DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, January 21, 2014

HIPOKRASI 'HAK ASASI Manusia' ala Sweden yang cuba di bawak ke NEGARA kita..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Errmm.. MALANG sunguh NASIB warga Malaysia seKELUARGA ini yang telah diHILANGkan 'HAK ASASI Manusia' mereka di sebuah NEGARA yang sering dijadikkan CONTOH oleh Rafizi RAMLI dan puak-puak berOTAK LIBERAL sebagai UTOPIA.. Bukankah sebelum ini mereka meRUJUK kepada NEGARA ini tentang bab penDIDIKan PERCUMA? Begitu jugak dalam bab AMALAN 'HAK ASASI Manusia' yang kita SEBUTkan tadi.. Sekarang, kita LIHAT sendiri bagaimana 'HAK ASASI Manusia' yang KONON-KONONnya diperJUANGkan mereka itu TIDAK lebih diperGUNAkan untuk meRAMPAS 'HAK ASASI Manusia' MILIK orang lain..

Sudah tentu di NEGARA kita ini lebih RAMAI orang cuma TAHU menyebut Sweden tanpa pernah menJEJAKkan KAKI pun ke sana.. Letaknya nun JAUH di utara, hampir dengan Kutub Utara.. Ya.. Sweden yang diPOPULARkan oleh EX-MCKK seperti Rafizi Ramli yang KONON-KONONnya sebuah UTOPIA sebenarnya TIDAK lebih sebagai sebuah NEGARA 'DAJJAL'.. HARI ini mereka telah BERJAYA memisahkan pasangan IBU BAPA dengan 4 orang ANAK-ANAK mereka hanya kerana perkara yang cukup REMEH.. Hanya kerana mereka meROTAN salah seorang ANAK mereka yang ENGGAN menunaikan IBADAH SOLAT sahaja..

Tatkala ada di kalangan kita mengKAGUMi bagaimana UTOPIA ini begitu TEGAS dalam bab penDERAan kanak-kanak KONONnya, rupa-rupanya UNDANG-UNDANG yang mereka AMALkan ini jugak menyerlah SIKAP keBINATANGan mereka.. Dengan KATA lain, IBU BAPA sendiri TIDAK BERHAK untuk menDIDIK anak-anak mereka dengan keTEGASan kerana UNDANG-UNDANG mereka ini.. Ini adalah CONTOH terBAIK bagaimana UNDANG-UNDANG bukan berTERASkan keADILan sebaliknya MENINDAS dan meRAMPAS HAK orang lain! ->KLIK<-


Di manakah keADILan untuk keluarga Melayu/ISLAM dari Malaysia tersebut? Apakah TINDAKan meRAMPAS ANAK daripada IBU BAPA sendiri kerana keTEGASan mereka itu perBUATan BETUL?

Kalau kita TELITI SIKAP beberapa orang keluarga 'BerOTAK LIBERAL' di dalam FACEBOOK, mereka hanya setakat mengatakan "Lain Padang Lain Belalang", "Dah Nasib", "Mana Wisma PUTRA?" dan sebagainya.. HAKIKATnya, mereka lebih mementingkan ISU seperti PM SEBUT KANGKUNG, 'ULTRAMAN' telah mengHALANG Penasihat PKR masuk Jepun dan sebagainya.. Perkara sebegini TIDAK penting kepada pasangan IBU BAPA ISLAM yang berOTAK LIBERAL kerana SIKAP mementingkan diri mereka sendiri.. Jika kita terus menyanjung apa sahaja DOGMA tentang UTOPIA seperti Sweden, kita jugak akan HANCUR seperti mereka!

Sweden ialah NEGARA yang pernah mengalami SERANGan pengGANAS yang tentunya diKAITkan dengan UMAT ISLAM.. Dalam KONTEKS ini, mereka jugak telah diDIDIK untuk menjadi TRAUMA dan menyimpan CURIGA kepada mana-mana AKTIVITI UMAT ISLAM.. Inil yang GAGAL diLIHAT sebenarnya.. ->KLIK<-


Sebab itulah mereka mudah CURIGA apabila meLIHAT seorang ANAK diROTAN hanya kerana ENGGAN menunaikan SOLAT lalu berTINDAK BODOH dengan memisahkan keSEMUA mereka dengan IBU BAPA mereka sendiri.. Walaupun SOLAT itu sendiri meRUPAkan IBADAT UTAMA oleh UMAT ISLAM untuk menCEGAH keMUNGKARan.. 

Kerajaan Malaysia seWAJARnya menHADkan URUSAN luar dengan NEGARA ini.. Ada BAIKnya jika PEJABAT TDC di sana diPINDAHkan ke NEGARA yang lebih MUSLIM 'Friendly' berHAMPIRan.. Lagi pun berapa RAMAI sangat peLANCONG dari sana ke NEGARA ini? Ya, kita memang patut mengKAGUMi keMAJUan mereka.. Namun, kita jugak WAJAR menJAUHi keBODOHan mereka sehingga sanggup meRAMPAS 'HAK ASASI Manusia' orang lain.. Apakah POLISI luar NEGARA kita terhadap petugas AGENSI kerajaan sendiri seperti TDC begitu LONGGAR hinggakan pihak ASING boleh 'SNATCH' anak petugas kita di sana? Kita kena INGAT bahawa apa yang MAKSIAT dan berDOSA bagi kita di NEGARA ini sebenarnya meRUPAkan 'HAK ASASI Manusia' bagi mereka..

Wallahualam..
  

3 comments:

Anonymous said...

Setuju dan sokong.
Tindakan mereka menyerlahkan prejudis mereka terhadap negara danm orang kita.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebab itulah kita WAJAR menolak sebarang AGENDA 'HAK ASASI Manusia' yang berTENTANGan dengan AGAMA, BANGSA dan NEGARA kita..

Wallahualam..

Anonymous said...

Betul, kalau diorang boleh sumbat orang Malaysia ke jel sebab tak setuju cara Malaysia dipakai sana, kita boleh sumbat ke jel orang Malaysia yang nak bawa cara sana yang tak boleh diterima ke sini.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS