DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, October 23, 2011

HIMPUNan Sejuta Umat memBUKTIkan RAMAI yang takut keluar dari HIJAB POLITIK berbanding keluar dari ISLAM (MURTAD)..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Dari segi mengHIMPUNkan jumlah umat ISLAM, mungkin HIMPUNan Sejuta Umat boleh diKATAkan GAGAL.. Namun demikian, daripada segi SEMANGAT dan TEKAD, ternyata HIMPUNan Sejuta Umat tidak boleh dipandang RINGAN.. Kita berHARAP pihak-pihak di belakang HIMPUNan Sejuta Umat meneruskan usaha MURNI mereka.. Adalah perlu untuk mereka menyedari bahawa DAKWAH Nabi SAW dulu jugak berMULA secara KECIL-kecilan sebelum berkembang seperti yang kita LIHAT pada hari ini.. Yang penting, objektif untuk menimbulkan keSEDARan itu perlu diLAKUkan!

Kita menyambut BAIK Deklarasi 10 perkara HIMPUNan Sejuta Umat ini.. ->KLIK<-

Namun demikian, ke manakah halatuju Deklarasi tersebut selepas ini? Adakah ianya dipandang SERIUS oleh orang-orang POLITIK kita yang beragama ISLAM? Atau adakah ianya akan diSEBARkan di kalangan generasi MUDA kita yang ketika ini tiada halatuju? Walaupun kandungan DEKLARASI adalah menyeluruh tetapi ianya perlu diSAHUT dan siapakah yang mahu menyahutnya ketika ini di masa 'TELOQ' para pemimpin POLITIK diGENGGAM dek KAFIR La'anatullah dan generasi MUDA pulak di'LALOK'kan dengan HIBURAN dan sindrom 'NEW POLITICs' yang meRUPAkan 'DADAH' bentuk baru? Kita HARAP ini tidak berAKHIR dengan sekadar DEKLARASI..

Jelas sekali pada hari ini umat ISLAM di NEGARA ini terlampau SELESA akibat diMOMOKkan dengan hiburan dan POLITIK dalam cara yang begitu meMUALkan.. Umat ISLAM lebih TAKUT untuk keluar daripada HIJAB POLITIK bodoh mereka daripada keluar daripada agama ISLAM.. Dengan KATA lain, ramai orang lebih takut keluar daripada UMNO, PAS atau PKR daripada keluar ISLAM.. Sebab itulah parti-parti POLITIK memandang RINGAN isu MURTAD ini kerana pada mereka ini isu ini jika diperJUANGkan tidak akan memberi apa-apa KERUSI baik di Parlimen atau pun di mana-mana DUN demi kesinambungan POLITIK masing-masing..

Sedikit petikan ayat terjemahan Al QURAN Surah Al Maaidah,

"Hai orang-orang yang beriman, sesiapa di antara kamu yang berpaling tadah daripada agamanya, maka kelak Allah akan mendatangkan suatu kaum yang Dia mencintai mereka dan mereka pun mencintai-Nya, yang bersikap lemah lembut terhadap orang yang beriman, yang bersikap keras terhadap orang-orang kafir, yang berjihad di jalan Allah, dan yang tidak takut kepada celaan orang yang suka mencela. Itulah kurniaan Allah, diberikan-Nya kepada siapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (pemberian-Nya), lagi Maha Mengetahui". - Al Maaidah (5): 54

Beberapa hari sebelum HIMPUNan Sejuta Umat dilaksanakan, kita dah terGELAK apabila membaca beberapa ahli POLITIK berCAKARan terUTAMAnya antara UMNO dan PAS.. KONONnya UMNO menerusi Pemuda UMNO menyokong perHIMPUNan ini dan tidak mengHALANG mana-mana AHLInya untuk turut sama.. Sebaliknya, PAS pulak akibat terLAMPAU takutkan KAFIR La'anatullah dalam DAP dan KECUT dengan penZINA dan 'penJUBOR' dalam PKR telah mengUMUMkan tidak menyokong tetapi tidak mengHALANG ahli-ahlinya mengHADIRi perHIMPUNan ini.. Sudahnya, semalam anda SAKSIkan sendiri ada ke KELIBAT Ketua Pemuda UMNO peSALAH POLITIK WANG dan KELIBAT Ketua Pemuda PAS kat sana? Ke semuanya BINI tak bagi keluar pasal nak merenyam dengan LAKI masing-masing di hujung minggu? HE!HE!HE!

Inilah dia HIPOKRASI para pemimpin POLITIK kita yang sebenarnya tahap 'CHAI' ini.. ISLAM diketepikan, POLITIK diUTAMAkan.. Agaknya sek-sok kat Akhirat nanti pun mereka meRASAkan mereka mampu berPOLITIK depan Allah SWT kot? Jelas sekali tidak ada mana-mana pun ahli-ahli POLITIK kita LAYAK memperJUANGkan ISLAM kerana 'TELOQ' masing-masing telah dipegang oleh KAFIR La'anatullah yang menaja kegiatan POLITIK mereka.. Rasanya tidak perlu kita 'SPECIFY'kan siapa KAFIR La'anatullah yang diMAKSUDkan.. Anda lihat SENARIO POLITIK di Selangor dan Pulau Pinang, takkan anda tak nampak-nampak lagi? Janganlah jadik MATA KELABU macam Pok Nik 'ALAIHISSALAM' kat Kelantan tuh! KAH!KAH!KAH!

Akhir sekali, masih BANYAK lagi perlu diLAKUkan untuk menimbulkan keSEDARan umat ISLAM tentang gejala MURTAD.. Malah, program HIMPUNan Sejuta Umat ini wajar diteruskan ke seluruh NEGARA dan tidak perlu di'MATI'kan di Shah Alam.. Apa yang penting, pihak-pihak terlibat jangan PUTUS asa kerana seperti yang kita sebut tadi, Nabi SAW sendiri pada AWALnya hanya beberapa orang aje yang SAHUT seruan DAKWAH Baginda.. Oleh itu, kita melihat POTENSI untuk HIMPUNan Sejuta Umat ini berkembang dan menjadi satu FENOMENA.. Yang penting kenalah KOMITED dan rajin untuk menJAYAkannya demi SURVIVAL ISLAM di NEGARA ini..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS