DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, August 06, 2010

Jika nama Allah SWT pun Lebai PAS sanggup jual, sanggupkah mereka bersama memBELAI 'menatang' ini?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau Lebai PAS mencari SEKUTU dalam isu penggunaan nama ALLAH SWT untuk agama lain kerana kepentingan POLITIK pun, janganlah BUTAkan mata dan PERUT sangat.. Tengok-tengoklah siapa yang nak dijadikan SEKUTU dan apa TUJUAN mereka beriya-iya mahukan nama ALLAH SWT dikongsi dengan agama lain.. Kalau dulu UMNO pernah diKAFIRkan hanya kerana bekerjasama dengan kaum lain dalam BN, bagaimana pulak dengan Lebai PAS pada hari ini? Agaknya dah jatuh KAFIR tahap ke berapa? Atau pakat buat-buat LUPA pulak bahawa sebelum ini mereka pernah mengKAFIRkan orang Islam lain?

Kita menyambut BAIK bahawa Kabinet mengarahkan semua PIHAK berhenti memperdebatkan isu penggunaan nama ALLAH SWT.. Walaupun kita agak terkilan kerana sepatutnya ada peruntukan UNDANG-UNDANG diGAZETkan bahawa nama ALLAH SWT dikhususkan untuk penganut agama ISLAM di negara ini.. Namun, kita harap keputusan kabinet ini adalah langkah pertama ke arah itu..

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0805&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_01.htm

Kita jugak mengharapkan agar KABINET dapat merujuk isu penggunaan nama ALLAH SWT ini dalam skop Perlembagaan Negara yang meletakkan ISLAM sebagai agama rasmi.. Kita tidak mahu ada pulak USAHA untuk melahirkan satu bentuk 'agama BARU' dengan mengguna-pakai nama ALLAH SWT kelak jika tiada peruntukkan undang-undang untuk mengHALANGnya..

Namun demikian, ada jugak PIHAK yang memBANTAH keputusan kabinet ini dan lebih cenderung untuk terus memPROVOKASIkan isu ini demi kepentingan POLITIK sempit mereka.. Bukan kerana dia nih orang ISLAM.. Bahkan jauh sekali kalau nak katakan dia nih nak masuk ISLAM.. Kalau nak katakan dia nak letak ISLAM nih bawak tapak KAKI dia, kita percaya le!

http://blog.limkitsiang.com/2010/08/05/who-decided-on-the-cabinet-gag-order-yesterday-on-any-public-discussion-of-%e2%80%9callah%e2%80%9d-controversy/

Malangnya orang macam inilah dijadikkan SEKUTU oleh Lebai PAS yang DUNGU lagi JAHILIIYAH dalam mereka memperjuangkan isu penggunaan nama ALLAH SWT untuk agama lain! Kita harap dan berDOA agar Allah SWT tak terbalikkan BUMI Malaysia ini disebabkan oleh keDUNGUan para Lebai PAS ini..

http://berita-harian-online.com/nik-aziz-tetap-dengan-pendirian-dap-boleh-guna-kalimah-allah/

Kita jugak tak nampak kenapa pegangan agama hendak diSATUkan dalam konsep 1 Malaysia seperti yang dinyatakan oleh SEKUTU Lebai PAS ini? Hanya KOMUNIS sahaja yang menolak semua pegangan agama atau menganggap agama hanya CANDU dan meletakkan fahaman KOMUNIS mengatasinya.. Dalam Al Quran sendiri ada banyak ayat menegaskan tentang kenapa agama ISLAM begitu SUCI hingga tidak boleh disamakan dengan agama-agama LAIN.. Jika Lebai PAS disebabkan keDUNGUan mereka menyokong TUNTUTAN sekutu mereka ini, SALAHkah jika kita katakan bahawa Lebai PAS telah menolak Al Quran dan menyerupai golongan JAHILIYYAH?

Jika anda RUJUK kepada gambar yang dipaparkan, anda TAHU bahawa 'MENATANG' yang dipegang oleh SEKUTU Lebai PAS itu adalah HARAM dan dikira NAJIS diSISI Islam.. Kita faham mereka memegangnya kerana mereka bukan ISLAM dan tidak berIMAN kepada Tuhan orang-orang ISLAM iaitu Allah SWT.. Jika Lebai PAS terus dengan keDUNGUan dalam menyokong SEKUTU mereka tuh berhubung dengan tuntutan penggunaan nama Allah SWT oleh agama lain, maka kita pun terINGIN melihat Lebai PAS memegang 'MENATANG' tersebut secara terbuka seperti mana SEKUTU mereka tuh! Sanggup ke Lebai PAS melakukan sedemikian demi memperTAHANkan keDUNGUan mereka sendiri?

Demi mengHAPUSkan Islam sebagai agama RASMI daripada Perlembagaan Negara, mereka sanggup menggunakan apa sahaja cara dan JELAS sekali isu penggunaan nama Allah SWT oleh agama lain adalah LANGKAH pertama mereka.. Dibantu pulak dengan keDUNGUan Lebai PAS, lebih mudah kerja mereka untuk memusnahkan ISLAM dengan menyamakan agama ini setaraf dengan agama-agama LAIN.. Kita faham mereka cuba mem'PROVOKE' MCA dalam isu ini kerana pada mereka MCA mungkin sefahaman dengan mereka..

http://blog.limkitsiang.com/2010/08/06/whose-credit-not-mcas-of-course/

Yang pelik tuh, sejak bila pulak Lebai PAS begitu DUNGU untuk turut sama bersekongkol dengan mereka INI? Sedangkan kalau UMNO buat sedemikian, akan dituduh KAFIR dan sebagainya? Kalau Lebai PAS setuju sangat, kita CADANGkan akar 'MENATANG' yang 'diBELAI' oleh sekutu mereka dalam gambar tuh dijadikkan MASKOT parti mereka.. Ada BERANI? HE!HE!HE!

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

tunggu fatwa baru, bela babi tak salah, janji tak pegang & makan dia, orang lain makan tak pe.

celako celako celako.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS