DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, December 27, 2012

BerSEDIAkan anda untuk menjadi 'PARIAH' yang terGADAI segala-galanya jika bersama PAS?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kaum Melayu/BUMIPUTERA sebelum era keMERDEKAan sering diLABELkan sebagai BANGSA peMALAS, kuat berHUTANG dan DHAIF.. Malah, kaum ini sering diEJEK sebagai BANGSA yang rela berGOLOK-GADAI semata-mata untuk memenuhi keperluan NAFSU.. Kalau kita BACA karya-karya LAMA yang diTULIS oleh arwah Rahim KAJAI, Pak SAKO dan Pak SAMAD Ismail, itulah PERSEPSI kaum Melayu/BUMIPUTERA pasa ZAMAN tersebut.. Namun, selepas keMERDEKAan dan kaum ini semakin berpenDIDIKan, segalanya berUBAH.. Kaum Melayu/BUMIPUTERA sekarang semakin MAJU seiring dengan keMAJUan NEGARA..

MALANGnya, masih ada seGOLONGan kaum Melayu/BUMIPUTERA yang MENTALITInya masih di zaman PENJAJAH.. KeBANYAKkan mereka ialah Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Ya.. Baik ZAMAN pra-keMERDEKAan, mahu pun pada hari ini, MENTALITI Lebai-Lebai DUNGU PAS tak pernahnya berUBAH kalau bab GADAI mengGADAI ini.. Malah, mereka berBANGGA dengan AMALAN sebegini..

1) PAS GADAI NAMA Allah SWT kepada Kristian EVANGELIST

Inilah ISU terBARU dan terHANGAT ketika ini.. PAS yang telah ber'CEMOLOT' dengan PKR dan DAP La'anatullah sanggup mengGADAIkan NAMA Tuhan AGAMA mereka sendiri.. Kita pernah menCERITAkan ada beberapa Lebai-Lebai DUNGU PAS di Kelantan 'MengHALALkan' pengGADAIan itu sebelum ini..->KLIK<-

Pada mereka, tak KISAHlah jika NAMA Tuhan umat ISLAM itu diRUJUK sebagai Tuhan 'TRINITY' ASAL berBALOI demi kePENTINGan POLITIK JUMUD mereka..

2) PAS GADAI TANAH di Hulu Kelantan kepada PEMIMPIN DAP La'anatullah..

ISU yang amat diTAKUTi oleh Pok Nik 'ALAIHISSALAM' kerana dia TAKUT kalau TRAGEDI PAS diTOLAK RAKYAT Kelantan pada TAHUN 1977 berULANG.. Walaupun BALACI Pok Nik cuba mengaitkan ISU ini KONONnya dengan surat SOKONGan KONONnya daripada PEMIMPIN UMNO/BN di Kerajaan PUSAT, keLULUSan TANAH terletak sebenarnya di bawah KUASA Kerajaan NEGERI.. ->KLIK<-

NAMPAK sangat keDUNGUan BALACI Pok Nik ini 2X5 dengan Pok Nik sendiri..

3) PAS pernah GADAIkan BEKALAN air di Kelantan kepada syarikat ASING..

Anda masih ingat lagi KISAH Pok Nik terpaksa meMINTA IHSAN RM600 juta daripada Kerajaan UMNO/BN bawah TUN Dr. Mahathir dahulu? Tujuannya untuk menebus kembali KONTRAK bekalan AIR yang telah diTANDATANGANi oleh Pok Nik kepada Syarikat THAMES Water sambil dia makan NASIK? ->KLIK<-

Apakah BALASan yang diTERIMA oleh TUN kerana memBANTU Pok Nik memBERIkan PINJAMan MUDAH kepada Kerajaan NEGERI? Hanya pengHINAan..

4) PAS pernah GADAIkan peLABURan RAKYAT menerusi SKANDAL Dinar EMAS..

Semasa Pok Nik mula-mula mengUMUMkan pengGUNAan Dinar EMAS dulu, bukan MAIN gah lagi dia menDABIK DADA mengatakan PAS Kelantan lebih 'ISLE' berBANDING umat ISLAM lain.. Walhal IDEA Dinar EMAS itu datangnya dari pemikiran TUN Dr. Mahathir untuk berDAGANG sesama NEGARA ISLAM? Hari ini SKANDAL Dinar EMAS masih TIDAK terJAWAB oleh Pok Nik dan EXCOnya yang dikeTAHUi UMUM dah BANYAK meROMPAK RAKYAT.. ->KLIK<-

Agaknya pada PAS, duit aku duit aku duit kamu pun duit aku jugak kot? Sebijik macam SKIM Piramid ERA 90-an dulu.. Agaknya Pok Nik nak jadik FIRAUN kot?

Itu belum MASUK lagi bab Lebai-Lebai DUNGU PAS ini SONGLAP duit DERMA ceramah, duit Memali, duit TABUNG itu dan ini.. Pergh... Malah anda patut ingat jugak bahawa 'SYURGA' dan 'AKHIRAT' jugak telah diGADAIkan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS ini bagi memenuhi TUNTUTan NAFSU, KEMBONGkan PERUT, berBINI RAMAI dan jugak hidup dalam keMEWAHan di KL dan Selangor! Ya.. Inilah PAS yang KORUP dan berMENTALITI seperti kaum Melayu/BUMIPUTERA pada era sebelum keMERDEKAan.. Mereka TIDAK ada WAWASAN dan jauh sekali untuk menDAKWA perBUATan mereka itu ISLAMik!


Apa yang anda akan DAPAT jika memilih PAS pada PRU-13 nanti? Hanya keBODOHan dan keDUNGUan menguasai diri semata-mata.. 

- Nak KATA masuk SYURGA, mungkin Rasulullah SAW dan para SAHABAT pun menyesal kerana tak masuk PAS? 

- Nak KATA hidup lebih AMAN bak kata sesetengah ARTIS yang masuk PAS, mungkin keAMANan hidup anda itu sebenarnya atas penDERITAan orang lain? 

- Nak KATA keHIDUPan lebih mengikut SYARIAT ISLAM, PAS jugaklah yang mengANUGERAHkan 'ANUGERAH Tuhan' kepada seorang PEMIMPIN PKR yang 'MenJUBOR' dan KANTOI dalam video SEKS? PAS jugak yang menSUCIkan orang yang ditangkap KHALWAT dan berSEKEDUDUKan? Itu ke SYARIAT ISLAM?

Jadik? Anda hanya mengGADAIkan segala-galanya yang diANUGERAHkan oleh Allah SWT sekiranya anda memilih PAS yang dikeTAHUi UMUM sebagai Yakjuj wal MAKJUJ pada ZAMAN ini.. Rasulullah SAW pun dah INGATkan WUJUDnya SPESIS macam Lebai-Lebai DUNGU PAS dan Pok Nik pada ZAMAN ini.. Apakah kita mahu mengENGKARi KATA-KATA Rasulullah SAW seperti dalam HADIS ini? ->KLIK<-


AlMAKLUMlah, pada Lebai-Lebai DUNGU PAS, Rasulullah SAW seperti 'Budak KAMPUNG' aje kalau ikut KATA Pok Nik.. Takpelah.. ASALkan bukan 'GEDEBE' dari Kampung Kedai LALAT macam dia, SUDAH la.. Tak gitu? KAH!KAH!KAH!

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS