DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, August 14, 2010

TAKTIK Wayang OPERA murahan akan memerangkap PERSEPSI rakyat terhadap PARTI ini..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Wayang OPERA murahan Parti 'RACIST' La'anatullah untuk memperBODOHkan RAKYAT!

Itu yang paling sesuai untuk dikatakan terhadap Speaker DUN Selangor dan Exco Selangor dari parti tersebut yang dipanggil oleh Jawatan Kuasa Disiplin parti berhubung dengan ISU penyalahgunaan surat SOKONGAN untuk mendapatkan KONTRAK di Selangor.. Walaupun ISU ini dianggap selesai oleh pihak Parti 'RACIST' La'anatullah dengan PENYINGKIRAN seorang ahli MPK yang merupakan penyokong parti tersebut, tetapi IMEJ parti 'RACIST' ini yang sering dikatakan suka mengKRITIK pihak kerajaan dalam bab RASUAH sebaliknya mereka pun 2X5 jugak!

http://www.agendadaily.com/cmspreview/content.jsp?id=com.tms.cms.article.Article_67797754-7f000010-1d956ad0-822e7735

Namun, mereka BIJAK menyembunyikan keBURUKkan mereka dengan bermain wayang OPERA murahan setiap kali berhadapan dengan masalah sebegini.. Seperti SKRIP wayang OPERA, sudah pasti akan ada WATAK yang cuba di'KAMBING HITAM'kan untuk menyembunyikan watak PELAKU sebenar yang melakukan keJAHATan tersebut.. Dalam ISU ini, mereka menyembunyikan keBURUKkan mereka dengan menyingkirkan seorang penyokong parti mereka sendiri yang menjadi ahli MPK dan Speaker DUN Selangor itu pula membuat kenyataan bahawa masyarakat UMUM KONONnya telah tersalah sangka dengan mesej TWITTERnya! Ibarat kata pepatah Cina, "Membaling dua ekor burung dengan sebiji batu"..

Jika diteliti, dengan mengatakan masyarakat UMUM(PUBLIC) telah terSALAH-sangka dengan mesej TWITTER yang sebenarnya merujuk kepada filem yang ditonton dalam KERETA, ini sekaligus dapat mengalih tumpuan UMUM daripada perkara POKOK yang menyebabkan ISU ini timbul.. Dengan kata lain, masyarakatlah UMUMlah yang salah-SANGKA sedangkan pemimpin tersebut TIDAK pula cuba sebelum INI cuba memperbetulkan keadaan samada melalui TWITTER atau sebagainya? Sebaliknya, dia sengaja menunggu dipanggil oleh Lembaga Disiplin partinya untuk memberitahu perkara ini.. Benar atau BOHONG, itu belakang kira la nampaknya..

TAKTIK Wayang OPERA murahan ini bukannya TAKTIK baru pun yang diguna pakai oleh para pemimpin Parti 'RACIST' La'anatullah ini apabila mereka menghadapi MASALAH yang boleh memBURUKkan imej parti atau INTEGRITI parti mereka.. Yang MUDAH kena TIPU sudah tentulah Lebai PAS yang jadik SEKUTU mereka dalam Pakatan Rakyat(PR)! Selepas INI, mereka hanya perlu menimbulkan ISU baru untuk memBURUK-burukkan Kerajaan di samping cuba memulihkan INTEGRITI mereka yang terCALAR akibat isu INI.. Kalau tak percaya, anda LIHAT minggu depan pasti ada ISU baru yang cuba mereka timbulkan SELEPAS ini! HE!HE!HE!

Cukup MUDAH untuk melakukan TAKTIK Wayang OPERA murahan ini.. Hanya perlukan seseorang untuk di'KAMBING HITAM'kan, cuba 'SPIN' sedikit kenyataan depan 'PUBLIC' dan selepas itu cuba TIMBULkan isu BARU untuk BURUKkan lawan mereka.. Kalau orang Melayu mungkin agak keBERATan untuk melakukan sedemikian kerana TAHU perihal DOSA dan PAHALA dalam agama ISLAM.. Namun, bagi mereka yang berFAHAMan SOSIALIS atau KOMUNIS, 'NO' HAL punyalah dengan TAKTIK macam nih.. Dah nama pun KOMUNIS, ada agama pun semua TOLAK tepi janji imej mereka SELAMAT depan 'PUBLIC'!

Tu pasallah Penasihat PKR cuba-cuba meniru TAKTIK ini dalam kes perbicaraan 'menJUBOR'nya.. Daripada tangguh, lepas tuh nak buang HAKIM, lepas tuh nak bicara secara tertutup, lepas tuh nak dapatkan bahan bukti pihak pendakwa hinggalah baru-baru INI cubaan terbaru untuk menimbulkan isu 'HUBUNGAN ROMANTIS' terhadap saksi utama pihak pendakwa.. Semua INI adalah TAKTIK Wayang OPERA macam kita kata inilah! Namun demikian, mungkin TAKTIK ini tidak berkesan kerana ianya hanya SESUAI dilakukan oleh satu KAUM sahaja di negara INI.. Tu pasallah kalau Melayu, India atau SINGH Benggali nak cuba TAKTIK Wayang OPERA murahan ini, MUDAH sangat KANTOI! HE!HE!HE!

Kita DEDAHkan ini pasal nak bagitahu terutamanya pada orang UMNO yang tengah 'SELESA' tuh agar jangan pandang MUDAH dengan TAKTIK sebegini.. Tambah pulak TAKTIK sebegini sudah SEBATI dengan satu KAUM yang kuat meminati wayang OPERA mereka tuh.. Oleh itu, kalau JANJI nak bagi segala peruntukan di langit dan di bumi untuk KAUM itu agar kembali menyokong BN pun BELUM tentu mereka akan sokong.. Pasal dah memang terBUKTI bahawa KAUM ini memang amat meMINATi Wayang OPERA yang mana para PELAKONnya akan MEKAP muka setebal-tebalnya.. Jadik, bila muka dah TEBAL dengan MEKAP, manalah kita TAHU riak SEBENAR di wajah mereka? HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS