DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, December 25, 2012

'KHALIFAH' Lim KATA dalam KITAB 'JING-GAY' nama TUHAN dia ialah 'ANONYMOUS'!


MAKLUMAN #### Pada TARIKH 25 Disember 2012 waktu CERAMAH Maghrib berTEMPAT di Masjid Mekasar, Pasir Mas diBERITAkan ada 'SeEKOR' penCERAMAH PAS mengatakan NAMA Allah SWT diBENARkan untuk diGUNAkan oleh Kristian atas ALASAN KONONnya nama bapa Rasulullah SAW dahulu jugak mengGUNAkan NAMA Allah SWT walaupun beliau belum masuk ISLAM..  Lebai PAS yang SAMA jugak menCERITAkan bahawa KONONnya Kristian diBENARkan mengGUNAkan NAMA Allah SWT asalkan bukan untuk tujuan mengHINA..

Lebai PAS yang bagi CERAMAH tuh LUPA gamaknya TUHAN dalam AGAMA Kristian tuh PECAH tiga dan JESUS itu adalah anak TUHAN mereka.. Itu bukan mengHINA Allah SWT gamaknya? Adakah Lebai DUNGU PAS yang berCERAMAH itu masih lagi menDABIK DADA KONONnya dirinya lebih ISLAM berBANDING orang ISLAM lain apabila dia MENYEKUTUkan Allah SWT? Apakah MAIK jugak berSETUJU dengan PERKARA ini?
ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Selepas menyedari PEMIMPIN DAP La'anatullah telah KANTOI dalam ISU peMILIKkan TANAH bernilai RM30 juta di Kelantan, 'KHALIFAH' Lim cuba meng'COVERLINE'kannya dengan ISU pengGUNAan KALIMAT Allah SWT untuk kaum bukan ISLAM pulak dah.. Dia ingat dia BIJAK la dengan berbuat demikian.. Namun, dia LUPA bahawa dia jugak telah memperLIHATkan keJAHILannya terhadap AGAMAnya sendiri dalam ISU ini.. Kenapa kita KATA 'KHALIFAH' Lim ini JAHIL? Walaupun 'KHALIFAH' Lim ini mengatakan,

"Selain membenarkan perkataan Allah seperti yang digunakan di Sabah dan Sarawak sejak 50 tahun lalu dan ribuan tahun di negara Timur Tengah, BN juga harus menghentikan taktik menakutkan pengundi Melayu dengan mendakwa negara Kristian akan tertubuh di negara ini," ->KLIK<-

Sebenarnya 'KHALIFAH' Lim cuba menunjuk PANDAI depan kaum peMAKAN BABI yang TAKSUB nak memerintah tetapi keLIHATan BODOH pulak pada kita SEMUA yang berAGAMA ISLAM ini dan berTUHANkan Allah SWT.. SAMAlah seperti beberapa KERAT kaumnya yang TIDAK habis SEKOLAH dan mengatakan Kilang LYNAS itu adalah sebuah LOJI Nuklear! Cuba FIKIR,

1) Apakah Christopher COLUMBUS mengatakan TUHANnya berNAMA Allah SWT kepada kaum Asli Amerika semasa dia menemui BENUA tersebut 600 tahun dahulu? Ada ke terCATAT dalam mana-mana buku SEJARAH sedemikian rupa?

2) Apa GUNAnya Vasco Da GAMA cuba ke Timur untuk menyebarkan ajaran Kristian 600 tahun dahulu sekiranya TUHAN mereka mempunyai NAMA yang SAMA dengan TUHAN umat ISLAM di Nusantara?

3) Apakah 'KHALIFAH' Lim cuba meMALUkan penganut AGAMAnya sendiri dengan mengatakan bahawa TUHAN mereka adalah 'ANONYMOUS' kerana TIDAK mengGUNAkan NAMA Allah SWT? KAH!KAH!KAH!

4) Apakah terCATAT dalam KITAB asal 'OLD Testament' dan 'NEW Testament' bahawa TUHAN mereka berNAMA Allah SWT? Mereka aje yang memandai-mandai menTERJEMAHkan sedemikian.. RASAnya KITAB 'JING-GAY' pun takde terCATAT usaha nak guna NAMA Allah SWT ini?  

Kristian lebih DAHULU wujud sebelum keDATANGan Rasulullah SAW yang mengajarkan umat Arab tentang ISLAM.. Jika diFIKIRkan semula HUJAH BODOH 'KHALIFAH' Lim, TIDAKkah seluruh penganut Kristian perlu memeluk AGAMA ISLAM kerana mahukan NAMA Allah SWT yang sememangnya nama TUHAN untuk umat ISLAM? Dengan KATA lain, HUJAH BODOH 'KHALIFAH' Lim itu telah memBATALkan keSUCIan AGAMA Kristian atau mana-mana AGAMA lain yang mahukan NAMA Allah SWT.. Ye la.. AGAMA Buddha dan HINDU yang WUJUD jauh lebih LAMA dari Kristian pun tak KEMARUK nak guna NAMA Allah SWT?

Di sinilah jugak kita NAMPAK keBODOHan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang 'HANGGUK' dengan agenda peMUSNAHan umat ISLAM sebegini.. Siap ada pulak Lebai-Lebai DUNGU PAS yang memperJUANGkan AGENDA sebegini dalam GEREJA lagi.. Mungkin dah terlebih TEGUK 'Holy WATER' kot? Tu pasal MUKA pun macam SIAL aje.. Walaupun ada yang SEPARA 'SEDAR' dalam PAS yang KHUATIR dan NAMPAK apa AGENDA di sebaliknya ISU ini, suara mereka yang memBANTAH di dalam PAS ini hanyalah umpama suara-suara PASANGAN tengah 'GHAIRAH' pada malam Jumaat aje! Tak berKESAN pun! KAH!KAH!KAH!

Jika AGAMAnya sudah TIDAK lagi SUCI, apa gunanya lagi 'KHALIFAH' Lim KEKAL di dalamnya? Lebih BAIK dia 'APPLY' cepat-cepat untuk berSUNAT dengan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' sebagai Tok MUDIMnya.. Lagi pun, Pok Nik baru aje dah 'KENSEL'kan untuk jadik WALI pada hari perKAHWINan Apex dan Leuniey? Jadik, Pok Nik dah ada masa 'FREE' la untuk MENYUNATkan 'KHALIFAH' Lim dan BAPAKnya sekaligus! Bukan PAYAH pun.. Cuma bukak SELUAR depan Pok Nik aje.. Pok Nik dah TUA, manalah dia 'SELERA' bila tengok benda untuk diSUNATkan tuh.. Lainlah kalau bukak SELUAR depan Penasihat PKR! HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS