DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, April 24, 2012

PRESIDEN PAS risau PARTInya diLABELkan SESAT dalam sidang DUN Terengganu?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kenapa agaknya ye PRESIDEN PAS yang jugak ADUN Rhu Rendang berTANYAkan SOALAN di bawah semasa sidang DUN Terengganu? Mungkin dia dah TERASA kePANASan BAHANG akibat PENYELEWENGan perJUANGan PAS hari ini? ->KLIK<-

Apakah PRESIDEN PAS jugak meRASAkan PARTInya itu jugak jatuh KATEGORI ajaran SESAT maka dia SENGAJA berTANYAkan SOALAN sedemikian untuk memBUAT kePASTIan? Memang patut pun.. Siapa lagi nak TANYA? HE!HE!HE!

Kita PERASAN ada yang terBUKU dalam HATI PRESIDEN PAS ini sejak dia menyuarakan HASRAT HATI untuk TIDAK lagi berTANDING kerusi PRU-13 sebelum ini.. Betul tak? ->KLIK<-

Tentu ada SEBAB yang 'HARDCORE' PAS sepertinya tiba-tiba jadik begitu.. Tentu dia pun dah meRASAkan ada yang TIDAK kena dengan PARTInya.. Tentu dia pun meRASAkan PAS semakin hari semakin MELENCONG jauh daripada perJUANGan ASALnya yang diPELOPORi oleh Dr. Burhanuddin Al Helmy sebelum ini.. Orang TUA macam dia nih lambat laun tak MAMPU memendam RASA..

PRESIDEN PAS ini bukannya tahap 'GEDEBE' Kedai LALAT macam Pok Nik 'ALAIHISSALAM' di Kelantan.. Dia pun TIDAK mahu kalau dia menjadi PRESIDEN PAS yang terAKHIR dalam SEJARAH.. Namun demikian, NAMPAKnya dia semakin menJURUS ke arah itu.. Dengan perSEKONGKOLan PAS secara langsung bersama ZIONIS Neo-CON menerusi KERJASAMA dengan PKR dan DAP La'anatullah NAMPAK sangat PAS mengHANCURkan diri sendiri.. Itu belum lagi perSEKONGKOLan PAS dengan puak-puak penaja LGBT dan PLURALISME yang jelas berTENTANGan dengan ISLAM.. Nampak sangat PRESIDEN PAS ini TAKUT!

Kalau diLIHAT pada PERLEMBAGAAN PARTI PAS sebelum ini, MUSTAHIL untuk PAS menjadi ajaran SESAT.. Walaupun MB Terenggan DATUK Mat Said GIAT berKEMPEN untuk meLABELkan PAS sedemikian RUPA, asalkan PAS berPEGANG TEGUH kepada perJUANGan ASAL mereka mereka TIDAK akan SESAT.. MALANGnya, itu semua di atas KERTAS atau di BIBIR mulut para Pak Lebai DUNGU itu sahaja.. PAS semakin SESAT dan MUSTAHIL keSESATan PAS ini boleh diTERIMA oleh 1.8 BILION umat ISLAM seluruh DUNIA! PAS sudah menjadi LIABILITI kepada perKEMBANGan ISLAM dan umat ISLAM itu sendiri.. TAKBIRR!!

Lebai-Lebai PAS GHAIRAH berBAI'AH mengGUNAkan anak BINI masing-masing untuk PARTI mereka.. Bagaimana pulak dengan PRESIDEN PAS? Apakah PRESIDEN PAS itu TIDAK berBAI'AH terhadap agama ISLAM kerana PARTI itu menjaja nama agama ini pada perJUANGan POLITIKnya? Mungkinkah PRESIDEN PAS dalam sanubarinya menyedari bahawa PAS semakin diTIMPA BALA kerana keSESATannya daripada perJUANGan ASAL? PAS ibarat SAMIRI yang menCIPTA berhala LEMBU untuk SEMBAHan Bani ISRAEL semasa Nabi MUSA AS menerima perintah Allah SWT di Bukit Thursina.. Itulah GAMBARan PAS sebenar ketika ini!

Samada diLABELkan secara RASMI sebagai ajaran SESAT atau TIDAK, PAS sebenarnya tetap SESAT.. Hari ini apakah keBAIKkan PAS terhadap umat ISLAM?

- Adakah PAS memperJUANGkan ISLAM apabila memBIARkan bebudak 'DROP' IPT membuat MAKSIAT dan menyokong mereka TIDAK memBAYAR HUTANG?

- Adakah PAS memperJUANGkan ISLAM apabila berSEKONGKOL dengan musuh ISLAM, penyokong LGBT dan PLURALISME dalam BERSIH 3.0?

- Adakah PAS memperJUANGkan ISLAM apabila menyokong 'PenJUBOR', penZINA dan orang yang bersekedudukan di dalam PKR?

- Adakah PAS memperJUANGkan ISLAM apabila DAP La'anatullah mengHINA agama ISLAM itu sendiri secara terBUKA di Selangor, Perak dan Pulau Pinang?

PAS sudah TIDAK ada DALIL untuk memperBODOHkan orang menDAKWA mereka itu lebih ISLAM daripada orang ISLAM lain.. Patutle PRESIDEN PAS risau samada lalu berTANYAkan SOALAN sedemikian semasa sidang DUN Terengganu.. Takut PAS dah dikira SESAT?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS