DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, April 26, 2012

BODOHnya anda yang TERPEDAYA dengan DEBAT 'BOSS' Pemuda UMNO VS PENGERUSI BERSIH yang KOTOR..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda sepatutnya TAHU bahawa SPR sudah lama memBUKA pintu RUNDINGan untuk pertubuhan HARAM BERSIH 2.0..Namun, adakah mereka menerima TAWARAN tersebut? Adakah anda telah LUPA bagaimana sebelum ini SPR telah memBUKA ruang untuk pertubuhan HARAM ini sebaliknya mereka dengan ANGKUH menolaknya? ->KLIK<-

Namun demikian, kenapa pulak semasa SESI berDEBAT tersebut, peguam BETINA La'anatullah itu menyatakan,

"Put us in the room with the EC and then let us fight it out! I need to tell you about fraud. The PSC recommended a royal commission of inquiry into Sabah. What do you think that is about?" ->KLIK<-

Ini SKRIP filem TAMIL ke apa? SKRIP yang dah BASI tetapi diULANG sampai MUAK? Nak MENIPU pun agak-agaklah.. Kenapa agaknya 'BOSS' Pemuda UMNO tak BANGKITkan?Hari ini kita GELAK berguling-guling apabila membaca beberapa BLOG yang seakan-akan menyanjung 'BOSS' Pemuda UMNO peSALAH POLITIK WANG yang KONONnya BERANI berDEBAT dengan peguam BETINA La'anatullah ini? Tahukah anda ini hanyalah 'CARMOUFLAGE' untuk menutup perSEKONGKOLan sesama mereka semasa peguam BETINA La'anatullah ini menjadi PRESIDEN Bar COUNCIL lagi? DRAMA 'BOSS' Pemuda UMNO adalah DRAMA yang SAMA dalam apa jua SENARIO.. Mungkin dia akan terus mengULANGi DRAMA ini sampai diCALONkan semula sebagai CALON UMNO? BAHLOL aje yang tak nampak!

Hari ini di dalam DEBAT seperti biasa peguam BETINA La'anatullah ini menyerang Kerajaan (UMNO/BN tentunya) dan SPR.. Sementara SKRIP lazim 'BOSS' Pemuda UMNO pulak seperti biasa akan 'memperAKUi' TUDUHan tersebut di samping 'MEMUJUK' KONONnya akan menDESAK perUBAHan (Mungkin dengan meLANTIK dirinya ke dalam KABINET seperti yang diIDAMkannya?) Kot mana pun SPR dan Kerajaan (UMNO/BN tentunya) tetap nampak BURUK.. Anda boleh berLAKON di hadapan HADIRIN yang menyaksikan tetapi anda GAGAL untuk memperBODOHkan kami para juruBLOG yang sentiasa memantau DRAMA mereka ini.. SKRIP mereka berDUA terlalu sangat MENIPU..

Apakah DEBAT ini mengHENTIkan usaha mereka untuk MERUSUH di Dataran MERDEKA sambi mencetuskan PROVOKASI terhadap Kerajaan (lagi sekali UMNO/BN tentunya).. Apakah kita MUDAH meLUPAkan bahawa mereka ini adalah pertubuhan HARAM dan pernah mengENGKARi TITAH SPB YDP AGONG semasa BERSIH 2.0? Sebenarnya yang TAKUT keHILANGan KUASA pada HARI ini tentunya PR yang menjadi kerajaan di Selangor, Pulau Pinang, Kelantan dan Kedah.. Kerana RAKYAT jelata TAHU mereka semuanya GAGAL sebagai kerajaan.. BERSIH 3.0 adalah USAHA untuk TIDAK mengIKTIRAF keputusan PRU-13 yang keMUNGKINan TIDAK akan memihak kepada mereka.. Inilah TAKTIK ZIONIS Neo-CON yang diDOKONG oleh mereka untuk meMUSNAHkan NEGARA ini..

Kerajaan memperBODOHkan diri sendiri apabila kita meLIHAT bagaimana Menteri KDN cuba 'BerLEMBIK' (bukan berLEMBUT ye..) terhadap agenda BUSUK sebegini.. Kerajaan jugak meMALUkan diri sendiri apabila memBIARkan SPR diHINA buta-buta oleh mereka ini sedangkan SPR sendiri membuka RUANG seluas-luasnya terhadap mereka.. Hasrat mereka hanyalah SATU, selagi Kerajaan UMNO/BN yang berTUNJANGkan keKUATan MELAYU/ISLAM ini TIDAK diLUPUSkan ('TIDAK terBUKA' menurut kata-kata puak OTAK LIBERAL dalam UMNO/Bn sendiri), selagi itulah mereka akan menDAKWA PRU ini TIDAK adil.. Mereka akan TOLAK tepi semua keBURUKkan sendiri yang RAKYAT jelas nampak..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS