DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, April 20, 2012

Mari menJAYAkan KEMPEN meLANYAK bebudak 'DROP' IPT di Dataran MERDEKA!ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

POLIS, jangan TOLONG mereka..
DBKL, jangan TOLONG mereka..
Kerajaan, jangan TOLONG mereka..
Allah SWT pun tak akan TOLONG mereka..

Biarkan mereka meRENGEK macam PONDAN kena 'TORON' dek 'Awang HITAM' Afrika, jangan sesekali TOLONG mereka.. Adakah mereka akan berTERIMA KASIH kepada POLIS dan semua di atas jika anda MENOLONG mereka? TAKDEnye.. Lagi pun TANGGUNGJAWAB anda adalah kepada golongan MAJORITI dan golongan MAJORITI ketika ini menentang KERAS perBUATan mereka ini.. Bukankah mereka patut BERANI di atas apa yang mereka LAKUkan? BERANI buat, BERANI TANGGUNG..


Kepada pihak yang berBAJU Kuning BERSIH 2.0 tersebut.. Walaupun anda dari KUMPULAN mana sekalipun, anda BERHAK untuk meLANYAK mereka sedemikian.. Jika mereka meRASAkan mereka BEBAS berbuat demikian, anda jugak BEBAS sama seperti mereka.. Jika mereka memerlukan Lebai-Lebai PAS KONONnya untuk meLINDUNGi mereka, anda jugak berhak untuk 'TIBAI' Lebai-Lebai PAS sampai mereka LUNYAI tak mampu KELUAR dari KL.. Anda INGAT Lebai-Lebai PAS ni RAKYAT SOKONG? Tengok aje la 8 keputusan PRK terDAHULU.. Tak NAMPAK ke RAKYAT dah BUANG PAS?

Kenapa kita KATAkan anda berhak meLANYAK bebudak 'DROP' ini? Bukan anda sahaja.. Malah, semua pemBAYAR CUKAI dan pemBAYAR KWSP patut meRASAkan mereka BERHAK meLANYAK bebudak 'DROP' ini.. Wang andalah yang diLABURkan oleh kerajaan untuk memBIAYAi pengajian mereka di IPT - Itu pun tak SEDAR belajar sampai 'DROP'! Sebagai RAKYAT, anda LIHAT sendiri bagaimana wang CUKAI anda 'diLEBURkan' oleh mereka sebegini.. Lihat jugak beRIBU orang lagi MAHASISWA yang terpaksa GADAI HARTA hanya untuk masuk IPT..

Mereka diBERIkan PELUANG untuk BELAJAR tapi menSIA-SIAkannya.. Bayangkan anak-anak atau adik-beradik anda mungkin DAPAT mengisi TEMPAT mereka yang 'DROP' ini di IPT? Bayangkan betapa RUGInya anak-anak atau adik-beradik anda yang TIDAK dapat tempat di IPT kerana telah diISI oleh mereka ini yang kemudiannya menSIA-SIAkannya? Jadik, kenapa anda TIDAK berhak rasa MARAH dan rasa nak meLANYAK mereka ini? LANYAK sahajalah! LANYAK sekali Lebai-Lebai PAS DUNGU yang meLINDUNGi mereka.. HQ PAS pun kat Jalan Raja Laut aje.. MAJORITI penyokong PAS pun dah RAMAI lari ikut Datuk Hassan ALI..


LOGIKnya, jika anda meminjam dari BANK atau ALONG, anda AKUR aje untuk memBAYAR PINJAMan tersebut walau BERAPA pun 'INTEREST'nya.. Begitu jugak jika anda berHUTANG di kedai PERABOT atau HENSET, anda BAYAR aje ANSURANnya walaupun meLEBIHi HARGA 'CASH' barangan yang diBELI.. Jadik, ALASAN mereka untuk TIDAK memBAYAR PTPTN adalah MERAPU sama sekali.. Lagi pun, PTPTN bukannya PAKSAan dan anda BEBAS untuk buat 'LOAN' bank jika LARAT? Orang lain HARAM takde MASALAH malah ada yang TIDAK perlu pun BAYAR PINJAMan PTPTN kerana LULUS Kelas PERTAMA di IPT? Itu ZALIM ke NAMAnya?

Jadik, seperti yang kita KATA, seSIAPA pun BERHAK meLANYAK mereka ini.. Jika anda TERSEREMPAK dengan anak-DIDIK ZIONIS Neo-CON seperti MP Lembah Pantai dan MP Batu, LANYAK mereka sekali.. Mereka adalah anak-DIDIK ZIONIS Neo-CON yang memang menunggu masa untuk memPORAK-perandakan mana-mana NEGARA umat ISLAM.. Mereka pun takdelah CEMERLANG mana pun dalam penDIDIKan.. Ada yang dapat masuk Universiti John HOPKINs pun pasal ZIONIS Neo-CON nak LATIH mereka sebagai AGEN peROSAK di NEGARA ini.. Jadik, TIDAK anda sebab untuk anda TIDAK meLANYAK mereka bersama..

Bagaimana dengan UMNO/BN? Mereka manalah ada 'TELOQ'.. 'TELOQ' mereka dah diGUNAkan oleh 'BOSS' Pemuda UMNO dan Timbalan MENTERI IPT bagi meLANYAK PARTI sendiri semasa berDEBAT dengan puak-puak ini.. Ada pulak dok SENYAP lepas dapat JAWATAN tetapi tiba-tiba aje tak MALU berSUARA KONONnya meWAKILi akar-UMBI seperti Naib KETUA Wanita UMNO bila ada PEMIMPIN yang berMASALAH.. Inilah 'TREND' dalam UMNO sekarang.. Manalah mereka ada MASA untuk meLANYAK bebudak 'DROP' ini? FITNAH semata-mata.. SEMBANG aje ada 3 JUTA ahli tapi SEMUA jadik macam BIRI-BIRI kat New ZEALAND!

Jika anda meLANYAK bebudak 'DROP' ini, anda ingatlah bahawa ini demi masa depan NEGARA ini.. Ada RIBUan lagi MAHASISWA yang CEMERLANG di IPT yang patut diBELA dan yang sudi berBAKTI kepada NEGARA.. Ada JUTAan pemBAYAR CUKAI yang rela memBAYARnya demi memastikan kesinambungan NEGARA ini terJAMIN.. Jangan SIA-SIAkan PENGORBANAN mereka ini.. NEGARA ini MAKMUR dan MAJU kerana adanya PENGORBANAN daripada RAKYAT seperti yang diNYATAkan.. Yang mengKHIANATi NEGARA dan RAKYAT hanyalah puak-puak PR yang menDOKONG keBODOHan menerusi bebudak 'DROP' ini.. Jom kita LANYAK mereka!

Wallahualam..

2 comments:

Ryzal72 said...

Assalamualaikum.
Bro, sepatutnya Menteri KPT dan hulubalangnya ke Dataran Merdeka dan buat bancian akan pelajar2 ini. Nama mereka, dari Univ mana, semester berapa dan beberapa lagi maklumat ringkas jea. Kemudian hantar surat pembatalan pinjaman PTPTN. Biar mereka dahulu menjadi the role model. Saya yakin mereka semua akan TERDUDUK bila KPT buat begotu. Wbp, malang sekali KPT GAGAL memainkan peranan politik mereka, makanya sebab itulah KPT sering diPOLITIKkan oleh golongan siswa/i ini....Mana semua orang KPT...takkan itupun nak kena bagitau....OOh yea...TIMBALANNYA kata kita kena dengar suara pelajar, habis MENTERInya bagaimana....ikut kata TIMBALAN ? kita tengok samada cadangan ini dibuat atau tidak...

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

En Ryzal72,

Menteri KPT dah lepas TANGAN dan sepatutnya mereka lepas TANGAN mungkin kerana hilang KUASA lepas PINDAan AUKU semalam..

Apa pun, Kerajaan, PTPTN dan apa jua pemBIAYA seperti MARA, JPA, Yayasan etc masih berKUASA dalam ERTI kata untuk mengHENTIkan pemBIAYAan terhadap mereka ini..

Apakah Kerajaan dan PTPTN masih memBIAYAi meeka ini?

Apakah Kerajaan dan PTPTN TIDAK berhak mengHERET mereka ini ke MAHKAMAH kerana ENGGAN memBAYAR serta memBURUK-BURUKkan mereka tanpa ALASAN?

Jangan terlampau BAIK sampai Kerajaan dan PTPTN diLIHAT terlalu BODOH.. Rasulullah SAW pun pergi berPERANG apabila umat ISLAM diTINDAS!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS