DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, January 22, 2014

Kerajaan Jepun berjaya memBUKTIkan keBODOHan PKR dan 'BOSS'nya ke seluruh DUNIA tapi UMNO/BN masih GAGAL?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! INDIVIDU ini pernah cuba masuk ke wilayah Palestin di Tebing Barat selepas dia berSARA dulu.. Kita LIHAT bagaimana Israel mengHALANG beliau walaupun HAKIKATnya beliau cuma mahu ke wilayah Palestin yang SAH ada HUBUNGan DIPLOMATIK dengan NEGARA kita ini? Jadik, kenapa pulak ada yang sebegitu MARAH apabila di'REJECT' untuk MASUK ke NEGARA orang lain? 


TAMBAH pulak bila dia di'REJECT' pasal tak menyedari STATUSnya sebagai BEKAS BANDUAN yang memerlukan keBENARan KHAS untuk MASUK ke NEGARA tersebut? Apa punya BODOHlah 'PenJUBOR' PEMIMPIN PKR nih? KAH!KAH!KAH!


Anda nak MASUK ke RUMAH orang.. MALANGnya, Tuan RUMAH TIDAK mengIZINkannya dan menyuruh anda PULANG.. Kenapa pulak anda mesti MARAH? Anda bukan peMILIK RUMAH itu pun? Itulah KRONOLOGI yang sesuai untuk diTUJUkan kepada Penasihat PKR yang meMALUkan dirinya sendiri.. Malah, KERENAH para penCACAInya yang memBAKAR lambang BENDERA NEGARA Jepun jugak menunjukkan bahawa Penasihat PKR ini TIDAK LAYAK langsung untuk menjadik PEMIMPIN di peringkat antarabangsa.. Seharusnya TINDAK-TANDUK dia dan penCACAInya ini diTUNJUKkan ke seluruh DUNIA..

Kerajaan Malaysia TIDAK perlu langsung meMINTA MAAF pun atas perBUATan para penCACAI PKR tersebut.. TIDAK perlu pun.. Sebaliknya, Kerajaan Malaysia perlu mengHEBAHkan ke seluruh DUNIA tentang 'ANCAMAN' oleh PKR + PAS _ DAP La'anatullah yang TIDAK ubah seperti penGANAS yang diTAKUTi oleh DUNIA Barat.. Kerajaan Malaysia perlu memBERIkan NASIHAT DIPLOMATIK kepada mana-mana NEGARA yang cuba diLAWATi oleh 'BARUA Amerika' ini agar berSEDIA untuk diAIBkan oleh si GILA ini dengan memBERIkan CONTOH seperti apa yang berlaku di hadapan keDUTAan Jepun pada semalam.. Tunggu apa lagi?


REPUTASI Penasihat PKR dan PARTInya telah menjadi BUSUK di peringkat antarabangsa akibat keBODOHan ahli-ahli AMKnya.. Jangan sesekali DS Najib dan UMNO berTINDAK BODOH dengan menyatakan peMOHONan MAAF atas TINDAKan AMK dan si 'KETOT' KETUAnya ini.. DEDAHkan MUKA mereka ke seluruh DUNIA.. Kalau nak TUNJUK BAIK pun CUKUPlah sekadar arahkan POLIS menCEKUP 'KELING' yang memBAKAR BENDERA tersebut dan EKSTRADISIkan dia ke Jepun untuk 'MAKAN angin' di MAHKAMAH di sana.. 'KELING' tuh agaknya INGAT MAHKAMAH di Jepun tuh akan berSIMPATI ke atas perBUATannya itu? 

Ya.. Mereka yang berTINDAK sedemikian di KeDUTAan Jepun pada HARI ini bukan sahaja mengAIBkan NEGARA ketika TAHUN meLAWAT Malaysia 2014.. Malah kerajaan jugak TIDAK perlu RAGU-RAGU pun untuk memBERIkan STATUS 'BAHAYA' kepada MUKA-MUKA ini jika mereka mahu ke luar NEGARA.. Ini sepatutnya menjadi PENGAJARAN kepada NEGARA-NEGARA lain akan BAHAYA menerima 'BARUA Amerika' sebagai TETAMU.. KeDUNGUan mereka untuk memahami PERATURAN IMIGRESEN sesebuah NEGARA seharusnya diLIHAT sebagai ANCAMAN SEKURITI kepada NEGARA tersebut.. Jadik, tunggu apa lagi?


NEGARA Jepun sekiranya mereka mahu menDAKWA ahli-ahli AMK dan si 'KELING' pemBAKAR BENDERA itu di MAHKAMAH di NEGARA ini.. Kerajaan patut SEDAR bahawa perBUATan mereka ini walaupun meMALUkan NAMA NEGARA tetapi ianya bukanlah datang dari Kerajaan Malaysia.. PenDIRIan ini yang perlu diTEGASkan di peringkat antarabangsa.. Lagi BAIK jika kerajaan sendiri menyatakan kepada US dan NEGARA-NEGARA Barat yang menjadi penDOKONG keGIATan PKR ini bahawa ini lah SPESIS 'BARUA' yang diTERNAK mereka di NEGARA ini.. BODOH lagi DUNGU! 


Ye la.. Bukankah si 'PenJUBOR' Penasihat PKR itu dan KUNCU-KUNCUnya dah berULANG kali ke luar NEGARA memBURUKkan NEGARAnya sendiri? Jadik, kerajaan jugak patut BIJAK berTINDAK dengan menDEDAHkan kepada NEGARA-NEGARA lain tentang BODOHnya mereka jika menerima puak-puak ini sebagai TETAMU? Tak TAHUlah pulak kalau dalam Wisma PUTRA pun ada budak-budak PTD yang jadik BARUA kepada puak-puak ini.. Almaklumlah, daripada PENGALAMAN kita sendiri, budak-budak PTD nih pun bukanlah CERDIK mana sangat.. Yang selalu di'HIRE' pun SPESIS yang ada DARAH BANGSAWAN tapi asyik kena SAWAN aje..

Jadik, kita TEGASkan sekali lagi adalah satu keSILAPan jika DS Najib seperti biasa terHEGEH-HEGEH meMOHON MAAF atas keSALAHan yang diLAKUkan oleh orang lain.. CUKUPlah.. Tak perlu CAKAP apa-apa pun sebaliknya ambil aje TINDAKan.. Lepas tuh, DEDAHkan dan mintak NEGARA-NEGARA lain HARAMkan mereka ini dari diTERIMA sebagai TETAMU.. Kalau boleh SENARAIkan PKR sebagai kumpulan pengGANAS seperti Tamil EELAM atau Falun GONG, lagi BAIK.. Kita PERCAYA keBANYAKkan NEGARA lain masih WARAS untuk menganggap perBUATan AMK pada HARI ini meLAMBANGkan keBODOHan PKR..

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Tahan anjing2 yang bakar bendera Jepun. Atas alasan mengeruhkan hubungan baik Malaysia dan Jepun. Serta menyalahi Dasar Pandang ke Timur

Anonymous said...

tak ada baca ini orang ! manyak bodoh mcm anwar juga. Itu Anwar sekolah tak ada pandai, agama tak ada cukup, pergi duduk rumah saja main2 sama amoi. bikin malu ini negara. haiya

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS