DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, January 30, 2014

SATU-SATUnya PENYAKIT 'GILA' yang boleh menJANGKITi orang lain atau menjadi wabak EPIDEMIK..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita sangat-sangat SETUJU dengan kenyataan TUN DR. Mahathir semasa diWAWANCARA oleh BERNAMA RADIO 24 petang tadi pasal Penasihat PKR yang terlalu KEMARUK untuk berKUASA walaupun sebagai MB Selangor.. ->KLIK<-


Pada kita, orang seperti Penasihat PKR ini sebenarnya sudah mengalami keROSAKkan OTAK yang sangat KRONIK.. Sungguh MALANG sekali DATUK Harun DIN masih kurang SIHAT di IJN.. Jika TIDAK, ada BAIKnya sesiapa meMINTA dia untuk meRAWATi Penasihat PKR tuh.. Itu pun kalau diIZINkan oleh Allah SWT.. Kalau tak, bawak aje dia ke mana-mana WAD GILA di mana-mana HOSPITAL! KeGILAan dan HALUSINASInya itu boleh berJANGKIT tuh..

Siapalah sangat Penasihat PKR berNAMA Anwar IBRAHIM tuh pada HARI ini? Tak ke anda RASA jika anda meLAYAN KERENAHnya, ianya SAMA seperti meLAYAN KERENAH orang GILA atau MERENG? Sebenarnya, TIDAK ada apa-apa pun yang ISTIMEWA dengan orang GILA seperti ini.. Apa yang ISTIMEWAnya? Dia nak berKUASA pun terpaksa berGANTUNG kepada DANA ZIONIS Neo-CON yang diSALURkan menerusi AGEN-AGENnya di dalam GLC milik NEGARA? Beberapa HARI lepas KISAH keluarganya dah jadik macam SKRIP DRAMA bila anak perempuannya memFAILkan TUNTUTan FASAKH di MAHKAMAH Syariah?


SIFAT orang Melayu/ISLAM nih memang SUKAlah bab KISAH rumah-TANGGA orang lain nih.. SIFAT sebeginilah yang diperGUNAkan oleh Penasihat PKR sekeluarga untuk menjadikkan orang kita nih terTARIK kepada dia seterusnya menjadikan dirinya dan KELUARGAnya semacam KARAKTER di dalam sesebuah DRAMA.. Apabila selesai sesuatu BABAK, orang Melayu/ISLAM yang menjadik PENONTON kepada DRAMA mereka sekeluarga akan jadik ternanti-nanti apakah BABAK seterusnya.. Apabila BABAK sudah menjadi meLERET-LERET pun mereka tetap KETAGIH dengan LAKONan keluarga ini.. Inilah 'PENYAKIT' sebenarnya..

RAMAI yang tak SEDAR bahawa DRAMA keluarga Penasihat PKR ini peLAKONnya ialah orang GILA yang sedang diperALATkan oleh orang lain.. RAMAI yang diperBODOHkan untuk KEKAL menonton keGILAan tersebut oleh mereka ini.. 
Oh ye.. Seperti BIASA, kita memang tak PERCAYA pun Pok Nik 'ALAIHISSALAM' itu menulis sendiri 'STATUS' FACEBOOKnya itu.. Macam manalah orang TUA yang terpaksa memikul 'BEG Kencing' kerana MASALAH PROSTAT tuh boleh LAYAN FACEBOOK? Jadik, kepada 'ADMIN' yang KONONnya menulis bagi pihak Pok Nik di dalam FACEBOOK tuh, bawak-bawaklah KESIAN kat orang TUA tuh.. Tak pasal-pasal dia yang kena TANGGUNG 'KIFARAH' atas perBUATan kamu yang terKUTUK tersebut.. Tak NAMPAK lagi ke 'KIFARAH' yang Allah SWT TUNJUKkan apabila orang TUA tuh terpaksa membawa 'BEG Kencing' sendiri tuh? Itu kerana 'ADMIN' FACEBOOK diala yang dok 'KENCING'kan umat ISLAM!

Ya.. Dek kerana KHUATIR ada RAKYAT dan orang Melayu/ISLAM yang SEDARkan diri daripada terus diperBODOHkan, mereka yang di atas ini sedaya mungkin akan cuba memPENGARUHi kita SEMUA untuk KEKAL MENONTON keGILAan Penasihat PKR sekeluarga.. Tanpa diSEDARi, RAMAI yang telah keRUGIan dan diperBODOHkan oleh mereka di atas demi untuk memastikan keGILAan Penasihat PKR sekeluarga KEKAL diTONTONi oleh kita, orang Melayu/ISLAM..

Siapakah yang keRUGIan dan siapakah yang KEKAL diperBODOHkan itu?

1) Seluruh RAKYAT di NEGERI Selangor DARUL 'AH-Beng'..

2) Seluruh Lebai-Lebai DUNGU dan MUSLIMAH 'HANYIR' dalam PAS..

3) Seluruh GENERASI Y yang PERASAN mereka macam TURUN dari LANGIT hanya dengan belajar TESL di UPSI! KAH!KAH!KAH!


Namun demikian, anda jugak patut TAHU bahawa,

- Mereka yang TIDAK berMINAT pun untuk MENONTON keGILAan Penasihat PKR sekeluarga ini tentulah TIDAK RUGI apa-apa pun.. 

- Mereka yang TIDAK berMINAT tetapi MENONTON keGILAan Penasihat PKR sekeluarga ini seperti UMNO/BN pulak keRUGIan kerana memBUANG MASA..

- Mereka yang berMINAT tetapi TIDAK MENONTON keGILAan Penasihat PKR pulak sebenarnya BODOH macam Si PUDIN 'New POLITICs' yang KALAH PRU..


HE!HE!HE! Jadik? Tak perlulah untuk UMNO/BN memBUANG MASA menJAWAB atau meLAYAN segala kenyataan Si 'PeMAKAN AIS Krim', Si 'DUNGU Strategist' dan 'ADMIN' FACEBOOK Pok Nik seperti di atas? Kalau nak LAWAN pada PRK DUN Kajang nanti, LAWAN ajelah.. BANYAKkan KERJA daripada memBUAT kenyataan terhadap LAWAN kalau nak MENANG.. Anda kena INGAT bahawa DUN Kajang ialah MEDAN PRK yang paling SUKAR pasal RAMAInya KAUM 'AH-Beng' dan jugak Melayu/ISLAM DUNGU yang PERASAN mereka tuh HEBAT jika berFIKIRan LIBERAL.. Merekalah PENONTON SETIA keGILAan Penasihat PKR..

Wallahualam..   

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS