DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, August 05, 2010

ISLAM larang, Lebai PAS pakat buat tapi yang ISLAM suruh, Lebai PAS pakat MENOLAK?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Inilah PADAHnya apabila ISLAM dijadikan milik 'EKSKLUSIF' sesebuah parti.. Apa yang Nabi SAW suruh, dia tak buat tetapi apa yang Nabi SAW larang, dia buat pulak.. Pernah ke zaman Nabi SAW dulu berlaku kes solat 2 IMAM? Pernah ke Nabi SAW suruh pulau-memulau sesama umat? Pernah ke Nabi SAW ajar kita supaya 'MEMUJA' seseorang pemimpin sampai tahap DEWATA RAYA? Ada? Tak ada..... Mana ada..... Cuma Lebai PAS aje yang menganjurkan ajaran sedemikian.. Cuma Lebai PAS aje yang mengIDOLAkan seorang Mursyidul Am yang belajar agama di Deoband, India.. Cuma Lebai PAS aje yang berani 'MELAWAN' apa yang Nabi SAW telah ajarkan kepada umatnya..

Dulu kes solat 2 IMAM berlaku di Besut, Terengganu.. Sekarang dah berlaku pulak di Kelantan.. Kalau dulu setakat 2, 3 orang Imam kampung penyokong TOTOK Lebai PAS sahaja yang berani melakukan secara terpencil.. Sekarang disebabkan mereka PERASAN mereka dah KUAT, dah berani dah melakukannya secara terbuka.. Imam dilantik dipulaukan kerana perbezaan fahaman POLITIK.. Sampaikan nak mengadap Tuhan sendiri pun kena berbeza JEMAAH? Inilah dia Lebai PAS yang mengHINA agama suci Islam dengan meletakkan POLITIK lebih utama daripada AGAMA..

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0805&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_05.htm

Kita percaya ini jugak akan berlaku dalam IBADAT Fardhu yang lain seperti pengurusan jenazah, zakat dan banyak lagi.. Agama Islam jelas merangkumi semua aspek keHIDUPan.. Agama yang lengkap dengan panduan dan meletakkan KASIH-SAYANG sesama umat sebagai perkara ASAS dalam segenap perkara.. Namun, agama SUCI ini telah dicemari oleh Lebai PAS yang meletakkan kepentingan POLITIK lebih tinggi daripada agama.. Sebelum ini pun Lebai PAS jugak yang mencemarkan keSUCIan agama ini dengan meRELAkan nama Allah SWT 'diKONGSI' dengan agama lain.. Kalau belajar Asma Ul Husna, nama-nama Allah SWT jugak melambangkan keBESARan dan keAGUNGan yang dimilikki olehNYA.. Adakah wajar keBESARan dan keAGUNGan milikNYA ini dikongsi dengan agama lain? Tidakkah ini memBUKTIkan betapa SONGSANGnya Lebai PAS dan IDOLA mereka Pok Nik 'ALAHISSALAM'?

Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) dan semua pihak berkuasa agama Islam peringkat negeri tak nampak ke bahawa yang patut dipanggil oleh mereka bukannya Imam muda yang jadik mangsa diPULAUkan kerana fahaman POLITIK berbeza, sebaliknya yang patut dipanggil dan dihadapkan kepada pihak berkuasa agama Islam ialah Pok Nik 'ALAHISSALAM' dan para pengikutnya.. Bawak pergi HUSM kemudian kasi 'SCAN' otak mereka tengok betul ke tak kedudukan otak masing-masing.. Kot tak betul atau SAHIH ada keROSAKkan, boleh la gantikan dengan OTAK LEMBU..

Sikap berdiam DIRI pihak berkuasa agama telah menyebabkan lebih banyak perkara seperti ini berlaku sekaligus mencemarkan keSUCIan agama ISLAM.. Di manakah penguatkuasaan yang seharusnya dilaksanakan oleh mereka demi memelihara keSUCIan Islam sebagai agama RASMI negara ini? POLITIK pecah-belah agama seperti ini harus diHENTIkan terutamanya apabila sampai tahap terbawa-bawa dalam IBADAT seperti solat.. Adakah SAH solat seseorang jika dia enggan bersama JEMAAH lain hanya kerana perbezaan fahaman POLITIK? Adakah mereka menambahkan nama parti POLITIK dalam niat solat mereka sampaikan hendak solat 2 IMAM disebabkannya?

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Pas itu bodoh
Bodoh itu Pas

'Pok nik alaihissalam Harus Bertaubat'

Bangang Punya Pas

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebut pasal 'BODOH' dan PAS ini sebenarnya walaupun kita cuba tutup mata tetapi masih kita nampak perKAITannya..

Salah seorang Naib Presiden PAS yang mengatakan Mufti Perak berBOHONG tuh sebenarnya bukannya pandai mana pun.. Cuba tanya dia, ada ke tak sijil SPM? Sekolah dulu takat mana? Apa pekerjaan sebenar dia kat airport sebelum jadik calon PAS?

Nasib malang le Melayu nih mudah LAYU dengan kata-kata manis orang POLITIK.. Dapat le si BODOH tuh dapat jawatan ahli Parlimen sekaligus dapat pencen sebagai YB sampai ke mati..

Harap Melayu lebih CERDIK pilih calon PRK berikutnya..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS