DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, August 17, 2011

KEMPEN 'Khalifah KIASU' sebagai PM di FACEBOOK - Pemimpin PAS dan PKR cuma LAYAK jadi 'permBASUH kaki' dia aje kot?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita tidak terKEJUT dengan usaha 'PATHETIC' beberapa penyokong DAP La'anatullah untuk menabalkan 'Khalifah KIASU Dinasti Lim' sebagai PM Malaysia menerusi KEMPEN di laman Facebook.. ->KLIK<-

Usaha ini samalah seperti MOMOKan KONONnya Pok Nik 'ALAHISSALAM' mampu menentukan siapa masuk SYURGA dan siapa masuk NERAKA.. Kalau kerja BODOH macam nih, memang seLAYAKnya dilakukan oleh para peMAKAN BABI dalam parti tersebut.. Pasal orang yang tidak MAKAN BABI masih mampu berFIKIR dengan WARAS dan pastinya mereka tahu bahawasanya untuk meNABALkan bekas BANDUAN seperti 'Khalifah KIASU Dinasti Lim' ini sebagai PM Malaysia jauh lebih SUSAH daripada USAHA parti DAP La'anatullah meMENANGkan ANJING yang diLETAKkan mereka sebagai calon PRU-13 seperti yang mereka sendiri KATAkan dulu! KAH!KAH!KAH!

Untuk itu kita jugak menyarankan agar tidak WAJAR media seperti Utusan Malaysia atau mana-mana NGO Melayu/ISLAM berSIKAP emosional berhubung dengan usaha menerusi laman Facebook ini.. ->KLIK<-

Apa yang penting, NGO-NGO Melayu dan semua MEDIA Melayu/ISLAM bersatu dan memastikan agar kePIMPINan Melayu/ISLAM masih KEKAL menerajui NEGARA.. Ini penting kerana kePIMPINan Melayu/ISLAMlah yang mampu menJAMIN Perlembagaan NEGARA tidak berUBAH hingga mengHANCURkan negara.. Bayangkan bagaimana 'Khalifah KIASU Dinasti Lim' ini hendak menJAGA perkara-perkara dalam Perlembagaan NEGARA seperti Institusi Raja-Raja Melayu, status Agama ISLAM, status Bahasa Melayu dan jugak hak-hak ISTIMEWA orang Melayu/ISLAM? Kita yakin 'Khalifah KIASU Dinasti Lim' ini akan menJADIkan negara ini sebuah REPUBLIK supaya dia tidak perlu berSUSAH payah memikirkan semua yang diNYATAkan..

KEMPEN di laman Facebook ini jugak memBUKTIkan betapa HINAnya para pemimpin Melayu/ISLAM yang bersungguh-sungguh 'menyembah' dan 'mengAGUNGkan' DAP La'anatullah ini.. Secara MUDAHnya, di manakah keDUDUKan para pemimpin PAS seperti Pok Nik, Presidennya, Abe SABU dan lain-lain KELAK apabila 'Khalifah KIASU Dinasti Lim' ini diTAKDIRkan berjaya menjadi PM Malaysia? Kenapa TIDAK sahaja diTABALkan Pok Nik atau mana-mana pemimpin PAS sebagai PM berbanding pemimpin DAP La'anatullah ini? PAS bukan sahaja parti yang lebih 'SENIOR' berbanding DAP, PAS jugak ketika ini menguasai 2 negeri berbanding DAP yang cuma 1 negeri.. Jadik, kenapa tidak pemimpin PAS aje jadik PM Malaysia?

Sudah tentu pihak yang berKEMPEN menerusi Facebook itu awal-awal lagi sudah berHASRAT untuk menJADIkan para pemimpin PAS umpama 'Pencacai TUA pengangkat NAJIS' (Pinjam ISTILAH daripada Filem 3 Abdul) kepada para pemimpin DAP La'anatullah.. Memang itulah seLAYAKnya kedudukan Lebai-Lebai PAS yang tidak berhenti-henti menJILAT ponggong para pemimpin DAP La'anatullah hingga BUTA untuk menyedari mereka cuma mendapat 'SISA' bukannya 'MAIN DISH' kepada sesuatu 'HIDANGAN'.. Malah, tidak MUSTAHIL pihak yang berKEMPEN ini sebenarnya ingin mengatakan bahawa SEKUTU mereka dalam PR adalah SAMPAH? Kan?

Awal-awal lagi mereka berKEMPEN ingin menabalkan 'Khalifah KIASU Dinasti Lim' ini sebagai PM kerana mereka tidak YAKIN dengan keMAMPUan kePIMPINan PAS apatah lagi PKR.. Sudah tentu mereka TIDAK mahu berada di bawah pemerintahan orang TUA yang kuat MERAPU macam Pok Nik atau orang yang terKENAL kuat SEKS secara DEPAN dan BELAKANG seperti Penasihat PKR.. Walaupun mereka makan BABI, itu tidak berMAKNA mereka berSETUJU dengan aktiviti HARAM lagi menJIJIKkan seperti 'menJUBOR'.. Sudah tentu mereka tidak RELA ponggong mereka diKERJAkan walaupun mereka MAHU para pemimpin PAS dan PKR kekal menJILAT ponggong mereka demi mengejar keKUASAan POLITIK seperti KEMPEN Facebook tersebut!

Para pemimpin PAS dan PKR harus memBERIkan KOMEN dalam 'WALL' Facebook tersebut.. Tanyalah:-

1) Adakah pemimpin kamu tidak LAYAK sebagai PM?

2) Apakah keLEBIHan 'Khalifah KIASU Dinasti Lim' ini untuk menjadi PM Malaysia berbanding pemimpin kamu?

3) Apakah BENAR keDUDUkan pemimpin kamu adalah begitu HINA pada pandangan penyokong DAP La'anatullah hingga diKETEPIkan hak untuk menjadi PM Malaysia?
4) Selama ini apakah SUMBANGAN para pemimpin kamu tidak diHARGAi sebaliknya menjadi keWAJIBan pemimpin kamu untuk beKERJA macam HAMBA demi menabalkan 'Khalifah KIASU Dinasti Lim' sebagai PM Malaysia? HE!HE!HE!


Takkanla demi menjaga HATI antara satu sama LAIN, para pemimpin PAS + DAP + PKR akan berKONGSI jawatan PM? Kot la nak wujudkan 3 jawatan PM serentak atau buat sistem GILIRAN macam KM Sabah dulu? Lebai-Lebai PAS mungkin suka berKONGSI seperti mana madu-madu ISTERI mereka berKONGSI laki? Mungkin jugak PKR suka bab KONGSI-KONGSI nih pasal presiden parti mereka sendiri pun berKONGSI suami dengan 'Amoi Cina' dan entah berapa banyak JANTAN dan BETINA? Namun demikian, kita LANGSUNG tak yakin para pemimpin DAP La'anatullah RELA berKONGSI dalam KONTEKS yang diMAKSUDkan! Jadik, tidakkah itu memBUKTIkan keHINAan Lebai-Lebai PAS dan penyokong PKR di mata mereka?

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

pemimpin Melayu PAS n PKR makan asap je la kalau LGE jadi PM..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS