DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, December 05, 2012

The RED Warrior diSAMAkan dengan 'IBLIS UMNO'! KATAnya para penTAKSUB BONTOT dalam PKR..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apabila SEMUA perkara dalam keHIDUPan diPOLITIKkan, maka RAMAIlah yang tak dapat BEZAkan antara FAKTA dan keDUNGUan pemikiran sendiri.. Itulah yang berlaku apabila puak-puak 'PenJUBOR' dalam PKR telah menJADIkan PASUKAN bola SEPAK Kelantan dan KAFA sebagai SASARAN terbaru mereka.. Ini telah diDEDAHkan melalui sebuah BLOG 'Suara Pakatan RAKYAT' ->KLIK<-PUNCAnya hanya kerana KISAH keJAYAan TS Annuar MUSA (TSAM) mengendalikan KAFA dan 'The RED Warrior' (TRW) menjadi sebuah PASUKAN Bola SEPAK terKUAT di NEGARA ini.. PUNYAlah OTAK SEMPIT dan DUNGUnya mereka ini hinggakan keJAYAan TSAM sebagai PRESIDEN KAFA yang kebetulan KETUA UMNO BAHAGIAN Peringat mengendalikan TRW pun cuba diNAFIkan? 

Pada para PEMINAT TRW, keJAYAan TSAM sebenarnya meLANGKAUi sempadan POLITIK.. SEMUA maklum setakat mana sangat penCAPAIan KAFA dan PASUKAN bola SEPAK Kelantan sebelum pengurusannya diambil alih oleh TSAM dan diJENAMAkan semula sebagai TRW pada HARI ini? MAAF KATAlah, tetapi kalau nak HARAPkan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' atau mana-mana Lebai DUNGU PAS, mereka bukan MINAT pun SUKAN bola SEPAK nih.. Malah, pernah keDENGARan pintu pagar Stadium Sultan Mohd ke-4 pun diGADAIkan dek Lebai-Lebai DUNGU PAS bagi menampung perBELANJAan Kerajaan NEGERI?

TSAM bukannya hanya menadah TANGAN atau buat-buat berLAKON 'ZUHUD' untuk memBOLEHkan TRW mengecap keJAYAan.. Dah BANYAK dia KORBANkan demi meMAJUkan PASUKAN ini.. Malah, dalam FAM pun dia diMUSUHi oleh RAMAI pihak kerana terlalu KRITIKAL hingga diGANTUNG JAWATAN Timbalan PRESIDEN FAM.. Bukan SEMUA orang BERANI menanggung RISIKO sebegini dan bukan SEMUA orang BERANI mengambil tanggungjawab.. Hari ini JENAMA TRW  sebenarnya meLANGKAUi JENAMA POLITIK samada UMNO/BN atau pun PR.. TRW telah menjadi satu JENAMA menyatu-padukan RAKYAT untuk SUKAN..

Hanya kerana TRW dan KAFA diPIMPIN dengan JAYAnya oleh TSAM, maka PASUKAN ini telah diGELARkan sebagai 'IBLIS UMNO' oleh para penTAKSUB BONTOT Penasihat PKR? Lepas tuh para penTAKSUB BONTOT ini cuba mengajak peMINAT untuk memBOIKOT TRW? BODOH ke apa? Apa yang peMINAT akan dapat dengan memBOIKOT PASUKAN bola SEPAK terBAIK di NEGARA ini? Hanya kerana nak MENABALkan penCINTA BONTOT seperti Penasihat PKR sebagai 'PRESIDEN Republik PERTAMA' di NEGARA ini, RAKYAT diHASUT untuk meMUSNAHkan sebuah keJAYAan yang bukannya datang seKELIP mata?

TIDAK SALAH pun kalau UMNO 'CLAIM Credit' melalui TSAM di sebalik keJAYAan TRW.. Yang SALAHnya ialah para penTAKSUB BONTOT Penasihat PKR kerana mereka TIDAK pernah mampu menunjukkan apakah keJAYAan mereka baik di dalam ARENA POLITIK mahu pun dalam pemBANGUNan EKONOMI atau SUKAN! Kita TIDAKlah mahu mengaitkan SUKAN dengan POLITIK kePARTIan seperti para penTAKSUB BONTOT Penasihat PKR yang mengGELARkan TRW sebagai 'IBLIS UMNO'! Kita cuma ingin TAHU apakah SUMBANGan atau keJAYAan para PEMIMPIN mereka terhadap keMAJUan SUKAN di NEGARA ini? Ada ke? Ada?


Cukup MUDAH untuk menJATUHkan TSAM kerana POLITIK.. Malah, TSAM pun pernah beberapa kali KALAH PRU.. Namun, itu dalam ARENA POLITIK sahaja.. KeCEMERLANGan TSAM mengendalikan sebuah PASUKAN yang sebelum ini hanya PASUKAN 'BELASAHan' kepada PASUKAN bola SEPAK seperti Selangor, Pahang, Singapura dan JOHOR sebenarnya meRUPAkan sebuah LEGENDA.. Agak-agak bolehkah Penasihat PKR tuh menCIPTA keJAYAan yang SAMA seperti TSAM jika dia mengendalikan sebuah PASUKAN bola SEPAK atau apa-apa SUKAN? Harap jangan ada ATLET yang kena 'JUBOR' atau berZINA, sudah la.. 

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS