DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, January 24, 2014

DAYUSnya para PEMIMPIN Melayu/ISLAM hingga KAUM penDATANG dan BANGSA ASING boleh mengHINA kita!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

RINGKAS aje..

NEGARA ini ASALnya memang NEGARA untuk UMAT Melayu/ISLAM.. Tak usahlah diNAFIkan lagi FAKTA ini.. Disebabkan sifat TOLERANSI UMAT Melayu/ISLAM sejka dahulu lagi memang terlalu TINGGI, maka mereka RELA berKONGSI NEGARA dan TANAH yang mereka HUNI ini dengan KAUM-KAUM penDATANG yang di'IMPORT' oleh British 300 TAHUN dahulu.. Namun demikian, dek kerana terlalu berTOLERANSI, HARI ini NEGARA ini semakin menuju ke arah keJATUHan disebabkan keGAGALan KAUM-KAUM penDATANG dan golongan 'Pak KADOK' UMAT Melayu/ISLAM sendiri yang cuba mengUBAH SEJARAH ini..


Beberapa HARI lepas NEGARA ini diKEJUTkan dengan SIKAP BIADAB beberapa 'KELING' yang memBAKAR BENDERA Jepun kerana PEMIMPIN mereka diLARANG meMASUKki NEGARA tersebut akibat GAGAL mematuhi peraturan IMIGRESEN..


Kemudian seMALAM diLAPORkan pulak SIKAP beberapa KAUM 'AH-Beng' berTUMBUK di dalam sebuah MAJLIS yang diANJURkan oleh KeDUTAan Australia di KLCC.. KAUM 'AH-Beng' yang kita memang TAHU KAKI 'Buruk LANTAK' dalam MAJLIS orang akhirnya menunjukkan tahap keBIADABan yang meMALUkan dan TIDAK WAJAR untuk di'SIMPAN' sebagai WARGANEGARA.. Kita nak TANYAlah kepada anda SEMUA.. Jika perkara yang SAMA berlaku di NEGARA 'Singapork' yang sering diBANGGAkan oleh KAUM 'AH-Beng' ini, apakah agaknya TINDAKan yang akan diambil oleh pihak berKUASA di sana? Kenapa kita pulak tak begitu?

Kemudian HEBOH pulak diperKATAkan tentang perGADUHan ala-ala 'WRESTLE-Mania' antara 2 orang YB berLAINan BANGSA di dalam PR.. DiKATAkan, TIMBULkan perGADUHan itu kerana YB KAUM 'AH-Beng' telah menyatakan,

"Semua Melayu bodoh. Kalau bukan sebab orang cina, jangan harap Anwar dan PKR boleh menang" ->KLIK<-


Apa yang berlaku sebenarnya akibat keDAYUSan kePIMPINan Melayu/ISLAM sendiri yang terlalu LEMAH dan TIDAK tahu memimpin.. Kita memBERIkan mereka KEPALA kita sendiri untuk diPIJAK.. Ini menyebabkan mereka memijak sepuas-puas HATI hingga NEGARA lain meLIHAT kePIMPINan NEGARA kita boleh diperBUDAK-BUDAKkan.. LIHAT sendiri KES Sweden 'MenCULIK' ANAK-ANAK pasangan Melayu di sana dek ALASAN yang tak masuk AKAL! 


Apakah RESPON mereka yang seBANGSA dan seAGAMA dengan mereka ini? JAWAPAN mereka, "Ohh.. Lain PADANG lain BELALANG..".. JAWAPAN yang mengGAMBARkan betapa KRONIKnya keROSAKkan OTAK mereka dek FAHAMan LIBERAL! Kalau kita sendiri memBIARkan orang TIDAK mengHORMATi kita, apakah kita mengHARAPkan mereka meLAKUkan sebaliknya? 

TIDAKkah kita belajar SEJARAH bagaimana sesebuah NEGARA diHINA dan diTAKLUK kerana keRENDAHan AKHLAH dan MORAL? Oleh itu, TIDAKkah kePIMPINan UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini yang memegang tampuk KUASA menyedari bahawa mereka umpama DAYUS yang baru lepas menJALANi pemBEDAHan tukar JANTINA? Baik kePIMPINan dalam UMAT Melayu/ISLAM dalam UMNO/BN mahu pun dalam PR, keSEMUA mereka telah menjadi 'HAMBA' kepada KAUM 'AH-Beng' dan 'KELING' hingga terpaksa meRELAkan KAUM-KAUM ini meLAKUkan perkara yang meMALUkan NEGARA seperti yang dinyatakan dalam 2 GAMBAR di atas tadi.. Maka, mudahlah BANGSA ASING seperti Sweden mengambil KESEMPATAN ke atas kita kerana mereka TAHU betapa LEMAHnya PEMIMPIN Melayu!

Wallahualam..  

2 comments:

Anonymous said...

Puak bukan Melayu ni dah berani tanpa malu dan segan silu mendakwa kaum Melayu pulak jadi pendatang di Tanah Melayu ni.

Anonymous said...

Namibia menang pru13 pun bukan undi melayu ...undi bangsa swk dan sabah...rata rata bukan islam..bukan melayu...melayu semenanjung rata rata pangkah pas dan pkr serta dap bukan BN sebab Najib...Najib is nothing no nilai at all???kangkong??celur layu! rebus layu..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS