DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, January 16, 2014

'KANGKONG' bukannya 'KUNYIT' penyebab JENTERA SIBER pro-UMNO dah jadik KUCAR-KACIR?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Secara JUJURnya kita PERASAN RAMAI di kalangan juruBLOG pro-UMNO dan PURA-PURA pro-UMNO kerana 'FULUS' meRASAkan mereka dah JENUH untuk menangkis pengHINAan terhadap DS Najib dan UMNO.. Kemudian mereka jugak meRASAkan DS Najib dan UMNO sendiri seakan-akan mengHINA segala USAHA mereka di MEDIA SIBER untuk memPERTAHANkannya.. Namun demikian, ada di kalangan juruBLOG pro-UMNO yang sekadar mengULANG JAWAPAN orang lain tanpa memahami setiap PATAH apa yang diHUJAHkan.. BAIKlah, ada yang kita SETUJU dan ada yang kita TIDAK SETUJU.. 'POINT' yang kita ingin NYATAkan,

SETUJU

1) Memang BENAR UMNO dan Kerajaan DS Najib sendiri memandang REMEH USAHA juruBLOG pro-UMNO memPERTAHANkan PARTI dan kerajaan..

2) Memang BENAR juruBLOG pro-UMNO merasa PENAT tatkala mereka BERJAYA menangkis sesuatu ISU yang 'VIRAL' di MEDIA SIBER, kePIMPINan UMNO dan kerajaan sendiri secara SENGAJA atau tak SENGAJA menCIPTA ISU yang lain untuk dijadikkan 'BAHAN' oleh 'RED Bean ARMY' dan juruBLOG pro-PR..

3) Memang BENAR UMNO dan kerajaan meRASA sangat SELESA kerana mereka menguasai MEDIA ELEKTRONIK dan MEDIA CETAK sebagai JENTERA mereka..

TIDAK SETUJU

1) TIDAK BENAR SAMA sekali jika diKATAkan ada juruBLOG pro-UMNO sudah mencapai tahap MAKSIMUM dalam memPERTAHANkan UMNO dan kerajaan DS Najib..

2) TIDAK BENAR SAMA sekali jika juruBLOG pro-UMNO meRASAkan sesuatu ISU itu telah diJAWAB hanya dengan sekadar 'CUT and PASTE' JAWAPANnya di dalam BLOG, TWITTER atau FACEBOOK masing-masing..

3) TIDAK BENAR SAMA sekali juruBLOG pro-UMNO hanya di kalangan AHLI-AHLI UMNO sahaja dan diBAYAR untuk TUGASan di dalam MEDIA SIBER..

Sebenarnya, TIDAK RAMAI di kalangan juruBLOG pro-UMNO yang mampu menangkis JAWAPAN secara ILMIAH dan KEMAS seperti juruBLOG The UNSPINNERS, Jebat Must DIE, Another BRICK In the Wall, PURE Shiite, Big Dog, APANAMA, Helen ANG dan tentunya CHEDET.. FAKTA yang BLOG ini PAPARkan sebenarnya boleh meMALUkan beberapa JUTA orang RAFIZI, Tony PUA, 'KHALIFAH Lim', Khalid GEREJA atau Husam KUSAM sekaligus.. PUJIan jugak harus diBERIkan kepada PARPU KARI, GAP, RBF, A VOICE, DIN Turtle, MPP, APA, MIK, Flying KICK dan RAMAI lagi atas keSUNGGUHan mereka di BARISan depan MEDAN pePERANGan SIBER.. Itu sebab kita kena BERSATU..


Sebenarnya, ISU 'KANGKONG' yang diMAINkan untuk mengHINA DS Najib dan tentunya UMNO bukan sepatutnya menjadi 'VIRAL'.. Namun demikian, ianya BERJAYA diperGUNAkan secara LICIK dan keBETULan kena pulak dengan 'TIMING' dan SENTIMEN yang cuba diCETUSkan oleh mereka.. Ianya SAMAlah dengan KES 'LISTEN.. LISTEN.. LISTEN..' jika anda masih INGAT sebelum ini.. TEKNIK meng'VIRAL'kan perkara REMEH ini sebenarnya kePAKARan 'RED Bean ARMY' yang menCONTOHi SATIRA penCACAI POLITIK KAUM 'AH-Beng' di Taiwan dan Hong Kong.. Itulah TEKNIK yang cuba diTERAPkan pulak di NEGARA kita.. Kalau tak PERCAYA, anda cuba SEMAK FACEBOOK dan BLOG KAUM 'AH-Beng'!

CONTOHnya, cuba anda LIHAT apa yang diPAPARkan dalam GAMBAR di bawah..


Sebenarnya, kenyataan di dalam 'SIGNBOARD' itu cuba di'VIRAL'kan kepada KAUM 'AH-Beng' lain untuk menanam RASA keBENCIan kepada kePIMPINan Melayu/ISLAM yang KONONnya TIDAK ADIL kepada mereka.. Kita TEGASkan di sini bahawa bukan SEMUA KAUM 'AH-Beng' itu TAMAT perSEKOLAHan.. Sebab itu RAMAI di kalangan mereka ini MUDAH menerima dan mem'VIRAL'kan apa yang diTULIS ini kepada orang lain.. TAMBAHan pulak, berapa RAMAI pulak di PIHAK kerajaan dan UMNO sendiri yang TAMPIL menDEDAHkan perkara ini secara terBUKA? Mereka TAKUT diKATAkan TIDAK LIBERAL atau mungkin RISAU jika USAHA untuk menSABOTAJ UMNO dan UMAT Melayu/ISLAM akan GAGAL!


Sebelum ini juruBLOG pro-UMNO jugak pernah mem'VIRAL'kan KATA-KATA "U ULANG I SAMAN" untuk MENGEJEK Penasihat PKR berHUBUNG KES 'MenJUBOR' dan jugak JAM OMEGAnya.. Malangnya, tatkala ia cuba diPOPULARkan, ada PIHAK dalam UMNO dan kerajaan sendiri menSABOTAJ dengan ALASAN ianya menCEMARkan UMNO KONON-KONONnya.. PELIKnya, pihak berKENAan bukan ambil KISAH pun bila UMNO, DS Najib dan UMAT Melayu/ISLAM diHINA? Pasal KONONnya dia mahu diLIHAT sebagai LIBERAL! Inilah MASALAHnya pasal ada pengKHIANAT dalam UMNO sendiri yang mahu menJAHANAMkan UMNO dan menjadikan UMNO macam BAPOK bila diHINA dan diEJEK secara 'VIRAL' begini!

Kita TIDAK pasti berapa RAMAI lagi juruBLOG pro-UMNO yang IKHLAS dalam perJUANGan mereka.. Kita jugak tak TAHU berapa LAMA lagi UMNO akan menyimpan para pengKHIANAT sedemikian dalam PARTI mereka.. Yang NYATA, selagi WUJUD golongan sebegini, dalam MASA 10 TAHUN aje NEGARA ini akan jadik HURU-HARA.. Tatkala UMNO cuba memperLIHATkan diri sebagai LIBERAL, keLIBERALan UMNO itu akan diEJEK oleh MUSUH dan diBENCI oleh UMAT Melayu/ISLAM sendiri.. Bagi juruBLOG pro-UMNO pulak, kita berHARAP agar WUJUD satu PASUKAN yang saling memBANTU.. CONTOHnya, jika juruBLOG itu BIJAK mencari FAKTA, perlu ada juruBLOG yang BIJAK menyebarkan FAKTA itu..

JuruBLOG pro-UMNO dan kePIMPINan UMNO sendiri hanya memBUANG MASA jika SIBUK menangkis 'VIRAL' seperti ISU 'KANGKONG' itu.. Bukankah lebih berMANFAAT jika penDEDAHan demi penDEDAHan terhadap MUSUH pulak yang di'VIRAL'kan seBANYAK mungkin dalam MEDIA SIBER? Sudah tentu USAHA ini TIDAK memerlukan 'MAKMAL' atau pun KONSULTAN.. Cuma apakah DS Najib akan memandang USAHA sebegini lebih berNILAI berBANDING meng'HIRE'kan KONSULTAN? TIDAK ada gunanya jugak jika juruBLOG pro-UMNO berbuat demikian tetapi TIDAK diSOKONG oleh DS Najib, kerajaan dan UMNO sendiri! Atau apakah DS Najib sendiri ingin menjadi PM UMAT Melayu/ISLAM terAKHIR?

Wallahualam..  

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS