DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, December 31, 2012

TWITTER 'AH-Beng' ini menunjukkan dia JAHIL dalam AGAMAnya tetapi Pok Nik pulak kasi TANAH 10 ribu EKAR?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau nak diKIRAkan, TANAH di Kelantan nih bukannya MUDAH untuk diMILIKki sewenang-wenangnya.. Sedangkan kalau orang Melayu/BUMIPUTERA di NEGERI lain pun PAYAH nak DAPAT, apatah lagi kaum lain yang sah-sah bukan ASAL di NEGERI ini? Namun, REJIM Pok Nik 'ALAIHISSALAM' boleh aje perMUDAHkan.. DiFAHAMkan, 'AH-Beng' berSAUDARA dalam DAP La'anatullah di Perak yang terKANTOI dengan penDEDAHan ISU TANAH di Hulu Kelantan ini cukup kePANASan.. PANAS bukan kerana dia tak masuk ISLAM.. Sebaliknya kerana kePANASan akibat saban HARI diHENTAM setiap penjuru berhubung ISU ini.. 

DAP La'anatullah yang sebelum ini cukup SUKA meLONDEHkan HARTA karun dan keKORUPan para PEMIMPIN UMNO/BN kali ini terKIAL-KIAL untuk menJAWAB dari mana 'AH-Beng berSAUDARA ini dapat RM30 juta untuk TANAH tersebut? Takkan 'Pinjam dengan KAWAN' macam 'BOSS' Pemuda UMNO kot? Yang PELIKnya tuh, 'AH-Beng' berSAUDARA masih GAGAL untuk menJAWAB dari mana sumber FULUS mereka.. Ye la.. Nak KATA peLABUR, mereka ialah PEGUAM yang berPOLITIK sahaja? Sebaliknya, mereka cuba 'COVERLINE' dengan ISU yang takde kena-mengena seperti pengGUNAan NAMA Allah SWT.. 

ISU ini sebenarnya sudah pun diPUTUSkan oleh Majlis FATWA Kebangsaan sekian LAMA.. 'AH-Beng' ini tak tahu memBACA gamaknya? ->KLIK<-

Namun, demi meng'COVERLINE' para 'AH-Beng' ini, 'KHALIFAH' Lim yang meRUPAkan S/U Agong DAP La'anatullah meMAINkan semula ISU ini.. Malangnya, 'KHALIFAH' Lim sendiri diLIHAT keseorangan dan sebagai BALACI yang SETIA, 'AH-Beng' berSAUDARA pun terpaksalah kasi 'BACK-Up' sama KOMRAD tertinggi mereka! Lanjutan daripada ISU ini, salah seorang 'AH-Beng' ini telah mengGUNAkan TWITTER untuk menunjukkan keBODOHannya dalam ISU ini.. Walaupun beberapa ULAMA seperti UFB cuba menJAWAB ISU ini, RASAnya TIDAK perlulah SERIUS kerana jelas ISU ini diMAINkannya untuk menutup ISU lain.. ->KLIK<-

Walaupun kita SEDAR tentunya ILMU AGAMA UFB jauh lebih TINGGI, tetapi patut jugak kita beritahu bahawa dah jadik LUMRAH untuk SPESIS 'AH-Beng' ini memperMAINkan AGAMA orang lain dan AGAMAnya sendiri bila dirinya terKANTOI.. Anda mungkin NAMPAK 'AH-Beng' ini seakan 'ALIM' dalam AGAMAnya.. TIDAK.. Dia pun sehabis JAHIL dalam AGAMAnya itu.. Dia sebenarnya 'ATHEIS' ala-ala KOMUNIS dan AGAMA bagi dirinya ialah ALAT untuk memecah-belahkan UMAT mengikut FAHAMan POLITIK.. Tak PERCAYA? Cuba anda BACA sendiri keJAHILannya dalam SOALAN TWITTERnya sendiri!Err.. Sejak bila pulak PAS yang menjadi RUJUKAN umat ISLAM di NEGARA ini atau pun di seluruh DUNIA? PAS hanyalah terdiri daripada Lebai-Lebai DUNGU yang MAK BAPAKnya tak beri DIDIKan AGAMA semasa KECIL.. Itu aje.. Dalam PAS sendiri pun RAMAI yang memBANTAH ISU ini seperti berikut,


"Saya menyeru kepada sahabat-sahabat saya supaya mempertimbangkan semula pendirian mereka. Kalau kita sokong perkara yang kufur, kita pun secara tak langsung akan kufur sama," ->KLIK<-"Kita juga tidak mahu ia mengelirukan orang Islam khususnya mereka yang baru memeluk Islam, yang tidak kuat iman dan jiwanya dengan Islam akhirnya akan menganggap bahawa di mana-mana pun sama. Inilah yang kita amat khuatir sedangkan konsep Allah dalam Islam adalah konsep tauhid dan bukan triniti malah berbeza sama sekali seperti yang diamalkan oleh agama lain. Alah dalam konteks Islam satu kalimah yang sangat suci," ->KLIK<-Heh! 'AH-Beng' oii.. Kalau 'BIBLE' dia tuh 'VALID' takdenya Allah SWT WAHYUkan AL-Quran kepada umat ISLAM macam kami nih! Ingat Allah SWT tu OTAK macam kamu ke? Lebih BAIK Pok Nik mengajar setiap pagi Jumaat depan Pejabat PAS Kota Bharu tuh pakai 'BIBLE' aje! BERANI tak dia CADANGkan Pok Nik pakai 'BIBLE' pasal KATA dia, Pok Nik berSETUJU sifat Tuhannya dalam 'BIBLE' SAMA dengan Tuhan dia? HE!HE!HE!Kenyataan inilah sebenarnya yang menunjukkan 'AH-Beng' macam dia nih cukup JAHIL dalam AGAMAnya sendiri! Cuba TANYA balik 'AH-Beng' tuh, KATAlah NAMA ibunya 'LAN-Cao'.. Kemudian ada orang Melayu yang MARAH tersebut pulak perKATan 'LANCAU' depan MAK dia.. Agak-agak apa REAKSI MAK 'AH-Beng' ni? MARAH? Eh.. Mana boleh MARAH.. 'TERM' tuh MAKSUDnya SAMA ke? KAH!KAH!KAH!Ada ke seSIAPA yang KATA 'AH-Beng' nih yang 'CONFUSE' antara AL-Kitab dengan AL-Quran? Ada ke? Takde kan? Malah, umat ISLAM pun TAHU bahawa AL-Kitab itu meRUJUK kepada 'BIBLE'.. Cumanya meMALUkanlah kalau penganut KRISTIAN terpaksa meminjam NAMA Tuhan umat ISLAM untuk meRUJUK Tuhan mereka dalam 'BIBLE'.. AGAMA mana yang datang dulu nih? Haa.. TIDAK ke itu memBUKTIkan 'AH-Beng' nih JAHIL dalam AGAMAnya sendiri?KAH!KAH!KAH! 'AH-Beng' nih macam SEKUTU dia jugak dalam PKR dan PAS.. Bila GAGAL nak menJAWAB, terus TUDUH UMNO/BN.. Dia yang JAHIL dalam AGAMAnya sendiri pun nak SALAHkan UMNO/BN jugak? Nasib BAIKlah UMNO/BN selama 55 TAHUN memerintah NEGARA nih tak pernah pun meRUNTUHkan mana-mana GEREJA.. Siap bagi keBENARan bina GEREJA terBESAR lagi kat Bukit Jalil! Kalau PAS? Jangan LUPA ye PAS pernah 'BerJASA' seperti yang 'AH-Beng' nih SEBUT.. RUJUK balik apa yang AL-Maunah dan KMM pernah buat dulu.. Namun, PAS hari ini lebih HINA daripada HAIWAN kerana SETUJU dengan 'AH-Beng' ini.. HE!HE!HE!

'AH-Beng', kau nak TIPU macam mana lagi? JAHAT betul 'AH-Beng' nih! Dia sendiri yang JAHIL, lepas tuh TUNJUKkan keJAHILan sendiri dalam TWITTER kemudian SALAHkan UMNO/BN pulak? Perghh.. Tuhan AGAMA apa pun akan LETAKkan 'AH-Beng' yang JAHAT macam nih dalam NERAKA yang  lapisan paling BAWAH.. Yang PELIKnya tuh, ada pulak SPESIS yang cuma tahu berLAKON 'ZUHUD' macam Pok Nik tuh sanggup berikan TANAH sampai 10 ribu EKAR untuk penJAHAT yang JAHIL macam 'AH-Beng' nih? OTAK letak kat mana gamaknya? Agaknya kalau pergi 'SCAN' OTAK kat HUSM pun jenuh DOKTOR nak cari OTAK dia terCICIR kat mana..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS