DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, January 24, 2011

UMNO/BN Selangor tunggu apa lagi? Bila nak TUMBANGkan MB paling BANGSAT dalam sejarah Selangor?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Mungkin RAMAI yang menadah TANGAN keSYUKURan di atas keGAGALan MB GAGAP meminda Perlembagaan Negeri Selangor berhubung dengan perLANTIKkan SUK dan 2 Pegawai Kerajaan Negeri yang lain.. APA pun, ucapan Datuk Satim Diman dalam sidang DUN tadi jelas meRUNGKAIkan dan menJELASkan betapa BANGSATnya MB GAGAP ini ingin menJAHANAMkan sebuah negeri hanya kerana tidak puas hati dengan perLANTIKkan seorang SUK yang bukan sama sekali di bawah bidang KUASAnya.. Malah, MB GAGAP ini juga sebenarnya meMALUkan DYMM Sultan Selangor sendiri yang mana BAGINDA telah pun memBERIkan PERKENAN terhadap SUK ini tetapi enggan diTERIMA oleh MB GAGAP tanpa sebarang alasan yang MUNASABAH..

KLIK

APA pun, INI hanya baru perMULAan.. Kita PERCAYA MB GAGAP dan SEKUTUnya dalam parti RASIS La'anatullah tetap ingin mengkucar-kacirkan pentadbiran kerajaan negeri Selangor dan kemudiannya mereka kan menyalahkan UMNO/BN di atas sebab tersebut.. DiFAHAMkan MB GAGAP akan mengadakan 'ROADSHOW' berhubung dengan keGAGALannya meminda Perlembagaan Negeri dan akan meletakkan keSALAHan tersebut tentunya pada UMNO/BN.. Adalah jelas MB GAGAP telah diMALUkan dengan MAHA HEBAT akibat keSILAPannya sendiri..

KLIK

KeGAGALan yang meMALUkan dalam sidang DUN tadi sebenarnya bukanlah satu keMENANGan MUTLAK oleh UMNO/BN.. Malah, kita amat berHARAP agar UMNO/BN tidak LEKA dan terus memBIARkan rakyat negeri Selangor diBOHONGi oleh MB GAGAP dan konco-konconya.. UMNO/BN harus berTINDAK pantas untuk memberi penerangan sejelas-jelasnya kepada RAKYAT Selangor khususnya kepada orang Melayu yang rata-ratanya masih menyanjung DYMM Sultan Selangor.. Kita TIDAK mahu UMNO/BN kembali berPOLEMIK seperti biasa sebaik saja sidang DUN selesai.. Sudah sampai MASAnya UMNO/BN memBULATkan TEKAD untuk menJATUHkan REJIM MB GAGAP, rejim paling BANGSAT dalam sejarah POLITIK Selangor..

Rakyat Selangor seHARUSnya disedarkan tentang betapa BANGSATnya MB GAGAP ini hinggakan perLANTIKkan seorang pegawai AWAM kerajaan yang langsung tiada KAITAN dengan POLITIK pun hendak diROSAKkan.. Jika diTELITI, INI sebenarnya cubaan HALUS parti RASIS La'anatullah yang berselindung di belakang MB GAGAP untuk mengHANCURkan KREDIBILITI penJAWAT AWAM Melayu, sama seperti yang telah mereka LAKUkan di Pulau Pinang dahulu.. LUPAkah anda bagaimana seorang Pegawai Kemajuan Negeri Pulau Pinang, Nik Ali Mat Yunus telah diAIBkan dan diperlakukan dengan CARA paling HINA oleh KM Pulau Pinang?

KLIK

Dah banyak kali kita perkatakan, parti RASIS La'anatullah INI tidak akan sesekali BERHENTI berbuat demikian meLAINkan mereka dapat PIJAK kesemua KEPALA orang Melayu! Jika TIDAK dapat mereka lakukan seperti di Pulau Pinang, mereka kan mengGUNAkan Melayu kategori BANGSAT seperti MB GAGAP dan mantan MB Perak yang SASAU gilakan jawatan untuk memporak-perandakan orang Melayu sendiri.. Kebanyakkan penjawat AWAM Melayu adalah golongan terpelajar berbanding Lebai PAS yang JELAS akan menJILAT punggung mereka tanpa WAS-WAS.. Oleh itu, jika golongan terpelajar Melayu ini berjaya diTUNDUKkan ikut kehendak mereka, TUNGGU masalah Melayu jadi bangsa tidak berNEGARA!

Kita dah KATAkan bahawa UMNO/BN Selangor kekurangan pemimpin berWIBAWA dan seharusnya pemimpin yang ADA ini bersatu mengHALANG keMUNGKARan yang dilakukan oleh MB GAGAP dan parti RASIS La'anatullah.. Hampir tidak ada MB Selangor yang berhenti tanpa KONTROVERSI.. Baik TS Mat Taib, Dato Abu Hassan dan DS Khir, semuanya ada KONTROVERSI masing-masing.. Namun demikian, UMNO/BN Selangor jugak harus menyedari bahawa lawan mereka dalam PR jugak tidak ada pemimpin yang berWIBAWA.. MB GAGAP kali ini telah diMALUkan dan seharusnya patut diTUNTUT oleh rakyat agar 'RESIGN'..

Ada lagi ke pemimpin PR yang berWIBAWA? Yang tinggal hanya DR. Hassan Ali dengan Azmin Ali.. Itu pun Timbalan Presiden PKR tu pun bakal menghadapi penDEDAHan SKANDAL satu demi satu oleh adiknya sendiri KELAK! Jadik, keadaan sekarang boleh diKATAkan ibarat BOLA terletak betul-betul di tengah padang, pasukan yang berLAWAN ialah UMNO/BN dengan PR.. Istana Selangor sebagai pengadil dan RAKYAT sudah tentunya sebagai PENONTON perLAWANan.. PASUKAN yang cepat berTINDAK dan me'MUSNAH'kan gawang lawan sudah tentu bakal peMENANG.. Jadik, UMNO/BN Selangor tunggu APA lagi?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS