DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, April 19, 2012

MAK LAMPIR tak akan BERANI buat perBANDINGan antara 'SKANDAL' DS Shafie APDAL dengan 'SKANDAL' AZMIN Ali..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Di dalam PKR jika anda MAHU mengekalkan 'TAKHTA' anda sebagai YB, anda KENAlah PANDAI menCARI SKANDAL-SKANDAL untuk menJATUHkan PEMIMPIN PARTI lawan.. Soal BETUL atau SALAH tuh TOLAK tepi DULU.. Yang PENTING, kasi 'GEMPAK' habis dulu satu NEGARA.. Lepas tuh kalau tak BETUL, pandai-pandailah dok DIAM atau pun KOREK pulak CERITA lain untuk diJADIKkan SKANDAL terBARU.. Itulah dia MODUS-Operandi MAK LAMPIR MP AMPANG untuk KEKAL sebagai YB walaupun KHIDMAT dia kepada RAKYAT macam TAIK!

Kot mana sekalipun MAK LAMPIR nih berNAFSU macam PEMIMPIN UMNO jugak.. Nak JADIKkan sesebuah kawasan PARLIMEN atau DUN yang diWAKILi mereka macam PUSAKA Tok NENEK mereka.. Selepas BERJAYA meMALUkan KELUARGA 'BOSS' Wanita UMNO, kali ini MAK LAMPIR cuba menCIPTA SKANDAL baru pulak dengan menDAKWA seorang Naib PRESIDEN UMNO berSKANDAL pulak dengan seorang ARTIS berNAMA Zahida RAFIK.. Ini berPUNCA daripada LAPORam 'DRIVER' ARTIS tersebut yang diTUDUH menSONGLAPkan RM 200 ribu DUITnya! ->KLIK<-

Kita MINTAK anda TOLAK tepi dulu untuk terus mengHUKUM Naib PRESIDEN UMNO itu berSALAH atau TIDAK.. Pada kita, lebih BAIK kita TUNGGU dulu penJELASan daripada ARTIS dan Naib PRESIDEN UMNO tersebut.. Kita TUNGGU samada kenyataan 'DRIVER' tersebut boleh diPAKAI atau dia cuma MENIPU secara 'berBAYAR' seperti MODUS-Operandi yang diGUNA pakai oleh P. BALASUNDRAM dalam KES Altantuya.. Mungkin dari cakap MULUT sesiapa pun boleh berCAKAP tetapi untuk memBUKTIkan wujudnya TRANSAKSI sedemikian lain pulak CERITAnya.. Apa pun, adakah MAK LAMPIR akan BERJAYA? Tunggu..

Dalam pada itu, anda WAJAR jugak TAHU kenapa MAK LAMPIR begitu terDESAK untuk menimbulkan ISU-ISU sebegini.. Seperti yang kita SEBUT diAWAL tadi, inilah MODAL MAK LAMPIR untuk KEKAL berTANDING sebagai MP AMPANG pada PRU-13 nanti.. Dengan 'MENGILAI'kan SKANDAL sebegini untuk diKUTIP dan diJAJA oleh MEDIA pro-PEMBANGKANG, ianya sekaligus dapat menutup keBURUKkan MAK LAMPIR yang GAGAL berFUNGSI sebagai YB.. Ini jugak dapat mengurangkan 'MINUS Point' dirinya yang GAGAL menangkis SKANDAL para PEMIMPIN PKR khususnya Penasihat PKR dan Timbalan PRESIDENnya itu..

Sudah tentu MAK LAMPIR jugak ingin memBUKTIkan keSETIAannya kepada Timbalan PRESIDEN PKR.. MAK LAMPIR tentunya TIDAK mampu untuk menJAWAB TUDUHan Datuk Hassan ALI secara terBUKA tentang 'BOSS'nya itu.. Kalau nak diKIRA betapa BERATnya TUDUHan Datuk Hassan ALI, ianya TIDAK KALAH dengan SKANDAL Naib PRESIDEN UMNO ini yang cuba diHIDUPkan oleh MAK LAMPIR.. ->KLIK<-

MAK LAMPIR pun tentu tak MAMPU nak menJAWAB TUDUHan tersebut sedangkan TUAN punya BADAN iaitu Timbalan PRESIDEN PKR pun ENGGAN menJAWABnya? Jadik MAK LAMPIR cuma mampu men'DIVERT'kan aje ISU itu kepada SKANDAL Naib PRESIDEN UMNO ini.. Bukan begitu ke? HE!HE!HE!

Kenapa MAK LAMPIR terpaksa berGANTUNG kepada Timbalan PRESIDEN PKR untuk kembali berTANDING di AMPANG? Anda patut TAHU bahawa calon-calon PKR kali ini perlu menDAPAT RESTU Timbalan PRESIDENnya.. Adakah anda belum menyedari sudah berapa RAMAI para PEMIMPIN PKR diTENDANG keluar hanya kerana mereka mengENGKARi Timbalan PRESIDEN ini? Sebut siapa sahaja nama ahli-ahli PKR yang KELUAR atau diTENDANG KELUAR.. SEMUAnya kerana mengENGKARi Timbalan PRESIDEN PKR ini.. Jadik, PILIHan yang ada pada MAK LAMPIR hanyalah 'COVER'kan 'BOSS'nya dengan men'DIVERT'kan ISU ini..

Dalam pada itu, MAK LAMPIR sebenarnya berUNTUNG kerana UMNO AMPANG masih dok berPECAH-belah sesama mereka macam LALAT TAIK.. Ini meMUDAHkan MAK LAMPIR menyebarkan SKANDAL dan men'DIVERT'kan ISU yang meRUGIkan PKR.. Kita pun tak TAHU bila UMNO AMPANG mampu BANGKIT seterusnya mengHALAU orang seperti MAK LAMPIR ini.. Mungkin jugak sesetengah PEMIMPIN UMNO di sana 'SENGAJA' menyimpan MAK LAMPIR ini untuk menJATUHkan PEMIMPIN PARTI sendiri seterusnya memBUKA jalan untuk mereka NAIK dalam HIERARKI kePIMPINan UMNO? Biasalah TEORI KONSPIRASI dalam KONSPIRASI! HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS