DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, December 18, 2012

Naib PRESIDEN DAP La'anatullah yang tak SEDAR pun JAWATANnya tuh jugak adalah RASUAH!ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

PERTAMA sekali kita ingin SEBUT bahawa apa yang kita NYATAkan di sini bukan kerana kita ingin memBELA penJAWAT AWAM Melayu yang diTUDUH sebagai pengamal RASUAH oleh 'ANJ..'.. Eh! SILAP! Oleh Naib PRESIDEN Baru DAP La'anatullah yang 'TerPAKSA diLANTIK' agar PARTI ini diLIHAT TIDAK RASIS! Yang kita nak DEDAHkan ialah betapa BODOHnya Naib PRESIDEN DAP itu kerana mengeluarkan kenyataan sedemikian BODOH tersebut.. ->KLIK<-

Walaupun diFAHAMkan 'ANJI..'.. Eh! SILAP lagi! Err.. Naib PRESIDEN Baru DAP La'anatullah ini seorang ahli AKADEMIK, bukan berMAKNA dia ini PANDAI pun! Terlalu BANYAK SPESIS 'Professor KANGKONG' yang PANDAI atas KERTAS aje!

Sebelum ini kita dah pernah BERITAHU pun dalam BLOG ini perihal SIKAP beberapa penJAWAT AWAM di Pejabat TANAH dan PBT yang berSIKAP TALAM entah berapa RATUS MUKA bermain POLITIK antara UMNO/BN dan PR.. Oleh itu, terPULANGlah kepada UMNO/BN jika masih PERCAYA UNDI penJAWAT AWAM tersebut 'SOLID' milik mereka.. Namun demikian, dalam KONTEKS penJAWAT AWAM berBANGSA Melayu adalah pengamal RASUAH, itu TIDAK tepat sama sekali.. RASUAH samalah seperti DADAH, TIDAK mengenal BANGSA.. PENAGIH DADAH mungkin Melayu, 'KELDAI' DADAH mungkin India dan PENGEDAR DADAH pulak tentunya Cina.. Oleh itu, SEMUAnya terLIBAT..

Begitu jugaklah dengan RASUAH.. Yang sering diHEBOHkan ialah penerima RASUAH adalah dari kalangan BANGSA Melayu khususnya penJAWAT AWAM.. Namun SEDAR tak bahawa terdapat satu kaum di NEGARA ini meRUPAkan kaum yang paling TEGAR memBERI RASUAH? Malah, TIDAK keterlaluan kalau diKATAkan RASUAH itu sudah menjadi BUDAYA turun temurun di kalangan kaum tersebut walaupun mereka menjadi IMIGRAN baik di NEGARA ini, di US malah di Eropah.. NEGARA Barat sering mengGAMBARkan betapa KEMARUKnya kaum itu mengAMALkan budaya RASUAH dalam FILEM-FILEM terbitan mereka.. Apakah kita yang menonton FILEM Barat buat-buat BUTA terhadap SINDIRAN terhadap kaum tersebut?

Baiklah, kita ingin TANYA pulak 'AN...' Fuh! Nasib BAIK tak sempat TULIS.. Err.. Naib PRESIDEN DAP La'anatullah ini tentang JAWATANnya dalam PARTI selepas PARTInya selesa mengadakan pemilihan baru-baru ini.. SEMUA maklum bahawa CALON-CALON Melayu dalam DAP La'anatullah telah diTOLAK terMASUKlah Naib PRESIDEN DAP La'anatullah ini.. Ini TIDAK mengHAIRANkan kerana WUJUDnya DAP La'anatullah ini pun untuk meNAFIkan SUARA kaum Melayu/BUMIPUTERA sebagai kaum MAJORITI di NEGARA ini semata-mata.. Oleh itu, kenapa agaknya dia ini yang sebenar 'LOSER' atau KALAH tetapi diLANTIK sebagai Naib PRESIDEN DAP La'anatullah? TIDAKkah ini jugak ialah RASUAH? ->KLIK<-


Ya.. Naib PRESIDEN DAP La'anatullah ini TIDAK sedar pun dia jugak adalah penerima RASUAH JAWATAN dalam CEC PARTInya ini.. Lebih menJIJIKkan, dia menerima RASUAH JAWATAN Naib PRESIDEN hanya untuk mengHINA BANGSAnya sendiri bagi pihak DAP La'anatullah.. Kaum Melayu sepertinya ini sudah tentu TIDAK akan diTERIMA sama sekali sebagai PEMIMPIN oleh puak peMAKAN BABI yang KIASU di dalam DAP La'anatullah.. Namun, mereka tetap mahu memperGUNAkannya asalkan dapat sedikit seBANYAK UNDI kaum Melayu masa PRU-13 nanti..  Jadik, LAYAKkah untuk dia mengatakan kaumnya sendiri di dalam perKHIDMATan AWAM sebagai penerima RASUAH? Dia pulak apa KES?

Maka tak HAIRANlah jika puak peMAKAN BABI dalam DAP La'anatullah tuh meLABELkan kaum Melayu dengan LABEL RASUAH.. Ini telah pun diBUKTIkan apabila seorang Naib PRESIDEN berBANGSA Melayu yang KALAH dalam pemilihan tetap diLANTIK dalam CEC PARTI ini.. BerBEZA sekali dengan TUNKU Aziz, MANTAN Naib PRESIDEN DAP La'anatullah sebelum ini..  ->KLIK<-

TUNKU Aziz tetap menolak RASUAH JAWATAN oleh DAP La'anatullah dan KEKAL dengan INTEGRITInya.. Walaupun ada anak Cina yang mengaku Melayu cuba 'MemBELI' MARUAHnya, TUNKU Aziz berjaya memperTAHANkan MARUAHnya sekaligus mengAIBkan anak Cina tersebut.. TerKINCIT lari peRASUAH DAP La'anatullah ini!


Mungkin anak Cina yang mengaku Melayu tuh patut dibukak SELUAR untuk PASTIkan dia dah berSUNAT ke belum? SERONOK benar dia mengaku Melayu.. Walhal BAPAK TIRInya tuh KAHWIN dengan maknya selepas dia diLAHIRkan? Dia pun sebenarnya di'REJECT' jugak semasa pemilihan PARTI DAP La'anatullah baru-baru ini.. Kerana PARTInya itu terlalu 'DESPERATE' nak TAMPILkan 'SOMEBODY' yang Melayu walaupun secara 'CELUP' terPAKSAlah KUTIP dia nih.. MUDAH aje nak BUKTIkan dia nih ada DARAH Melayu atau TIDAK selain bukak SELUAR 'CHECK' dah SUNAT ke belum.. Ye la.. Kita dah sebut tentang satu kaum yang GEMAR memBERIkan RASUAH tadi.. Jadik, NILAIkanlah sendiri!

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS