DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, January 31, 2014

Apabila UMNO/BN seUMPAMA 'Sang POYO' yang keGERSANGan untuk mengHADAPi PRK DUN Kajang..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau CONGAKkan di atas KERTAS untuk peRATUSan pengUNDI DUN Kajang:

Melayu BUMIPUTRA: 49%
KAUM 'AH-Beng': 40%
India: 11%


Kita dah jelaskan sebelum ini bahawa TIDAK ada kePASTIan pun mana-mana di antara PECAHan tersebut akan memihak kepada mana-mana PARTI di dalam KOMPONEN BN samada UMNO atau pun MCA.. Kalau IKUTkan DESAKan agar UMNO sebagai PARTI terKUAT dalam BN berTANDING, kita boleh KATAkan 41% UNDI KAUM 'AH-Beng' adalah 'SOLID' untuk PKR.. PKR hanya memerlukan 1/4 daripada UNDI KAUM Melayu/BUMIPUTRA dan separuh UNDI KAUM India untuk MENANG.. Ini adalah KIRAan yang boleh diJANGKAkan.. UMNO akan diMALUkan dan memang itu pun OBJEKTIF mereka!

Namun demikian, begitu jugak SENARIO yang akan diALAMi jika sekiranya MCA berTANDING di DUN Kajang.. Kita yakin yang UNDI KAUM Melayu/BUMIPUTRA akan terBAHAGI HAMPIR separuh dan KAUM 'AH-Beng' sendiri yang mengUNDI MCA habis BANYAK pun hanyalah 1/4 sahaja.. Oleh sebab itu, tak perlulah diSEBUTkan pun apakah UNDI KAUM India akan menjadi penyelamat.. Pasal dah takde apa dah yang nak diSELAMATkan pun.. MCA masuk GELANGGANG aje akan diLANYAK oleh 'RED Bean ARMY' seperti mana MCA zaman pra-MERDEKA dulu yang diLANYAK oleh JENTERA PROPAGANDA KOMUNIS.. 


Walaupun kita dah menyatakan sebelum ini bahawa BN perlu berTANDING dan MCA diLIHAT lebih sesuai untuk meWAKILi BN, tetapi itu dengan SYARAT jika MCA berjaya menukar 'MIND-Set' KAUM 'AH-Beng' kepada semangat KERJASAMA di dalam BN.. Jika 'MIND-Set' ini TIDAK diTUKAR oleh MCA, mustahil untuk BN meMENANGi PRK DUN Kajang.. Patut diINGATkan tatkala MCA dan UMNO masih sibuk mencari CALON yang sesuai ketika ini, 'RED Bean ARMY' dah pun datang mengumpul 'BAHAN' untuk menyerang BN.. Anda patut TAHU bahawa kawasan Kajang ini bukanlah kawasan yang ASING untuk 'RED Bean ARMY' berOPERASI.. Tunggu MASA aje nak dijadikkan 'RED Light DISTRICT'!

Secara JUJURnya, MCA TIDAK ada pun 'RED Bean ARMY'nya sendiri.. Anda boleh UMPAMAkan MCA ini seperti JENERAL Chiang KAI Shek yang diSERANG sehingga LUNYAI oleh Jeneral MAO Tze TUNG! Sesiapa yang tahu SEJARAH China MODEN patut TAHU apakah keSUDAHan perSENGKETAan di antara kedua-dua JENERAL ini.. Chiang KAI Shek berNASIB BAIK kerana diLINDUNGi oleh US di Taiwan tetapi UMNO bukanlah berPERANAN seperti US untuk meLINDUNGi MCA dalam KONTEKS ini.. TAMBAHan pulak UMNO sendiri masih DUNGU untuk menyedari BAHAYAnya ANCAMan 'RED Bean ARMY' ini.. Tengok aje 'BOSS' Pemuda UMNO..


RAMAI di kalangan KAUM Melayu/BUMIPUTRA sendiri yang terpedaya dengan DAKYAH ala-ala 'RED Bean ARMY' KONONnya KAUM 'AH-Beng' ini berINTEGRITI, TIDAK 'RASIS' dan menJUNJUNG keSAKSAMAan.. Walhal itu SEMUA hanyalah PROPAGANDA ala-ala zaman KOMUNIS dulu.. Sememangnya SIFAT KAUM Melayu/BUMIPUTRA jugak yang MUDAH terPESONA dengan SLOGAN dan KUAT berKHAYAL.. Sebenarnya PE'EL KAUM Melayu/BUMIPUTRA sendiri yang JELEK dari segi PEMIKIRAN..


- Sebab itulah KAUM 'AH-Beng' jadik TAIKUN EDAR DADAH tapi yang dok terGOLEK 'LALOK' dek DADAH ialah KAUM Melayu/BUMIPUTRA..

- Sebab itulah KAUM 'AH-Beng' yang KUAT bagi RASUAH tetapi yang sering diCEKUP dan diKEJI ialah penerima RASUAH dari KAUM Melayu/BUMIPUTRA..

- Sebab itulah KAUM 'AH-Beng' yang KUAT meMANIPULASIkan HARGA BARANG tetapi KAUM Melayu/BUMIPUTRA yang jadik pemBELI UTAMA di KEDAI mereka!

- Sebab itulah BANYAK SK, SRK dan SAR yang perlukan lebih BANTUan tetapi 'AH-Jib-GOR' pulak dok BANTU SJK(C) yang diKAWAL oleh EKSTREMIS Dong JIAO Zhong (IBUNDA kepada keGIATan 'RED Bean ARMY')! 

Kita terTARIK dengan beberapa juruBLOG yang mengatakan DUN Kajang sebagai 'WATERLOO' kepada Penasihat PKR dan KUNCU-KUNCUnya.. Oh ye.. Kepada sesiapa yang tak TAHU apakah 'WATERLOO', sila RUJUK balik SEJARAH pePERANGan Napoleon BONAPARTE di Eropah ABAD ke-18 dulu.. Namun, BENARkah DUN Kajang itu seUMPAMA 'WATERLOO'? Mungkin ye, mungkin TIDAK.. Seperti yang kita SEBUT tadi, PRINSIP pihak mereka ialah ASALkan bukan UMNO/BN.. Jadik, mereka CUKUP yakin untuk meMALUkan UMNO/BN walaupun sekadar MENANG TIPIS.. Malangnya UMNO/BN masih dok LENA lagi..


Walaupun diGAMBARkan Lebai-Lebai DUNGU PAS MARAH pada AWALnya, tetapi itu LAKONan yang SAMA seperti LAKONan 'ZUHUD' Pok Nik 'ALAIHISSALAM'.. Lagi pun, bukan TIDAK ada mereka yang berSIMPATI (BerSUBAHAT?) dengan PKR untuk menJATUHkan dan meMALUkan UMNO/BN dari dalam PARTI ini sendiri.. Lebih BONGOK lagi apabila orang-orang ini di'PELIHARA' pulak oleh DS Najib kerana terlalu KEMARUK nak diLIHAT sebagai 'LIBERAL'.. Ada yang jadik PENASIHAT kerajaan RM7.2 BILION, ada yang jadik Naib PRESIDEN UMNO, ada yang jadik 'BOSS' kepada SAYAP perGERAKan UMNO dan ada jugak yang KALAH terTONGGENG semasa PRU-13 lalu di Temerloh macam si PUDIN tuh! HE!HE!HE!

Oleh itu, BACAlah apa yang kita TULIS ini berKALI-KALI dan cuba anda SEMUA FIKIRkan agak-agakla ada ke JALAN untuk UMNO atau pun MCA meMENANGi PRK DUN Kajang? Mungkin ada jika segala apa yang kita TULIS ini diTANGANi dan diambil perKIRAan dengan segera oleh UMNO/BN.. Namun demikian, kalau mengIKUT siapa yang diPILIH oleh UMNO semasa pemilihan PARTI mereka TAHUN lepas dan siapa pulak yang mengetuai MCA ketika ini, NAMPAKnya jauh PANGGANG dari API la nih.. Nak 'ANGKAT SENJATA' nak LAWAN dengan 'RED Bean ARMY' pun TAKUT.. Lebih BAIK meLALAK dalam TWITTER atau pun dalam INSTAGRAM ala-ala 'Sang POYO' yang keGERSANGan..  KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS