DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, January 03, 2011

Mari mengetahui tentang perbezaan KETARA antara ULAMA, 'FOOL-la-MAK' dan 'P***MAK' dalam PAS!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita TIDAK tahu samada Lebai PAS masih lagi memPERCAYAi bahawa parti mereka terdiri daripada kepimpinan ULAMA.. Kalau mereka masih PERCAYA, memanglah mereka tuh manusia DUNGU, SENGAL, bongok dan seumpama dengannya.. Pada hari ini Lebai PAS sudah begitu jauh 'ADVANCE' dalam memencilkan kepimpinan ULAMA yang mereka BANGGAkan sejak sekian LAMA.. Malah, kalau dilihat mereka yang berSUARA mewakili PAS dalam media ketika INI, jarang sekali NAMPAK muka-muka yang boleh dikatakan sebagai ULAMA.. Sebaliknya yang kategori 'FOOL-la-MAK' tu banyakla!

Semalam kita dah sebut sedikit tentang betapa TIDAK perlu pun untuk kita KECOH atau bising apabila seorang Lebai PAS mengatakan "Over my DEAD body before you TOUCH Karpal!".. Kita dah katakan Lebai PAS yang berkata sedemikian SEBENARnya sudah pun di'REJECT' dalam kepimpinan PAS sendiri kerana dia pernah diDAPATi berSALAH menikahi wanita Kemboja tanpa kebenaran JHEIK.. Dengan KATA lain, orang sebegini sudah tidak ada MORAL lagi untuk mewakili masyarakat apatah lagi untuk bercakap tentang ISLAM.. Sebab itulah dia MELALAK mengHARAPkan perhatian..

Begitu juga pada HARI ini kita terbaca tentang seorang lagi Lebai PAS membuat kenyataan memperTAHANkan kenyataan Lebai PAS tadi.. SIAPA pulak dia ni? Dia pun SEBENARnya mengHARAPkan PUBLISITI atau perhatian dengan meMAINkan isu yang SAMA.. Terus-terang katalah, kalau takat dua orang Lebai PAS SPESIS macam nih ingin memperTAHANkan Karpal, kita tak heranla! Lainlah kalau Dr. Harun Din atau TS Taib Azamuddin berkata sedemikian, adala jugak SEBAB untuk kita berasa 'GEMPAQ'! Pasal mereka ini diketahui UMUM sebagai ULAMA walaupun fahaman POLITIK berbeza.. Yang dua orang Lebai PAS tadi tu cuma 'FOOL-la-MAK' aje yang kejenya cuma nak BODOHkan orang!

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0103&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_10.htm

Sebenarnya sudah banyak KALI Lebai PAS diMALUkan oleh Karpal berhubung dengan INISIATIF mereka tetang penubuhan Negara ISLAM.. Malah semasa PRK DUN Galas, Lebai PAS terpaksa menanggung MALU BESAR hingga terpaksa menurunkan pemidang yang memperSOALkan keWAJARan mereka menyokong DAP sedangkan Pengerusi DAP tersebut menolak sama sekali KONSEP Negara ISLAM mereka.. Walaupun hari ini Lebai PAS dalam kenyataan tersebut mengatakan bahawa,

"Karpal kini sudah berubah, dia telah menunjukkan sikap terbukanya untuk berbincang pasal pelaksanaan negara Islam oleh pakatan pembangkang sekiranya dipilih menjadi kerajaan."

Namun, untuk REKOD ini hanyalah kata-kata KOSONG Lebai PAS tadi tanpa dia sendiri tak MAMPU untuk memBUKTIkannya.. Kalau kita MINTAK bukti Karpal sudi berbincang tentang konsep negara ISLAM, maunye terKANGKANG Lebai PAS tu mencari IDEA untuk 'SPIN'kan kenyataannya sendiri! HE!HE!HE!

Inilah antara sebab mengapa rakyat melihat PAS lebih banyak menonjolkan 'FOOL-la-MAK' berbanding ULAMA.. Demi DAP yang terang-terangan anti ISLAM sanggup mereka JUNJUNG mengalahkan DEWA-DEWA.. Sampai HARI ini kita tak NAMPAK sumbangan DAP yang SIGNIFIKAN untuk perkembangan ISLAM di negara ini untuk diBANGGAkan oleh Lebai PAS? Nak kata ada pemimpin DAP masuk ISLAM seperti pemimpin MCA arwah Tun Omar Ong Yoke Lin, tak ada pun?Kalau DAP menCEMARkan ISLAM, banyakla! Contohnya dalam isu pengGUNAan nama Allah SWT, isu suara AZAN masjid, isu ternakkan BABI, isu penjualan ARAK secara terbuka di Selangor, isu pengHINAan masjid sebagai tempat mereka, meRUSUH, berCERAMAH dan berSENAM-robik, isu wang JUDI Lumba Kuda di Pulau Pinang, isu MURTAD, bersekedudukan dengan lelaki ISLAM dan banyak lagi.. INI ke yang nak diJADIkan rakan oleh PAS?

Kita PERCAYA idea untuk Lebai PAS akrab dengan DAP ni bukan daripada ULAMA mahupun 'FOOL-la-MAK', sebaliknya datang daripada 'P***MAK' yang dok pegang JAWATAN MB sampai ke MATI tuh! Orang TUA tulah yang meROSAKkan PAS dan mengHILANGkan imej PAS yang berORIENTASIkan ISLAM.. Kita katakan dia 'P***MAK' pasal dia sendiri pernah kata Allah SWT pun menCARUT dalam Al Quran dulu, jadik tak KISAHlah kalau dia dipanggil sebegitukan? Kononnya nak DAKWAHkan DAP tapi dah jadi terbalik, DAP pulak yang DAKWAHkan dia dan Lebai PAS seangkatannya.. Akibat seorang 'P***MAK' dan beberapa KERAT 'FOOL-la-MAK', rakyat semakin sedar PAS sudah tidak layak lagi untuk berCAKAP tentang ISLAM seperti sebelum ini..

Wallahualam..

1 comment:

Pahang ku said...

Salam tuan,
mohon dilinkkan blog Pahang-ku ~ http://pahang-ku.blogspot.com

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS