DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, August 23, 2010

Bulan PUASA pun nak 'KENCING'kan orang jugak? Apa nak jadi dengan orang TUA nih?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Terus-terang katalah, kita SERONOK melihat GELAGAT Pok Nik 'ALAHISSALAM' dan Pengerusi DAP berselisih PENDAPAT dalam SOAL penubuhan Negara ISLAM dan soal perlaksanaan hukum HUDUD.. Kita seronok pasal mereka berDUA nih sebenarnya saling cuba memBOHONGi antara satu sama LAIN dan masing-masing cuba menunjukkan pemBOHONGan siapa paling HEBAT.. Yang paling menyeronokkan pulak apabila melihat GELAGAT Lebai-Lebai PAS Jahiliyyah yang masih tidak TAHU mereka diBOHONGi atau 'diKENCING' oleh kedua-dua orang ini dalam soal HUDUD atau penubuhan Negara ISLAM.. HE!HE!HE!

Pok Nik baru-baru ini telah mengemukakan cadangan untuk melaksanakan HUDUD di negara ini bagi mengawal JENAYAH dan penyakit SOSIAL tetapi telah diBANTAH oleh Pengerusi DAP sama seperti dia memBANTAH tentang cadangan Negara ISLAM beberapa minggu lepas.. Yang MENARIKnya, Pok Nik cuba 'COVER LINE' dengan mengatakan bahawa bantahan Pengerusi DAP itu adalah pandangan PERIBADInya sahaja..

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0822&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_01.htm

Untuk terus meng'KENCING'kan Lebai-Lebai PAS Jahiliyyah yang menjadi PENGIKUTnya, Pok Nik mengatakan lagi bahawa Pengerusi DAP tersebut adalah satu-satunya pemimpin dalam DAP yang menolak hukum HUDUD kerana dia tidak pernah berdepan dengan orang PAS dan membincangkannya.. KAH!KAH!KAH!

Baiklah, kita mintak Pok Nik sebutkan nama-nama para pemimpin DAP yang KONONnya tidak menolak hukum HUDUD? Pok Nik jugak boleh sebutkan bila dan di mana pernah berlakunya sesi Lebai PAS dan para pemimpin DAP tersebut bertemu muka atau 'berMUZAKARAH' membincangkan tentang perlaksanaan hukum HUDUD? Atau untuk lebih menyenangkan Pok Nik, boleh jugaklah sebutkan nama-nama pemimpin DAP yang berSETUJU dengan konsep Negara ISLAM oleh PAS? HE!HE!HE!

Kalau Pok Nik KONSISTEN dengan kenyataannya, dah tentulah dia tak ragu-ragu untuk SEBUT nama-nama pemimpin DAP yang KONONnya bersetuju dengan hukum HUDUD atau konsep Negara Islam.. Mungkinkah Pok Nik maksudkan Lim Guan Eng? Bapaknya Lim Kit Siang? Atau BETINA bernama Teresa Kok? Ngeh Koo Ham? Nga Kor Ming? Sivakumar? 'GANGSTER' Ronnie Liu? Atau anak Pengerusi DAP sendiri si Gobind? MUNGKINkah Pok Nik seperti biasa sekadar nak menyedapkan HATI Lebai-Lebai PAS yang menyokongnya dengan mengatakan sedemikian RUPA? HE!HE!HE!

Kita tak HAIRAN pun pasal INI bukan kali PERTAMA Pok Nik meng'KENCING'kan Lebai-Lebai PAS sendiri.. Malah, seperti BIASA jugak, Lebai-Lebai PAS lebih mudah menerima KELENTONG Pok Nik demi menyedapkan hati mereka sendiri.. Macam kata peribahasa Melayu, "ANJING kalau dah biasa MAKAN TAHI, kalau tak makan pun akan diHIDU jugak.." Kita jugak PERCAYA tidak ada sesiapa pun sudi untuk memperBETULkan 'MIND-SET' Lebai PAS ini walaupun sedikit sebanyak tindak-tanduk mereka ini mencemarkan agama ISLAM jugak.. Ye la.. Perkara macam ni hanya boleh berubah kalau diorang sendiri nak mengUBAHnya..

Tok sah kata hubungan dengan pemimpin DAP aje, Pok Nik jugak sanggup meng'KENCING'kan Lebai-Lebai PAS dalam usaha membina hubungan dengan pemimpin PKR terutama sekali Penasihat PKR yang tengah mengGELABAH dalam kes 'menJUBOR'nya kali ini.. Jangan kita LUPA bagaimana Pok Nik sanggup meminggirkan Lebai-Lebai PAS hanya untuk meletakkan Penasihat PKR sebagai Ketua Pakatan Rakyat..

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/6/14/nation/20100614132724&sec=nation

Nampaknya, Lebai-Lebai PAS haruslah menerima HAKIKAT bahawa mereka semuanya 'LOW CLASS' atau KASTA PALING RENDAH atau umpama manusia berOTAK lembu pada pandangan mata Pok Nik sendiri.. Sebab itulah mereka sanggup menDOAkan untuk pemimpin DAP yang jelas bukan ISLAM dalam khutbah Jumaat walaupun Nabi SAW sendiri tak pernah buat sebegitu? HE!HE!HE!

Walaupun PAS mempunyai sejarah lebih lama berbanding PKR, menguasai 2 negeri ketika ini dan berusaha membentuk kerajaan sejak PRU tahun 1955 lagi, semuanya langsung diLUPAkan begitu sahaja oleh Pok Nik demi menabalkan Penasihat PKR sebagai orang paling atas.. Ini diTEGASkan sendiri oleh Pok Nik apabila dia mengatakan bahawa Penasihat PKR adalah orang yang berMORAL walaupun masih menghadapi perbicaraan kes 'menJUBOR' pada ketika ini.. Dengan kata lain, Lebai-Lebai PAS yang berjuang dalam PAS berpuluh-puluh TAHUN semuanya tak berMORALlah jika dibandingkan dengan Penasihat PKR? Bukankah begitu? KAH!KAH!KAH!

Walaupun KONONnya Lebai PAS mengatakan mahu menguasai negara dalam PRU berikutnya, HAKIKATnya mereka semakin jauh daripada nak berkuasa kerana Pok Nik sendiri lebih meMULIAkan kawan-kawannya dalam DAP dan PKR berbanding Lebai-Lebai PAS yang mengKAGUMinya.. Walaupun DAP sering meMALUkan Pok Nik dan PKR pulak sering 'berLAGA ANGIN' dengan Lebai-Lebai PAS terutamanya di Perak dan Selangor, kita YAKIN bahawa Pok Nik tetap akan meMULIAkan DAP dan PKR melebihi Lebai-Lebai PAS sendiri.. Lebai-Lebai PAS pulak akan tetap menaruh keYAKINan dengan segala KELENTONG Pok Nik walaupun mereka sendiri umpama MASUK ANGIN, KELUAR ASAP! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

2 comments:

Melayu Pasir Gudang said...

Mindset perjuangan mereka hanya berkisar kepada 3 ta. TahkTA,HarTA dan WaniTA. Mereka telah menguasai 2 negeri iaitu Kedah dan Kelantan, mereka sudah tahu betapa seronoknya dapat kuasa, mereka telah hilang pertimbangan waras untuk perjuangan islam yang selama ini di agung-agungkan.Islam di pinggirkan, kuasa di utamakan.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebab tulah orang yang mula-mula diHISAB dan diHUKUM di kahirat nanti adalah ULAMA..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS