DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, December 30, 2012

TAHUkah anda bagaimana Lebai-Lebai DUNGU PAS mengKELEPET duit anda?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KAH!KAH!KAH! TerBUKTI sekali LANUN berNAMA 'ALEE-MAN' ini memang HEBAT bab KELEPET duit orang.. Mulanya dia berLAKON KONONnya sebagai HEROlah kepada para peneroka di Felda Kemahang.. Ye la.. Bukan main HEBAT lagi si LANUN 'ALEE-MAN' ini memBURUKkan Felda yang bagi MAKAN kat BAPAKnya sendiri sebagai peneroka.. Selepas MENANG perBICARAan, barulah para peneroka TAHU betapa BANYAKnya PAMPASAN untuk mereka telah diKELEPET oleh LANUN si 'ALEE-MAN' ini melalui urusan GUAMAN mereka.. Baru para peneroka tuh tahu Lebai-Lebai DUNGU PAS nih, mananya pernah IKHLAS menolong orang?Perghh.. Nak MENGELUH ke meRAUNG ke takde GUNAnya.. Para peneroka patut TAHU bab 'HIDDEN COST' nih memang RAMAI 'LAWYER' yang bijak KELEPET.. Tambah pulak kalau 'LAWYER' diperKENALkan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Memang 'MASYUKK'!! Lepas tuh bolehlah mereka buat MODAL untuk jadik orang POLITIK pulak.. MODUS Operandi yang SAMA biasa berlaku di dalam PKR dan DAP La'anatullah tuh.. Nak buat macam mana, anda mengHARAPkan 'JUSTICE' daripada BAR Council yang hampir keSEMUA PEMIMPINnya meLETAKkan DUIT dan POLITIK sebagai sumber penCARIan, bukannya 'JUSTICE' ke apa benda..


Lepas dah KELEPET peneroka Felda Kemahang, ada ke LANUN 'ALEE-MAN' ini datang JUMPA peneroka? Mana ada dah.. SAMA aje la dengan KES tabung Memali dan segala macam tabung yang WUJUD dalam PAS  tuh.. Uii.. Lebai-Lebai DUNGU PAS nih mana TAHAN bila NAMPAK DUIT.. SAMA jugak macam NAFSU diorang bila tengok WANITA.. DUIT dan WANITA sudah menjadi 'ADAT' dalam PAS jika mahu main POLITIK dalam PARTI ini.. Sebab itulah kePIMPINan PAS yang ada hari ini terdiri mereka yang meMILIKki DUIT atau WANITA atau kedua-duanya sekali! Kalau tak cukup SYARAT, mana boleh KEKAL dalam PAS!

Yang mengHAIRANkan tuh, dah sebegini KORUP dan KELEPETnya Lebai-Lebai DUNGU PAS, ada tak sesiapa pernah TANYAkan bagaimanakah mereka mengURUSkan 'CASH-Flow' setiap kali mereka nih mengutip HASIL? Ye la.. Lepas KUTIP duit melalui DERMA, segala macam tabung atau orang yang berMASALAH seperti peneroka Felda, ada tak sesiapa TANYA bagaimana DUIT tersebut diURUSkan? Ye la.. Kena la tahu masuk AKAUN siapa dan diAUDIT ke tak..


Kalau DUIT kutipan diURUSkan macam dalam GAMBAR kat atas tuh, 'CONFIRM'  anda akan RUGI di DUNIA dan di AKHIRAT sekaligus! KAH!KAH!KAH!

HAIRAN bukan bila Lebai-Lebai DUNGU PAS mengHASUT orang RAMAI memPERTIKAIkan kutipan ZAKAT.. Namun demikian, pernah tak anda berTANYAkan apakah kutipan DERMA dan segala macam tabung oleh mereka tuh sampai kepada SASARANnya? Atau adakah ianya seperti FORMULA berikut:

DUIT DERMA + segala macam tabung etc: RM10 000

TOLAK upah tukang kutip dan tukang kira: RM1000
TOLAK KOMISEN orang yang mencipta NAMA tabung: RM3000
TOLAK ZAKAT (Fisabilillah atas nama PARTI la KONON): RM5000

HASILnya: RM1000 
Bagi sama banyak pulak dengan penerima.. Jadik seorang dapat le RM?????

HE!HE!HE! Itu FORMULA agak-agak aje.. Mungkin si LANUN 'ALEE-MAN' tuh ada FORMULA yang lebih KOMPLEKS kot hinggakan PAMPASAN yang diTERIMA tinggal lebih kurang 2/3 untuk peneroka? Lepas tuh peneroka kena SAMAN pulak dengan PEGUAM terlibat sampai berJUTA RM pasal peneroka SAMAN balik PEGUAM tersebut kerana tak puas HATI dengan jumlah PAMPASAN yang dapat? ->KLIK<-

Cuba anda KIRA pulak berapa yang diTERIMA oleh ARTIS yang masuk PAS dan berLAKON 'INSAF' kat atas pentas CERAMAH? BODOH tak anda bagi mereka RM2000 seMALAM semata-mata untuk lihat LAKONan 'INSAF' mereka sedangkan PRODUSER filem dan DRAMA pun tak sanggup BAYAR sedemikian pasal RUGI? Anda terPEGUN dengan LAKONan 'INSAF' para ARTIS di atas pentas CERAMAH PAS hingga sanggup bagi RM2000 seMALAM tetapi kalau di TV atau PAWAGAM, sanggup ke anda bagi sebanyak itu untuk menonton LAKONan 'INSAF' mereka? Nampak tak bagaimana anda diperBODOHkan dan mereka pulak KETAWAkan anda?

LIHAT pulak bagaimana MUDAHnya Pok Nik 'ALAIHISSALAM' kasi 'SEDEKAH' TANAH di Hulu Kelantan kepada para PEMIMPIN DAP La'anatullah walaupun para PEMIMPIN yang SAMA ini pernah mengHINA ISLAM? ->KLIK<-

- Pernah ke Palestin bagi TANAH secara RELA kepada ZIONIS?

- Pernah ke RED Indian bagi TANAH secara RELA kepada KOBOI?

- Pernah ke bangsa MORO dan Pattani bagi TANAH secara RELA kepada Thaksin atau Estrada dulu?

Jadik? Nampak tak bagaimana HEBATnya Lebai-Lebai DUNGU PAS ini berjaya mengKELEPET DUIT anda dan anda pulak pulak macam orang 'LALOK' kena MARIJUANA - Dok berANGAN dapat masuk SYURGA hasil DUIT yang diKELEPET?

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

duit derma lebuhraya apa cerrr?senyap jer..citer sama ler tu cm tabung memali gak...kalau dh namanya derma xkan org tanyakn??kikiki..bongak belako set2 demo ni...x abis2 dibodoh2 kan nik ajis ngan usam.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Itulah PAS yang anda patutu TAHU..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS