DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, January 26, 2011

Eksklusif DUN Tenang - PenDEDAHan fitnah Lebai PAS terhadap calon BN, HERET mereka semua ke MUKA pengadilan!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau DAHULU mungkin kita agak 'RESPEK' dengan Naib Presiden PAS yang asal dari Johor tapi merempat berTANDING di Kelantan.. Kita 'RESPEK' pasal pemikiran dia nih agak berLAINan dengan pak-pak Lebai PAS yang KOLOT, kuat mengutuk orang dan menDEWA-DEWAkan orang tua yang me'REPUT' bertakhta sebagai MB Kelantan tuh! Namun, semenjak dia dah pandai berKAWAN dengan Penasihat PKR dan berJINAK-jinak dengan DAP, kita nampak dia sudah jauh berUBAH dan hala tujunya sebagai orang POLITIK pun dah semakin HANYUT.. Harap NAMA dia aje macam nama pahlawan ISLAM dalam Perang Salib, perangai sebijik macam MALAUN! Sekarang nih, dia tak LEBIH pun sama TARAF dengan MP PAS Pokok Sena yang semua TAHU tahap 'EDUCATION' MALAUN tu setakat mana sangat (Itu pun ada orang LANTIK sebagai MALAUN tu sebagai PENGARAH sebuah GLC milik kerajaan Kedah? KAH!KAH!KAH!)

APA pun kali ini pemimpin PAS tersebut yang dikenali sebagai 'DIN PUDURAYA' dikalangan BLOGGER terkemuka telah memBUKTIkan tahap INTELEKTUALnya sangat meMALUkan dan menyamai MP Pokok Sena tersebut.. Semasa berKEMPEN untuk PAS di DUN Tenang, dia dengan SENGAJA telah memFITNAHkan calon UMNO bersama-sama jentera PAS dengan memBUAT cerita KONONnya menganiaya seorang lelaki pada tahun 2003 sehingga menyebabkan tanah milik mangsa terpaksa dilelong sedangkan, hakikat sebenar, lelaki itu yang berhutang dengan bank..

KLIK

Selain itu, pembohongan Pas melalui Pengarah Operasinya bagi Pilihan Raya Kecil, Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang, Dzulkefly Ahmad, juga menyerlahkan lagi SIKAP sebenar parti tersebut yang sanggup memutarbelitkan FAKTA sebenar semata-mata untuk kepentingan politik meskipun sedar ia sebenarnya FITNAH..

Malah beberapa BLOG telah tampil dengan penjelasan lengkap beserta salinan DOKUMEN untuk menJAWAB fitnah yang diDALANGi oleh DIN PUDURAYA dan Dzulkefly Ahmad..

KLIK

KLIK

KLIK

SYABAS kita ucapkan kepada para BLOGGER yang pantas tampil dengan penDEDAHan masing-masing bagi memBERSIHkan calon UMNO itu daripada FITNAH..

Namun demikian, penDEDAHan dengan bersertakan DOKUMEN sahaja tidak memadai.. Kita menCADANGkan kepada UMNO dan pihak terbabit agar mengemukakan SAMAN atau mengambil TINDAKkan MAHKAMAH terhadap DIN PUDURAYA dan Dzulkefley Ahmad berhubung dengan pemBOHONGan mereka.. Malah, pihak CIMB dan juga Pejabat Tanah juga wajar berbuat demikian kerana TUDUHAN tersebut turut memBABITkan nama organisasi mereka jugak.. Sampai BILA pihak yang takde kena mengena dengan POLITIK hendak diPALITkan sama dengan FITNAH oleh PAS dan SEKUTUnya ini? Tunggu apa lagi? Dah nama pun FITNAH, jangan ingat senang-senang aje nak HERET nama orang dalam POLITIK BUSUK mereka? Kenapa UMNO selalu LEMBAB dalam bab nak ambil tindakkan undang-undang nih?

Rakyat rata-rata menJUNJUNG undang-undang dan Perlembagaan Negara.. Selagi rakyat berpegang kepada kedua-duanya, rakyat seharusnya diLINDUNGi dari diLIBATkan dalam segala bentuk POLEMIK yang berMOTIFkan POLITIK.. Dalam KONTEKS bagaimana Lebai PAS seperti DIN PUDURAYA dan Dzulkifley Ahmad berKEMPEN, mereka bukan sahaja membuat FITNAH, malah mereka juga mengHERET banyak pihak agar terbabit sama dengan FITNAH yang dilakukan.. Oleh itu, INIlah masanya Lebai-Lebai PAS terbabit patut diberi pengajaran seWAJARnya akibat membuat FITNAH macam makan NASIK aje.. Kasi SAMAN sampai MUFLIS -> Jadik RAKYAT dah tak payah dah tengok muka JIJIK mereka dalam mana-mana pilihanraya lagi! HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS