DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, December 18, 2012

DAP La'anatullah HINA ISLAM tak berhenti tapi Lebai-Lebai DUNGU PAS bagi TANAH 10 ribu ekar la pulak..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

BLOG Pisau telah menDEDAHkan beberapa DOKUMEN yang diDAKWA sebagai penukaran hak milik 10 ribu ekar TANAH kepada 2 PEMIMPIN berSEPUPU DAP La'anatullah yang terKENAL di Perak.. DiKATAkan penukaran hak milik TANAH di Chiku, Gua Musang Kelantan itu sebagai TUKARan untuk perLANTIKan seorang yang SASAU sebagai MB Perak semasa PR menawan NEGERI tersebut selepas PRU-12.. Kita tak TAHU setakat mana BETULnya penDEDAHan ini.. Malah, kita jugak meRASAkan jika Pok Nik 'ALAIHISSALAM' diSIASAT SPRM berhubung penDEDAHan ini pun berkeSUDAHan SAMA seperti KES Air Kelantan dan PMBK! ->KLIK<-Walaupun undang-undang peMILIKan tanah di Kelantan diKATAkan antara yang terKETAT dalam NEGARA ini, tetapi masih ada RUANG untuk diMANIPULASIkan.. Walaupun Pok Nik cuba MENIPU SEJARAH KONONnya keJATUHan PAS di Kelantan pada tahun 1977 kerana diTIPU UMNO, hakikatnya Pok Nik TIDAK dapat meNAFIkan bahawa MB Kelantan sebelumnya iaitu Ishak Lotfi telah memajakkan beRATUS ekar TANAH di Hulu Kelantan kepada TOKEY-TOKEY BALAK dari Singapura.. Apabila DATUK Muhammad NASIR menjadi MB Kelantan, dia telah menebus kembali TANAH-TANAH tersebut dan TINDAKAN ini diBANTAH oleh PAS..

RAKYAT Kelantan telah memBERONTAK hingga menCETUSkan DARURAT apabila DATUK NASIR ini diPECAT oleh PAS sebagai MB Kelantan.. Walaupun Pok Nik terus MENIPU dengan menyalahkan UMNO berhubung PERISTIWA tersebut, hakikatnya inilah SEJARAH HITAM PAS yang amat diTAKUTi dari berULANG.. Hari ini kita NAMPAK petanda yang SAMA akan berULANG jika DAKWAan BLOG Pisau ini terBUKTI benar.. 10 RIBU ekar untuk DAP La'anatullah untuk jadi MB Perak? Sedangkan RAMAI RAKYAT Kelantan MENANGIS apabila TANAH-TANAH yang mereka USAHAkan diRAMPAS untuk diJADIkan Ladang RAKYAT oleh Pok Nik?

Apakah ISTIMEWAnya DAP La'anatullah kepada PAS? Perlembagaan NEGERI Perak menyatakan hanya seorang Melayu/ISLAM sahaja dapat jadik MB di sana.. DAP La'anatullah walaupun meMILIKki MAJORITI kerusi di DUN Perak TIDAK dapat mengemukakan calon Melayu/ISLAM.. Yang ada hanyalah dari PKR dan PAS.. Sudah tentu DAP La'anatullah yang meWARISi sifat KIASU daripada PAP Singapura TIDAK akan AKUR tanpa menerima apa-apa BALASan.. Jadik mungkin ada LOGIKnya DAKWAan BLOG Pisau tersebut.. Kita jugak TAHU memang 'TREND'  bagi Lebai-Lebai DUNGU PAS untuk GADAI itu dan ini ASALkan KEKAL berKUASA!

PEMIMPIN DAP La'anatullah seperti Ngeh dan Nga itu sungguh berUNTUNG kerana dapat TANAH di Kelantan yang MAJORITInya orang Melayu/ISLAM.. TIDAK mustahil TANAH ini akan menjadi TAPAK perMULAan SAMA seperti mereka menguasai Singapura dan Pulau Pinang.. Sungguh berTUAH DAP La'anatullah walaupun mereka mengHINA umat ISLAM seperti DAKWAan BLOG ini, tetap diSAYANGi Lebai-Lebai DUNGU PAS hingga dapat TANAH di Kelantan! ->KLIK<-

Bukan RAHSIA lagi bagaimana DAHSYATnya DAP La'anatullah itu memBENCI umat ISLAM.. Malangnya Lebai-Lebai DUNGU PAS yang menDAKWA lebih ISLAM berbanding umat ISLAM lain?

Malah, Ngeh dan Nga itu pun pernah beberapa kali mengHINA ISLAM seperti ini.. Mungkin semakin mereka mengHINA ISLAM, semakin mereka diSAYANGi Pok Nik?Kita PERCAYA walau apa pun 'DEAL' disebalik 10 RIBU ekar TANAH tersebut, ianya tetap akan 'DiBERSIHkan' oleh para PEGAWAI Kerajaan yang akan menyiasatnya.. Kita pernah DEDAHkan dalam BLOG ini bahawa RAMAI para PEGAWAI dan penTADBIRan Kerajaan berSIKAP TALAM 100 muka bab POLITIK nih.. Jadik, apa HAIRANnya jika diSIASAT nanti pun akan berkeSUDAHan dengan TIDAK cukup BUKTI atau TIADA KES? Jadik, jika anda mengHARAPkan keTELUSan dalam SOAL ini, ianya ibarat menunggu ROKET DAP La'anatullah tiba di perMUKAan BULAN PAS.. Pasal TAKUT nanti Pok Nik HARAMkan masuk SYURGA!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS