DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, October 13, 2011

RUSUHAN depan keDUTAan Malaysia - Kerajaan patut TIMBANG semula penyertaan Sukan SEA di sana bulan depan..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita pun HAIRAN sangat-sangat dengan kepala OTAK puak-puak Indon nih.. Penuh dengan TAIK macam Lebai-Lebai PAS di NEGARA ini jugak ke? Cerita tak tahu hujung PANGKAL mudah sangat diPERCAYAi mereka? Nak kata BODOH, ramai jugak yang pandai dan BIJAK macam Dr. Hamka? Mungkin dalam 200 juta orang puak-puak Indon nih, yang OTAKnya boleh dipakai cuma satu atau dua orang aje? Patutlah RAMAI yang terpaksa mencari REZEKI di luar NEGARA pasal dalam NEGARAnya penuh dengan puak-puak yang tak TAHU mengGUNAkan OTAK!

Agaknya sudah kali ke BERAPA bendera NEGARA kita diBAKAR oleh puak-puak tidak berOTAK ini.. Agaknya sudah kali ke BERAPA keDUTAan kita diCEMARi oleh puak-puak ini? Kenapa NEGARA kita ini diJADIkan MANGSA apabila ahli-ahli POLITIK kategori BAHLOL di sana cuba mencari PUBLISITI? Kenapa NEGARA kita sering menjadi mangsa PROVOKASI tidak bertempat puak-puak Indon ini sedangkan JUTAan orang warganegara mereka mencari NAFKAH di NEGARA kita ini? Kenapakah kerajaan kita seakan-akan memBISU dan diLIHAT mengalah dari sudut DIPLOMATIK dengan TINDAKkan puak-puak tidak berOTAK di sana?

Kali ini jelas sekali NEGARA kita diFITNAH oleh seorang ahli POLITIK tahap KEPARAT di sana yang mendakwa KONONnya NEGARA kita telah mengambil TANAH seluas 1000 hektar di sempadan Sarawak.. Sedangkan menteri-menteri mereka sendiri menyangkal FITNAH terbabit kerana ianya jelas tidak berASAS? ->KLIK<-

Namun, memang diSEBABkan puak-puak ini gemar menelan FITNAH seperti mana BABI menelan NAJIS, cepat aje FITNAH seperti ini diSEBARkan dan diPERCAYAi.. Nama aje KONONnya NEGARA berpenduduk ISLAM paling RAMAI tetapi perangai mengalahkan KAFIR!

Terus-terang KATAlah, NEGARA Malaysia ini tidak KEBULUR walau seINCI pun tanah puak-puak yang gemar menelan FITNAH ini.. Buat apa RAKYAT Malaysia berSIKAP seperti KERA di hutan diSUSUkan sedangkan ANAK diBUAIan keLAPARan? Sepatutnya puak-puak Indon yang tidak berOTAK dan PERCAYAkan FITNAH itu melihat sendiri ketidakmampuan mereka untuk memBINA sebuah NEGARA walaupun MERDEKA lebih dulu daripada NEGARA kita! Kalau TIDAK, masakan ada RAKYAT mereka sendiri iaitu DPD Sulawesi Utara, Ferry FX Tinggogoy yang mengatakan,

"Di daerah perbatasan Krayan misalnya. Ada kesepakatan kedua negara Indonesia-Malaysia yang secara bersamaan membangun berbagai infrastruktur wilayah perbatasan dengan total biaya yang sama dalam ukuran mata uang dollar Amerika Serikat. Hasilnya, Malaysia dapat membangun gedung kantor, jalan permanen, listrik dan penyediaan air bersih. Sementara di Krayan dengan jumlah dana yang sama hanya bisa membangun kakus tanpa air dan sedikit kantor yang cocok untuk kandang Kambing," ->KLIK<-

NAH! Lihat sendiri bagaimana RAKYAT mereka sendiri yang terhegeh-hegeh MAHU masuk menjadi sebahagian wilayah NEGARA kita kerana keTINGGALan dari segi pemBANGUNan! Sudah tentu RAKYAT mereka sendiri terHINA apabila kerajaan mereka hanya mampu memBINA 'kantor yang cocok untuk kandang Kambing' selepas MERDEKA sekian lama? Kenapa pulak diSALAHkan NEGARA kita jika RAKYAT mereka sendiri berANGGAPan mereka terHINA dan diPINGGIRkan? SEDANGkan semuanya berPUNCA daripada sikap ahli-ahli POLITIK mereka sendiri yang KORUP dan asyik menuduh NEGARA kita dengan bermacam FITNAH bagi menutup keKORUPan mereka sendiri?

Berhubung dengan RUSUHan terBARU kali ini, sudah sampai MASAnya kerajaan Malaysia berTEGAS dan memperTAHANkan MARUAH serta keDAULATan NEGARA ini.. Kalau Kemboja dan Thailand sanggup berPERANG hanya kerana sebuah KUIL yang dianggap meLAMBANGkan keTAMADUNan NEGARA masing-masing, apakah MARUAH kita lebih RENDAH jika kita meRELAkan NEGARA kita diFITNAH memBUTA-tuli oleh ahli-ahli POLITIK mereka yang GILAkan PUBLISITI? Kita SARANkan kepada kerajaan agar mengKAJI semula keperluan untuk Malaysia menyertai temasya Sukan SEA di sana pada November ini kerana keGILAan ahli-ahli POLITIK Indonesia yang suka memFITNAHkan NEGARA ini sebagai satu bentuk MODAL POLITIK!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS