DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, April 02, 2012

Penyakit BENCIkan DS Najib dan UMNO sudah MENULAR dalam GENERASI muda puak-puak ini..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita tak TAHUlah adakah DS Najib atau mana-mana ahli UMNO/BN pernah menJENGOK BLOG ini.. Mungkin BLOG ini terlalu 'EKSKLUSIF' dalam erti kata tersendiri HINGGAkan pada orang-orang UMNO/BN.. Namun demikian, kita HARAP jugaklah jika kita PAPARkan CERITA berikut, orang-orang UMNO/BN pakat rajin-rajinlah pulak JADIKkan BLOG kita ini sumber MAKLUMAT mutakhir.. Tak ada RUGInya kerana kalau UMNO nak HARAPkan sumber-sumber PENERANGAN parti mereka atau pun juruBLOG berBAYAR, buat sakit MATA aje..

Sebenarnya kita INGIN bagitaulah kepada DS Najib dan orang-orang UMNO bahawa selama ini DS Najib hanya buat kerja BODOH lagi SIA-SIA dengan cuba meRAIH SOKONGan puak-puak peMAKAN BABI atau puak-puak yang terKENAL kerana menDALANGi keGIATan 'UNDERWORLD'.. Apakah DS Najib masih mengHARAPkan SOKONGan mereka walaupun mereka TIDAK pernah pun berhenti mengHINA DS Najib? Apakah DS Najib berHARAP mereka akan mengUNDI UMNO/BN seperti mana mereka lakukan pada tahun 1999 dahulu?

Kita katakan sedemikian kerana pengHINAan mereka terhadap DS Najib dan UMNO/BN TIDAK pernah dan TIDAK akan berHENTI.. Hari ini Agendadaily telah menyiarkan E-MEL pemBACA yang menDEDAHkan perilaku kaum peMAKAN BABI yang diMAKSUDkan mengHINA DS Najib seperti berikut.. ->KLIK<-

"Saya menjumpai cara baru puak pembangkang memburukkan dan merendahkan imej PM Najib dengan menggambarkan sebagai orang yang bodoh dan dijadikan bahan jenaka.

Laman 9gag.com amat popular bagi golongan remaja dan muda dan sentiasa dilawati sehari berkali-kali dan menjadi trend sekarang.

Terdapat satu post memperbodohkan PM di 9gag.com disertai dengan komen-komen menghina dan racist.

Sila klik link diberi
->KLIK<-

Ini pula adalah tuan punya badan yang post bahan tersebut ->KLIK<-

Adalah jelas beliau memang sengaja memgunakan platform 9gag.com yang popular ini untuk memburukkan PM kerana post memburukkan PM ini adalah post pertama beliau.

Tindakan dari pihak tuan amatlah dihargai. Bersamalah kita perangi racist-racist ini..
"

Jadik, apakah orang-orang UMNO memBISU apabila PEMIMPIN mereka diHINA sedemikian RUPA? Apakah para PEMIMPIN UMNO lebih SUKA mengHINA dan menCACI Kak Ijat seKELUARGA daripada BANGKIT memBANTERAS kegiatan pengHINAan terhadap parti mereka oleh puak-puak peMAKAN BABI ini? Apakah UMNO dan DS Najib masih 'MENGEMIS' SOKONGan mereka sedangkan semua maklum puak-puak peMAKAN BABI ini telah pun menCEMARkan pemikiran GENERASI muda mereka sendiri untuk berTERUSan memBENCI UMNO/BN?

TIDAK perlu PEMIMPIN UMNO seperti DS Najib berUSAHA untuk MENGEMIS SOKONGan mereka.. Hasrat mereka bukan sekadar untuk MENANG PRU-13..

- Hasrat mereka yang lebih BESAR ialah untuk meLAKUkan 'ETHNIC Cleansing' seperti mana di sebuah 'PULAU' di selatan Johor dan baru berMULA di Pulau Pinang..

- Hasrat mereka ialah untuk mengUBAHkan SEJARAH asal-usul NEGARA dan BUMI Malaysia ini..

- Hasrat mereka ialah untuk meNAFIkan hak MAJORITI atau SUARA kaum terbesar di Malaysia ini.
.

Apakah DS Najib meRASAkan dirinya akan diTABALkan dengan penuh keHORMATan jika dia bersungguh-sungguh MENGEMIS SOKONGan puak-puak peMAKAN BABI ini? Berhentilah MENGIGAU DS Najib dan orang UMNO semua..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS