTINDAK kurang ajar di PWTC pada Sabtu LEPAS kemudian lari BAWAH ketiak Che-Gu Bard dan Tian Chua kerana ENGGAN memohon MAAF di atas perBUATannya setelah menCETUSkan keMARAHan JUTAan RAKYAT di NEGARA ini? Antara HIKMAH yang ingin kita SENARAIkan adalah seperti berikut,

1) UMNO Temerloh patut berSIAP sedia untuk menDAPAT calon baru pada PRU-13 ini.. Pastikan calon tersebut mampu MENANG meLAWAN penyandang Timbalan Menteri IPT ketika ini yang keMUNGKINan besar akan meWAKILi PKR pada PRU-13 nanti.. Kot KALAH jugak, pakat-pakat pergi TERJUN masuk Sungai Pahang je la jadik UMPAN ikan Patin!

2) DS Najib patut rasa MALU bahawa agenda TRANSFORMASI dan LIBERALISASInya selama ini seperti peMANSUHan ISA, Akta PerHIMPUNan Aman dan PINDAan AUKU hanyalah 'PERANGKAP' yang diCIPTA oleh agen-agen PKR dalam UMNO.. Samalah macam BN tabur DUIT kat pengundi Cina dalam PRK Hulu Selangor dan Sibu tetapi HASILnya..? Banyak sangat ke DUIT untuk diBAZIRkan bagi perBUATan sia-sia ini?

3) Tak perlu KISAH pun dengan Mamat JAMBU tuh selepas ini.. Kita PERCAYA dia mampu pakai kereta KELISA pun HASIL peruntukan buat kerja macam nih oleh PKR (AJARAN Che-Gu BARD?)!Cuma PASTIkan dia diKELUARkan dari UPSI dan keluarkan sekali Mamat yang tak JAMBU dari UPM tetapi PERASAN bagus sampai nak buat sidang MEDIA petang tadi..
Kerajaan berhak 100% keluarkan mereka.. Takkan tak baca AKUJANJI kot bila 'REGISTER' masuk IPT dan bila 'SIGN' borang PINJAMan? Kot mereka nak jadi 'CIKARO' pemuas NAFSU para pemimpin PKR pun selepas ini, itu bukan URUSAN kerajaan lagi!

4) Kerajaan jugak BERHAK mengHARAMkan muka-muka seperti di BAWAH dan perTUBUHan SMM, BEBAS dan GAMIS daripada meMASUKki mana-mana IPT yang diBINA oleh kerajaan..Biarkan mereka cuma mampu mengHASUT bebudak sekolah PONDOK Lebai PAS aje..Ingat, AUKU masih lagi belum diPINDA dan begitu jugak dengan Akta HASUTAN.. Kot la kerajaan PEJAM mata buat BODOH lagi tak tau la..

5) Kita PERCAYA ada beberapa juruBLOG mempunyai RAKAMan Che-Gu Bard menonton RAKAMan video SEKS LELAKI Y yang diKATAkan Penasihat PKR bersama-sama DATUK T.. Perlukah tunggu 'ISYARAT lain' untuk DEDAHkan RAKAMan tersebut seperti mana MP Sungai Petani diKANTOIkan? Apa pun, terPULANG kepada juruBLOG yang ada RAKAMan itu.. Tapi kalau ada, ELOK aje DEDAHkan..

6) Mana-mana MAHASISWA yang mengANGGOTAi pertubuhan yang membuat TUNTUTan dalam sidang MEDIA tadi patut diTARIK balik PINJAMan pelajaran mereka.. Kerajaan 100% BERHAK untuk menentukan kepada siapa bantuan PINJAMan dan bantuan lain seperti Laptop 1 Malaysia diAGIHkan.. Lepas nih, samada mereka nak jadik 'CIKARO' pemuas NAFSU kepada para pemimpin PKR, jadik GRO kat rumah URUT yang dibina DAP La'anatullah di Selangor, jadik bini MUDA mana-mana Lebai PAS atau pergi jumpa PADERI mana-mana untuk memBIAYAi pelajaran, itu bukan URUSAN kerajaan lagi! Inilah pemBAZIRan terBESAR dilakukan oleh kerajaan BN selama ini..

7) Seperti kita kata, kalau MAHASISWA dan PENSYARAH meRASAkan kerajaan ZALIM sedangkan mereka dok BALUN keBAIKkan kerajaan melalui IPT yang diBINA, lebih BAIK berambus saja! Pergilah mintak 'RECCOMMENDATION' Penasihat PKR untuk masuk universiti ZIONIS Neo-CON macam Universiti John HOPKIN ke.. Jangan ikut dia sekali masuk Universiti 'Sungai BULOH' sudah le.. Karang habis BARAI ponggong tuh!

Itulah antara HIKMAH yang kita NAMPAK berhubung ISU Mamat JAMBU yang cari PASAL dengan UMNO di PWTC pada Sabtu lepas.. KONONnya dah BIJAK sangat nak atur perTADBIRan NEGARA.. Walhal belajar TESL aje? Takat belajar TESL tuh, NENEK kamu lagi BIJAK la! Patutle 'RANKING' IPT kita asyik menJUNAM aje.. ZIONIS Neo-CON dan menCEROBOH masuk IPT kita betul-betul bawah HIDUNG para pemimpin UMNO sendiri! Dalam PR sendiri bila ada ahli AKADEMIK macam MP PAS Hulu Langat Dr. Che Rosli Che Mat yang mempeJELASkan fakta kilang LYNAS dari SUDUT kePAKARannya, dia diHENTAM macam nak rak? Ini ke BUKTI keBEBASan AKADEMIK yang KONONnya diIMPIkan mereka?

Sebab itulah para BAHLOL yang memBUAT sidang MEDIA untuk menuntut macam-macam tadi wajar diPERANGi oleh seluruh RAKYAT yang telah berHABIS duit membayar CUKAI untuk pengajian mereka dan pemBINAan PRASARANA bagi pengajian mereka! UMNO jugak patut 'Take NOTE' pasal FAKTOR 'pengGALAK' kejadian sebegini wujud dalam UMNO sendiri! Akibat terlampau ingin diLIHAT 'POPULAR' dengan meLAKUkan TRANSFORMASI itu dan ini, kerajaan diIBARATkan seperti memBUKA pintu RUMAH sebegitu LUAS bagi memBIARkan nyamuk AEDES masuk untuk memBUNUH mereka sendiri! Atau memang DS Najib dan UMNO/BN dah BOSAN jadik kerajaan?

DS Najib patut berSYUKUR bahawa MAJORITI RAKYAT di NEGARA ini masih WARAS untuk tidak memPERCAYAi keGILAan budak belajar TESL yang nak meROSAKkan NEGARA ala-ala 'SPRING' di NEGARA Arab.. Namun, RAKYAT sudah mula nampak bahawa bukan semua TRANSFORMASI yang cuba diperKENALkan oleh DS Najib memBAWA keBAIKkan.. Malah, RAKYAT jugak mula NAMPAK bahawa TRANSFORMASI DS Najib ini mula berSANDARkan pemikiran OTAK LIBERAL yang jelas meROSAKkan NEGARA sama seperti di zaman PM ke-5.. DS Najib tiada PILIHan selain memperBAIKI keLEMAHan yang ada ketika ini atau BIARkan RAKYAT meNILAI dan mengHUKUMnya..

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Sdra TSCA

Mohon izin masuk

1.Saya mohon bukan pihak UPSI yang ambil apa tindakkan,tetapi elok lah ayahanda dan bonda Adam Adli yang bagi persekolahan lanjutan kapada anak mereka.

2.Saya akan ucapkan ribuan terima kasih kapada ayahanda dan bonda Adam kerana memberi persekolahan pada anak bangsa yang sudah lupa adab dan tiada perasaan hormat kapada masyarakat Melayu.

3.Saya anjurkan bahawa budak ini dan juga budak Melayu (ALFIAN di Dublin) adalah contoh kesan akibat (outcome) dari
PLAYSAFE 1M ,yang dipatentkan olih
engage inclusive liberal Gen Y human rights civil liberties populist kelainan kreatif unconventional transformaci world view bapak vernakular penaung Dao Zhong.

4.Secara aljebra :
1M +Gen Y
+Ipod
+tweet
+fasebuk
+tablet
+blakberi
+telco = New politics+New civil disobedience.
5.Ahli UMNO sedang mengamal pembelajaran dari Presiden nya yaani world view liberal terbukaan kelainan human rites civil liberties innovation transformacy politik enggage vernakular populis 1M inclusive.
Dapat lesen besar 1M.

arjuna waspada
changkat lobak

Anonymous said...

DS Najib ini mula berSANDARkan pemikiran OTAK LIBERAL yang jelas meROSAKkan NEGARA

Najib kena hentikan ..sebelum nasi menjadi bubur dgn idealogi liberalsasi nie yang besar kemungkinan akan berakhir spt Singapork..sekarang,,

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS