DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, January 12, 2014

'EVANGELIST' patut GANTIkan NAMA Allah SWT dalam 'BIBLE' dengan NAMA 'Pok Nik' demi memgHORMATi PAS!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebenarnya orang terencat AKAL pun TAHU apa peMAINan puak-puak 'EVANGELIST' yang beriya-iya nak mengGUNAkan NAMA Allah SWT di dalam 'BIBLE' mereka.. Namun demikian, disebabkan UMAT ISLAM akhir ZAMAN ini lebih JAHIL berBANDING Arab JAHILIYYAH di ZAMAN Rasulullah SAW, maka tak HAIRANlah NAMA Allah SWT pun nak diGADAIkan semacam mengGADAIkan BARANGan KEMAS.. Yang PELIKnya tuh, yang berIYA-IYA nak mengGADAIkan NAMA Allah SWT nih ialah Lebai-Lebai DUNGU PAS di Selangor, Perak dan KL yang RASA lebih ISLAM berBANDING UMAT ISLAM lain bila meLETAKkan GAMBAR Pok Nik 'ALAHISSALAM'? 

KLIK IMEJ UNTIK VIDEO

Sedangkan para MUFTI dan RAMAI lagi UMAT ISLAM lain seKERAS-KERAS memBANTAH perkara ini? Kalau IKUTkan KATA Dewan ULAMA PAS sendiri,

"Saya percaya JAIS mempunyai kuasa dalam hal ini dan jangan gentar untuk menegakkan Islam. Mereka mesti bertegas dalam perkara ini namun terserah kepada JAIS untuk buat keputusan. Tapi kalau saya, saya tetap tidak setuju kesemua Bible mengandungi kalimah Allah yang dirampas itu dipulangkan semula, jangan pulangkan. Saya tetap sokong tindakan JAIS rampas kitab itu. Kita tak kisah kalau kitab Bible yang tiada kalimah Allah dan JAIS wajar pulangkan semula, tapi kalau sudah jelas ada kalimah Allah, tiada sebab kenapa kita kena pulang balik," ->KLIK<-

Opps.. LUPA.. Dewan ULAMA PAS selepas MUKTAMAR mereka yang terBARU lalu sebenarnya sudah JATUH TARAF kepada kumpulan Lebai-Lebai NYANYUK.. Jadik dah tak RELEVAN dengan pemikiran LIBERAL ZIONIS yang diDOKONG oleh Timbalan PRESIDEN PAS pada MASA kini.. Jadik, mereka perSETANkan ajela.. PELIKnya, takde pulak diCADANGkan agar NAMA Allah SWT dalam 'BIBLE' itu diGANTIkan dengan NAMA Pok Nik 'ALAHISSALAM'? Bukan ke itu lagi MENARIK?


IRONInya, MUFTI Kelantan sendiri memBANTAH mereka yang berIYA-IYA menyokong pengGUNAan NAMA Allah SWT di dalam 'BIBLE'.. KATA beliau,

"Mahkamah telah memutuskan kalimah Allah tidak boleh digunakan oleh bukan Islam, namun tetap dilanggar, Sultan menitahkan perkara sama namun tidak diendahkan, ulama tetapkan fatwa, langsung tidak dihormati. Ini fenomena terbaru apabila institusi ulama dan umarak diperkecilkan. Disebabkan fenomena ini Islam kini sudah tidak dihormati. Sepatutnya institusi ulama dihormati, fatwa yang ditetapkan tidak diperkecilkan maka tidak akan berlaku situasi seperti hari ini. Apabila institusi agama dan umarak ini diperkecilkan maka kehebatan, kewibawaan ulama dan pemerintah juga akan hilang sekali gus menyebabkan agama Islam mudah diperlekehkan," ->KLIK<-

Manakala MUFTI Pahang pulak menyatakan SOKONGan kepada TINDAKan JAIS,

"Sesiapa sahaja yang diberikan kuasa seperti JAIS atau pihak berkuasa tempatan sekali pun, mereka perlu bertindak. Jika terdapat pihak lain yang mahu mencabar tindakan itu, mereka perlu melakukannya melalui undang-undang juga. Saya bimbang jika umat Islam tidak bersatu, bersepakat dalam menangani perkara seperti ini, lambat laun kedudukan Malaysia sebagai negara Islam hanya tinggal pada nama. Jika tidak dihalang, satu ketika nanti mungkin azan pula tidak boleh dikuatkan dan tulisan bahasa Melayu juga dilarang penggunaannya. Semua ini boleh berlaku jika kita tidak bersatu," ->KLIK<-

Adalah jelas sekali RAMAI di kalangan UMAT ISLAM sendiri semakin menjadik KUFUR sejak akhir-akhir ini KHUSUSnya mereka yang di dalam PR dan puak-puak berOTAK LIBERAL dalam UMNO.. Dalam ISLAM jelas diNYATAkan bahawa Allah SWT itu adalah segala-galanya dan apa saja perBUATan kita ialah kerana Allah SWT.. Namun demikian, puak-puak yang diMAKSUDkan tadi RELA pulak mengGADAIkan NAMA Allah SWT kepada puak-puak 'EVANGELIST' kerana keROSAKkan OTAK.. Dalam ISLAM, orang yang tak WARAS nih patut diJAUHi..

UMAT ISLAM yang menyokong pengGADAIan ini JAHIL dan mengENGKARi perINGATan Allah SWT di dalam Al-QURAN tentang AGENDA NASRANI dan YAHUDI untuk meROSAKkan UMAT ISLAM.. Bukankah BANYAK kali diSEBUT dalam Al-QURAN tentang keSESATan KAUM NASRANI yang akhirnya menabalkan ISA Al-MASIH sebagai 'ANAK Tuhan'? Atau Lebai-Lebai DUNGU PAS seperti DR. Mujahid dan Khalid 'GEREJA' itu sememangnya tak pernah BACA Al-QURAN? 

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO

HARI ini kita meLIHAT bagaimana mereka ini lebih MARAH kerana keNAIKkan KOS HIDUP berBANDING memperTAHANkan NAMA Allah SWT yang MAHA ESA dari diCEMARI.. 

Walhal segala apa yang ada di DUNIA ini ialah kePUNYAan Allah SWT dan jika Allah SWT hendak mengHENTIkan terus REZEKI kita di DUNIA ini pun ianya boleh berLAKU? Rasulullah SAW sendiri lagi teruk keHIDUPan BAGINDA untuk mengembangkan ISLAM? Kita BARU diUJI dengan keNAIKan KOS HIDUP dah SETUJU untuk menGADAIkan NAMA Allah SWT? Apa sebab Allah SWT nak bagi kita RAHMAT atau MAKBULkan DOA kita UMAT ISLAM di NEGARA ini jika kita sendiri meRELAkan NAMA-Nya diGADAIkan atau diSEKUTUkan kepada keSYIRIKan yang NYATA? NAMPAK tak keJAHILan Lebai-Lebai DUNGU PAS itu?


Di sini, SIKAP memBISU Kerajaan UMNO/BN dalam ISU ini dan keTAKSUBan Lebai-Lebai DUNGU PAS di Selangor, Perak dan KL untuk mengGADAIkan NAMA Allah SWT patutlah diTENTANG oleh seluruh UMAT ISLAM.. DEMOKRASI bukan berMAKNA kita TUNDUK kepada keHENDAK MINORITI seperti 'EVANGELIST' yang jelas berNIAT JAHAT.. Dalam KONTEKS ini, Kerajaan UMAT ISLAM bukan sahaja patut memerangi AJARAN Syiah dan Khawarij, AJARAN 'EVANGELIST' dan pemikiran LIBERAL jugak patut diPERANGi seperti mana KOMUNIS diPERANGi.. Susahnya kerana dalam UMNO dan PAS sendiri ada penDOKONG keSESATan ini!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS