DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, October 04, 2011

Di MAHKAMAH kelentong, di Dewan RAKYAT pun kelentong, nak MATI nanti pun macam tuh JUGAK ke?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sudah LAMA jugakla kita tak mengULAS tentang kes MAHKAMAH berKAITan Penasihat PKR yang diKATAkan 'menJUBOR' pembantu PERIBADInya sendiri, Saiful Bukhari.. Bukan apa, dah terlampau BANYAK kenyataan 'SAMPAH' yang diKELUARkan oleh saksi pemBELAan hinggakan perbicaraan sudah meleret-leret.. Selepas pakar-pakar dari Australia di'TELANJANG'kan satu demi satu di MAHKAMAH oleh pasukan pendakwaraya, kini diTAMPILkan pulaklah seorang lagi sebagai SAKSI.. Kali ini diTAMPILkanlah pulak seorang yang diKATAkan rakan seUNIVERSITI kepada Saiful untuk memBERIkan keterangan dalam KES ini.. ->KLIK<-

Yang PELIKnya, apa RELEVANnya SAKSI seperti ini untuk meNAFIkan keWUJUDan DNA Penasihat PKR sebagai 'LELAKI Y' dalam JUBOR Saiful? Pada KITAlah, memang dah diJANGKA Penasihat PKR akan mengGUNAkan berMACAM cara untuk menJATUHkan KREDIBILITI mangsanya.. Ini pernah berlaku semasa KES 'menJUBOR'nya yang pertama dahulu.. Habis KREDIBILITI orang dipertikaikannya walaupun HAKIKATnya semua orang tersebut pernah RAPAT dengannya atau di'HIRE' sendiri olehnya untuk beKERJA? Cuba ingat balik KES 'menJUBOR'nya yang pertama dahulu.. Ummi Hafilda adalah ADIK kepada Azmin Ali, Nallakarupan adalah rakan MAIN tenis, Azizan Abu Bakar pulak pemandunya sendiri.. Jadik, bagaimana nak diKATAkan ianya KONSPIRASI?

Dengan KATA lain, kalau BUDAK ini berjaya memBUKTIkan Saiful tuh JAHAT sekalipun, apakah BUKTI itu dapat meNAFIkan keWUJUDan air MANI berDNA 'LELAKI Y' yang diKATAkan milik Penasihat PKR dalam JUBOR Saiful? Mungkin Lebai-Lebai PAS yang BAHLOL boleh diTIPU tetapi bukan 28 juta orang RAKYAT di NEGARA ini.. Agaknya dia ingat RAKYAT yang mengikuti perJALANan KES ini semuanya tak SEKOLAH kot? RAKYAT yang meneliti perkembangan KES ini semakin mePERCAYAi rumusan bahawa 'LELAKI Y' = Penasihat PKR apabila Penasihat PKR sendiri GAGAL meNAFIkan BUKTI sedia ADA seterusnya menampilkan SAKSI-SAKSI bertaraf SAMPAH-sarap KONONnya untuk menunjukkan dia nih sebenarnya BAIK walaupun air MANI berDNAnya ada dalam lubang JUBOR orang?

Samalah jugak apabila Penasihat PKR ini sekali lagi diKATAkan sebagai 'LELAKI Y' yang beROMEN dengan amoi Cina dalam RAKAMan yang diDEDAHkan oleh 'DATUK T'? Tidak diNAFIkan kalau diBICARAkan amoi Cina itu pun mungkin akan diJATUHkan KREDIBILITInya atau diLABELkan sebagai JAHAT.. Namun demikian, kalau terBUKTI amoi Cina itu JAHAT sekalipun, SIAPA yang dilihat pergi MASUKkan 'alat SULIT bengkok' ke dalam XXX amoi Cina dalam RAKAMan itu? Kalau dia JAHAT, yang KAMU syok beROMEN dengan dia sampai terhenjut-henjut KATIL tu apa pulak? IBLIS? Syaitan? Sampai bila nak perBODOHkan RAKYAT setelah dia sendiri GAGAL meNAFIkan BUKTI seperti waktu dalam TWITTER, jam Omega dan MUKAnya dalam CCTV bersama salah seorang 'DATUK T'? P.S - MP Sungai Petani, Johari Abdul pun PERCAYA itu adalah 'BOSS'nya sendiri! KAH!KAH!KAH!

Penasihat PKR mungkin sudah terjejas OTAKnya kerana terlampau KEMARUKkan KUASA.. Sudah-sudahlah.. Dewasa ini terlampau ramai RAKYAT yang jauh lebih BIJAK daripadanya.. Sedangkan DS Najib pun sering 'diSERGAH' oleh RAKYAT, siapalah Penasihat PKR ini yang cuba memandai-mandaik BODOHkan RAKYAT? Kandungan BELANJAWAN alternatif yang diBENTANGkan olehnya pada hari ini pun terang-terang 'menCEKIK' nafas RAKYAT dengan menyekat ALIRAN tunai, sama seperti yang dia cuba LAKUkan semasa krisis EKONOMI tahun 1997 dulu! ->KLIK<-

Mungkin budak-budak HINGUS tak KERING yang baru GRAD U boleh diTIPUnya seperti mana Lebai-Lebai PAS yang BAHLOL tetapi sekali diTEGASkan terlalu RAMAI bilangan RAKYAT yang jauh lebih PANDAI daripadanya dalam segala BIDANG di NEGARA ini!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS