DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, October 27, 2011

Kenapa Pok Nik di Kelantan patut MALU dengan arwah Muammar Ghadaffi di Libya..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Seperti yang kita pernah TULIS sebelum ini, memang dah jadik 'TREND' Pak-Pak ARAB untuk memBUNUH mana-mana pemimpin seagama dengan mereka kerana itu meRUPAkan sifat JAHILIYYAH yang tidak pernah terPADAM.. Sedangkan Khalifah Uthman Al Affan, Khalifah Ali Ibni Abu Talib dan cucu Baginda Rasulullah SAW, Sayyidina Hussin RA sendiri diBUNUH, apalah sangat dengan NYAWA seorang pemimpin seperti arwah Muammar Ghadaffi? Hanya kerana MAHUkan keBEBASan 'KHAYALan' yang diSEBARkan menerusi FACEBOOK, Blog dan media Internet oleh musuh-musuh ISLAM, apa yang diAJARkan oleh ISLAM selama ini habis dibuang!

Apa pun kita bukan NAK tulis pasal perangai JAHILIYYAH Pak-Pak ARAB ini.. Sampai KIAMAT pun memang diorang akan KEKAL begitu.. Kita cuma nak bagitau perBEZAan antara arwah Ghadaffi yang memerintah selama 42 tahun dengan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' yang memerintah selama 22 tahun lebih di Kelantan.. Menurut Yahoo Forum, berikut adalah sumbangan arwah Ghadaffi kepada RAKYAT Libya selama ini.. Betul ke tak fakta ini, terPULANGlah kepada anda.. ->KLIK<-

1. There is no electricity bill in Libya; electricity is free for all its citizens.

2. There is no interest on loans, banks in Libya are state-owned and loans given
to all its citizens at 0% interest by law.

3. Home considered a human right in Libya – Gaddafi vowed that his parents
would not get a house until everyone in Libya had a home. Gaddafi's father has
died while him, his wife and his mother are still living in a tent.

4. All newlyweds in Libya receive $60,000 Dinar (US$50,000 ) by the government
to buy their first apartment so to help start up the family.

5. Education and medical treatments are free in Libya. Before Gaddafi only 25%
of Libyans are literate. Today the figure is 83%.

6. Should Libyans want to take up farming career,they would receive farming land,a farming house, equipments, seeds and livestock to kick- start their farms– all for free.

7. If Libyans cannot find the education or medical facilities they need in Libya,
the government funds them to go abroad for it – not only free but they get US
$2, 300/month accommodation and car allowance.

8. In Libyan, if a Libyan buys a car, the government subsidized 50% of the price.

9. The price of petrol in Libya is $0. 14 per liter.

10. Libya has no external debt and its reserves amount to $150 billion – now
frozen globally.

11. If a Libyan is unable to get employment after graduation the state would pay the average salary of the profession as if he or she is employed until employment is found.

12. A portion of Libyan oil sale is, credited directly to the bank accounts of all Libyan citizens.

13. A mother who gave birth to a child receive US $5 ,000.

14. 40 loaves of bread in Libya costs $0.15.

15. 25% of Libyans have a university degree.

16. Gaddafi carried out the world's largest irrigation project, known as the Great Man-Made River project, to make water readily available throughout the desert country.


PELIK bukan sebegitu besar SUMBANGan arwah Ghadaffi tetapi masih diBUNUH oleh RAKYATnya sendiri? SUMBANGan sebesar itu tidak pernah mampu diBERIkan oleh mana-mana pemimpin NEGARA Barat walaupun di US, EU atau Jepun sekali pun!

Memikirkan nasib yang diTERIMA oleh arwah Ghadaffi, mungkinkah itu yang menJADI sebab Pok Nik tidak mahu atau SENGAJA tidak meMAJUkan negeri Kelantan? Kot la penat-penat dia MAJUkan Kelantan macam Tun Dr. Mahathir MAJUkan Malaysia, tiba-tiba suatu HARI pulak RAKYAT Kelantan jadik macam RAKYAT Libya hingga mengANCAM nyawa Pok Nik sendiri? Sebab itulah Pok Nik dok makan GAJI BUTA aje hinggakan nak bagi bekalan AIR bersih untuk RAKYAT Kelantan pun tak mampu? Itu baru jadik pemimpin kerajaan NEGERI.. Bagaimana agaknya kalau Pok Nik atau mana-mana rakan SEKUTUnya jadik pemimpin NEGARA?

Janganlah kita jugak menjadi 'separa KUFUR' seperti mana Pak-Pak ARAB di Libya hanya kerana 'GILA'kan DEMOKRASI kePALSUan yang diSEBARkan menerusi 'FACEBOOK', Blog, TWITTER dan media Internet.. Tuntutan keGILAan KUASA POLITIK oleh sesetengah pemimpin POLITIK di NEGARA ini harus dibanteras demi memelihara keDAULATan NEGARA ini dan keDUDUKan ISLAM di NEGARA ini.. Akhir sekali, jom kita pakat-pakat RENUNGkan sebahagian 'WASIAT' terakhir Ghadaffi yang sempat ditulis sebelum dia terKEPUNG di Wilayah Sirte dan diBUNUH..

"Now, I am under attack by the biggest force in military history, my little African son, Obama wants to kill me, to take away the freedom of our country, to take away our free housing, our free medicine, our free education, our free food, and replace it with American style thievery, called "Capitalism," but all of us in the Third World know what that means, it means corporations run the countries, run the world, and the people suffer. So, there is no alternative for me, I must make my stand, and if Allah wishes, I shall die by following His path, the path that has made our country rich with farmland, with food and health, and even allowed us to help our African and Arab brothers and sisters to work here with us, in the Libyan Jamahiriya." ->KLIK<-

Seharusnya RAKYAT di NEGARA ini bijak menilai pemimpin mana yang memBERIkan KHIDMAT dan pemimpin mana yang cuma GILAkan KUASA POLITIK dan PUBLISTI! Al-Fatihah untuk arwah Ghadaffi dan semua umat ISLAM yang menJADI mangsa 'FITNAH' musuh-musuh ISLAM dan 'TANGAN-Tangan GHAIB' yang diKAGUMi dan diSANJUNGi secara terBUKA oleh kePIMPINan beberapa parti POLITIK demi meREBUTkan KUASA POLITIK di NEGARA yang terCINTA ini..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS