DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, April 03, 2012

Selepas Kg. KERINCHI, jemput ke Dataran MERDEKA 14 April untuk 'MENDEBIK' MAHASISWA 'DROP' ini..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

PADAN MUKA! Itulah perKATAan yang SESUAI untuk diLONTARkan kepada 'MANGKUK AYUN' yang cuba menyibuk KONONnya atas nama 'MAHASISWA'.. Sedangkan semua MAKLUM mereka adalah SPESIS 'DROP' yang langsung tak LAYAK membawa nama 'MAHASISWA'.. Dalam berpuluh RIBU orang MAHASISWA dan bekas MAHASISWA yang ada di NEGARA ini, kenapakah SUARA mereka yang perlu diBERIkan PERHATIAN? Siapakah mereka ini yang menDABIK dada KONONnya mereka ini BIJAK kerana belajar di IPT? Apa ISTIMEWAnya mereka? MUNGKIN Timbalan MENTERI IPT boleh BERIkan penJELASan? HE!HE!HE!

Kalau meRUJUK kepada LAPORan Free MALAYSIA Today, diFAHAMkan MAJORITI penduduk Flat Kampung Kerinchi serama 433 KELUARGA telah pun SUDI berPINDAH ke Flat Muhibbah di Puchong.. Cuma TINGGAL sekitar 43 KELUARGA yang menangguhkan PEMINDAHAN dan mahu diBERIkan lebih MASA.. ->KLIK<-

Apa pun, oleh kerana PERINTAH MAHKAMAH telah pun diKELUARkan, seharusnya ianya diPATUHi oleh pihak-pihak yang berKENAan.. Sudah tentu pihak PEMAJU sudah memBERIkan MASA seCUKUPnya kerana cuma 43 KELUARGA aje yang TINGGAL.. Berapa lama lagi MASA yang perlu diBERIkan?KeLEWATan perPINDAHan ini sebenarnya memBERIkan RUANG kepada pihak PR untuk mengHASUT dan meROSAKkan keadaan.. Dengan kata lain, PR bukan sahaja meNAFIkan suara MAJORITI KELUARGA yang telah berPINDAH dan menyokong PEMBANGUNAN kawasan itu, PR jugak SENGAJA 'mengHANTAR' para MAHASISWA 'DROP' untuk membuat KACAU walaupun diTENTANG oleh PENDUDUK lain.. LOGIKnya, kenapa ye MAHASISWA 'DROP' ini TIDAK diHANTAR ke PANGSAPURI Jelatek yang jugak diROBOHkan oleh REJIM MB GAGAP untuk menDIRIkan KONDO MEWAH atas ALASAN KONONnya untuk PEMBANGUNAN?

Nampak tak bagaimana PUTAR-BELIT puak-puak PR yang memperGUNAkan MAHASISWA 'DROP' demi kePENTINGan POLITIK mereka? Jadik, hanya BAHLOL aje yang PERCAYA bahawa MAHASISWA 'DROP' ini TIDAK berPIHAK, BEBAS dan apa-apa lagi AYAT peMANIS untuk 'KENCING'kan orang! Sudah tentu tanpa MENIPU, mereka tak ada MODAL POLITIK pun.. Itulah kerja puak-puak PR untuk berTERUSan MENIPU RAKYAT.. Para PEMIMPIN PR hidup MEWAH setelah MENIPU RAKYAT dengan JUTAan JANJI MANIS mereka.. Pernahkah mereka berKONGSI keMEWAHan mereka itu dengan anda sebagai RAKYAT? Pernah?

Kita PERCAYA RAMAI yang ingin meLAKUkan lebih daripada AKSI 'menDEBIK' para MAHASISWA 'DROP' itu.. Ye la.. Dah la BODOH BELAJAR sampai 'DROP' di IPT, ada HATI pulak nak MENIPU RAKYAT demi kePENTINGan POLITIK puak-puak PR? Untuk anda yang berPERASAAN sedemikian, jangan BIMBANG.. PELUANG anda untuk 'menDEBIK' mereka ini terbuka LUAS.. Mereka sendiri meminta anda untuk 'menDEBIK' mereka pada 14 April ini di Dataran MERDEKA.. KONONnya mereka nak berDEMO bagi peMANSUHan PTPTN.. ->KLIK<-

BELAJAR pun MALAS, ada HATI pulak nak SEKAT orang lain yang mahu BELAJAR di IPT? Jadik, NAMPAK tak bagaimana mereka memperBODOHkan RAKYAT?

KeNAIKkan KOS PENDIDIKAN di IPT bukanlah sesuatu yang boleh diKAWAL.. Sebab itulah KERAJAAN sanggup menubuhkan PTPTN agar para PELAJAR dapat PINJAMAN untuk menyambung pemBELAJARan mereka.. Apakah anda mahu MEMINJAM dari BANK untuk TUJUAN ini? Ada ke BANK yang 'BAIK HATI' meRENDAHkan 'INTEREST' untuk tujuan ini? Kalau anda ANAK-beranak kepada Penasihat PKR lain CERITA la! Boleh GUNAkan duit ZIONIS untuk BELAJAR di Universiti JOHN Hopkins! Nampak tak bagaimana MAHASISWA 'DROP' ini MENIPU? Jadik, pakat-pakatlah TUNGGU mereka di Dataran MERDEKA untuk 'menDEBIK' mereka pada 14 April nih!

Wallahualam..

1 comment:

Snuze said...

Seluar nak terlondeh tu bukan fesyen bekas banduan di US untuk menandakan diri itu rela dinodai demi perlindungan di penjara ke? Kita nak dengar kata2 orang mcm tu?

Tak hingin.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS