DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, August 07, 2011

Kenapa PAS patut diLIHAT sebagai sesuatu yang menJIJIKkan kepada umat ISLAM..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita PERCAYA kalaulah 'The Forefathers' pengasas PAS hidup kembali di zaman ini, mereka pasti meraung-raung berGULING melihat apa yang berlaku dalam PAS pada hari ini.. PAS yang sepatutnya menjadi IKTIKAD kepada perjuangan ISLAM di alaf ini akhirnya terpaksa TUNDUK kepada kehendak sekutu-sekutu KAFIRnya di dalam PR.. Bukan itu sahaja, PAS jugaklah yang jadik penDOKONG utama kepada para pemimpin PR yang meLAKUkan keMUNGKARan seperti 'menJUBOR', bersekedudukan, berZINA, minum ARAK dan banyak lagi.. Nyata sekali PAS sekarang lebih teruk berbanding dulu dan jugak berbanding UMNO..

Melihat kepada suara-suara BANTAHan beberapa pemimpin PAS di Selangor berhubung tindakkan JAIS menyerbu sebuah Gereja di Damansara yang diDAKWA cuba meMURTADkan orang ISLAM disebalik pengANJURan majlis berbuka PUASA, kita tertanya-tanya apakah Lebai-Lebai PAS sudah SESAT sampai tahap KRONIK? Bukankah Lebai PAS yang menDAKWA lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain sepatutnya SENSITIF terhadap isu sebegini? Secara LOGIKnya, apakah tidak WUJUD tempat yang lebih sesuai untuk 12 orang ISLAM berbuka PUASA hinggakan mereka terpaksa berbuka puasa di gereja? Apakah tidak ada MASJID di Selangor yang mengadakan majlis berbuka secara PERCUMA? Apakah Nabi SAW pernah melakukan sedemikian?

KeSONGSANGan pemikiran PAS bukanlah kerana ajaran ISLAM sebaliknya kerana diri mereka sendiri yang mahu diLIHAT lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain dan terlampau GILAkan kekuasaan POLITIK.. Asalkan mereka dapat kuasa POLITIK yang cuma 1/3 kerana terpaksa berKONGSI dengan PKR dan DAP La'anatullah, mereka sanggup lakukan apa saja walaupun bertentangan dengan ajaran ISLAM.. PAS tunduk kepada desakan-desakan yang sesetengahnya mengHINA agama ISLAM itu sendiri walaupun selama ini UMNO bersusah-payah meLETAKkan ISLAM sebagai agama RASMI dalam Perlembagaan Negara.. Hakikatnya PAS sendiri yang meletakkan kedudukan mereka lebih HINA berbanding sekutunya sendiri dalam PR..

Nabi SAW sendiri tidak melihat perluasan keKUASAan ISLAM yang begitu SIGNIFIKAN pada zaman Baginda.. Semasa Nabi SAW masih hidup, keKUASAan ISLAM hanyalah sekitar Jazirah Arab sahaja.. Para pemimpin selepas keWAFATan Baginda SAW yang mengembangkan keKUASAan ISLAM sehingga menjadi daulah KHALIFAH yang besar dari perbatasan negeri China, separuh benua India, 1/3 benua Afrika hinggalah ke kepulauan di Asia Tenggara.. Apakah PAS menyangka mereka lebih HEBAT sedangkan untuk menguasai Malaysia pun terpaksa berKONGSI kuasa dengan musuh-musuh ISLAM? Hakikatnya, PAS diperKUDAkan sebaik mungkin oleh sekutu-sekutu mereka dalam PR hingga tahap meRELAkan ISLAM diHINA..

Apa yang ingin kita SEBUT ialah keGEMILANGan tidak boleh dicapai dalam masa yang SINGKAT.. Apatah lagi jika usaha untuk menCAPAI keGEMILANGan itu menyaksikan PAS terpaksa berSEKUTU dengan musuh-musuh ISLAM.. Akibatnya, ISLAM terpaksa diGADAIkan dan dijadikan sebagai bahan perCATURan demi mengjar keKUASAan yang cuma sekelumit sahaja.. Adalah jelas dalam PR, yang memegang TERAJU adalah pemimpin DAP La'anatullah dan anak-beranak mereka.. Penasihat PKR pun tahu segala SKANDAL dan masalah SEKSnya ada dalam genggaman para pemimpin DAP La'anatullah.. Lebai PAS pulak hanya 'MACAI' penCUCI najis yang ikut apa sahaja kehendak 'Tuan Besar' DAP La'anatullah yang disampaikan menerusi Penasihat PKR.. Tidakkah Lebai PAS dilihat sebegitu BODOH dalam KONTEKS itu?

Sudah terlambat untuk PAS berpatah balik kepada perjuangan ASAL mereka seperti yang telah diGARISkan oleh 'The Forefathers' pengasas PAS terdahulu.. KeTAKSUBan kepada keKUASAan memBUATkan PAS dan para Lebainya diHINA dan diKUTUK bukan sahaja oleh umat ISLAM malahan oleh agama ISLAM itu sendiri! Isu MURTAD yang disiarkan hanyalah cebisan KECIL agenda musuh-musuh ISLAM di kalangan sekutu PAS sendiri.. Lebai PAS yang jadi penyokong sebenarnya sudah diTUTUPkan hati mereka kerana begitu HINA memperLAKUkan ISLAM atas tujuan mengejar keKUASAan yang tak de la BESAR mana sangat pun!

Wallahualam..

2 comments:

airman_1 said...

pas bukan parti islam

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

ISLAM tidak pernah mengHALALkan namanya digunakan untuk perPECAHan umat, apatah lagi kerana POLITIK

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS