DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, August 15, 2011

BONGOK ala Wahabbi + SYIAH + PAS: Pusat MAKSIAT di Selangor & Kedah bukak sampai larut MALAM tak apa TAPI baca Al Quran waktu Subuh di MASJID diSEKAT?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita tak tahu berapa RAMAI umat Melayu/ISLAM dah diperBODOHkan oleh DAP La'anatullah demi kePENTINGan POLITIK mereka.. Namun demikian, disebalik segala KEMELUT yang berlaku, sebenarnya kita tertanya-tanya anda SEDAR tak bahawa segala KEMELUT berhubung isu MURTAD dan larangan pengGUNAan pembesar suara untuk baca Al Quran sebelum azan Subuh sebagai 'melanggari hukum SYARIAH' adalah sengaja diCETUSkan untuk perMULAan sebuah lagi agenda yang lebih BESAR? Tahu tak anda bahawa keSEMUA ini hanyalah secebis sahaja daripada agenda DAJJAL terhadap NEGARA ini untuk mengHANCURkan keseluruhan umat ISLAM di akhir zaman?

Pernah tak anda berTANYA kepada Lebai-Lebai PAS yang DUNGU, kenapa mereka beriya-iya menyokong larangan pengGUNAan pembesar suara untuk membaca ayat-ayat suci Al Quran beberapa minit sebelum azan Subuh di Pulau Pinang? Sedangkan Lebai-Lebai PAS yang DUNGU ini jugak berDIAM diri apabila operasi pusat-pusat hiburan di Kedah dan Selangor dilanjutkan hingga larut MALAM walaupun sepanjang bulan Ramadhan? Dengan KATA lain, perkara-perkara yang meDATANGkan keBERKATan seperti bacaan ayat-ayat suci Al Quran diLARANG tetapi agenda-agenda MAKSIAT menerusi operasi pusat hiburan dan rumah-rumah URUT diSOKONG? Bagaimana pulak dengan segala macam KONSERT? Tak pakai pembesar suara ke SEMUA tuh? Tak BISING seperti baca ayat-ayat Al Quran ke?

Untuk meneruskan agenda DAJJAL menerusi DAP La'anatullah, Lebai-Lebai PAS sanggup mengeluarkan FATWA sendiri dan disokong pulak oleh para Wahabbi dan SYIAH yang memutar-BELITkan hadis-hadis tertentu untuk menyokong FATWA tersebut.. Hadis yang menyatakan larangan meninggikan SUARA semasa memBACA Al Quran ketika ada pihak lain berSOLAT berDEKATan diputar-BELITkan sebagai DALIL untuk larangan membaca ayat-ayat suci Al Quran beberapa minit sebelum azan Subuh dikumandangkan! Siap keluarkan FATWA 'melanggar hukum SYARIAH' lagi tuh? DALIL dari Al Quran letak kat MANA? Peliknya, para Wahabbi dan SYIAH ini pulak tidak berSUARA pun apabila menyentuh tentang operasi pusat HIBURAN sehingga larut MALAM, larangan penJUALan ARAK dan jugak operasi rumah URUT?

Tidakkah anda nampak betapa terSUSUNnya agenda mereka untuk mengHANCURkan ISLAM di NEGARA ini?

1) DAP La'anatullah perkenalkan SEKATAN untuk orang ISLAM

2) Lebai-Lebai PAS pakat SOKONG

3) Para Wahabbi dan SYIAH akan putar BELIT segala macam HADIS untuk menyokong agenda tersebut..

Semuanya terSUSUN cantik hanya dengan satu TUJUAN iaitu untuk memBOLEHkan DAP La'anatullah menguasai POLITIK seterusnya mengubah sejarah, Perlembagaan NEGARA, polarisasi kaum dan AGAMA mengikut SKRIP ciptaan DAJJAL..


Ketika umat ISLAM di NEGARA ini patut bersatu HATI dengan isu-isu SENSITIF meLIBATkan agama mereka, para Wahabbi, SYIAH dan Lebai-Lebai PAS pulak bertindak sebaliknya.. Kalau di Kedah dan Selangor para Wahabbi, SYIAH dan Lebai-Lebai PAS ini terpaksa TUNDUK kepada kehendak DAP La'anatullah, sudah TENTUlah di Pulau Pinang yang terang-terang di bawah REJIM ini pun terpaksa TUNDUK menyembah BUMI, ikut sahaja apa kehendak mereka.. Yang PELIKnya, di Kelantan dan Terengganu yang 'HARDCORE' dengan Lebai-Lebai PAS turut sama menyembah jilat PONGGONG tu apa ke HALnya? Dah DUNGU sangat?

Sekarang siapakah yang masih mahu memperJUANGkan ISLAM di negara ini? UMNO pun tak sebegitu BERANI pasal dalam UMNO sendiri pun banyak SPESIS Melayu/ISLAM macam ni.. Bukankah PAS dan PKR itu asalnya dari UMNO? PERKASA atau NGO-NGO Melayu/ISLAM yang lain? Apa KUASA yang ada pada mereka ini? NGO-NGO hanya takat mampu buat DEMONSTRASI bantah sana-sini tetapi mereka KEKAL tidak ada KUASA untuk mengubah apa-apa PERKARA pun yang meLIBATkan keputusan sesebuah kerajaan.. NGO-NGO Melayu/ISLAM memang menyuarakan BANTAHan tetapi apa boleh buat kalau mereka berada di luar kerajaan?

Apa lagi yang TINGGAL sebagai bukti ISLAM adalah agama RASMI dalam Perlembagaan Negara ini? Cuba anda BERIkan satu? Mahkamah Syariah? Bank ISLAM? Universiti ISLAM? Semua tuh akan KEKAL ke kalau umat ISLAM dok ikut kata-kata Lebai PAS, para Wahabbi dan SYIAH yang menjilat PONGGONG DAP La'anatullah? Sekarang isu MURTAD di gereja dan isu bacaan Al Quran beberapa MINIT sebelum azan Subuh pun semua pakat menikus.. Tinggal Zul Nordin aje BERANI dok melalak dengan dua-tiga KERAT yang lain? Yang dok mengaku lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain tu buat apa? Menonggek dengan BINI kat atas KATIL pasal takut nak berSUARA?

Wallahualam..

3 comments:

Anonymous said...

kalau melanggar syariat bermakna dah kira haram..mcm tu berapa banyak masjid buat dosa setiap hari kat malaysia ni..ulamak pakat diam membisu je ke..aku yg tak ulamak ni pun pening mikirkan larangan terbaru penang ni..paling pening ualmak PAS sokong pulak tu..heran heran

Anonymous said...

APABILA ULAMA DUNIA BERBICARA

ROSAK AGAMA DAN BANGSA
ROSAK AKIDAH DAN AKHLAK
DAN ROSAK SEGALANYA

MAKSIAT DIUTAMAKAN SYARIAT DIKETEPIKAN..ITULAH MOTO ULAMA DUNIA @ Ulamak Terompah..

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Pesen WAHABI ni kalau bab keluar HUKUM, laju aje..

Kalau bab sama-sama mencegah keMUNGKARan, habis semua pakat buat x tahu..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS