DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, February 27, 2012

Adakah PANDANGan 'Pakar NUKLEAR' PAS berhubung ISU Lynas diTOLAK oleh sekutu PR yang lain kerana dia 'M-E-L-A-Y-U' yang BIJAK?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda LIHAT video ini.. DiULANGi, LIHAT video ini betul-betul.. Salah seorangnya ialah 'Pakar NUKLEAR' yang mungkin 'TerSALAH langkah' menyertai parti yang diANGGOTAi oleh KELOMPOK manusia paling BODOH.. Apakah yang mereka perKATAkan? Apakah mereka TIDAK LAYAK untuk memperKATAkannya? Kita PERCAYA mereka seBOLEH-BOLEHnya mahu menyembunyikan KLIP YOUTUBE ini demi mengAGONGkan pemBOHONGan mereka.. Malah, mereka akan cuba menimbulkan keBENCIan TIDAK berASAS hanya kerana kePENTINGan POLITIK mereka! Memang itulah STRATEGI yang diguna pakai sejak sekian lama..Rasanya TIDAK perlu diNYATAkan lagi SIAPAkah sebenarnya berIYA-IYA mahu memBANTAH pemBINAan KILANG Lynas tanpa mengemukakan FAKTA yang SAHIH.. Siapa lagi kalau bukan KELOMPOK 'PeMAKAN BABI' yang menDOKONG parti paling RASIS tetapi berSEMBUNYI di sebalik NGO-NGO? Walau BERAPA banyak pun NGO-NGO yang di'SPONSOR' oleh para 'PeMAKAN BABI' di dalam parti RASIS ini, mereka SEMUAnya adalah INDIVIDU yang sama.. Apa yang PENTING, mereka mahu diLIHAT seolah-olah mereka ini RAMAI demi menakutkan kerajaan dalam ISU ini.. Sedangkan mereka hanyalah MINORITI yang memperBODOHkan RAKYAT!

Dalam KONTEKS Pakatan RAKYAT (PR) yang terDIRI daripada PAS + DAP La'anatullah + PKR, kenapakah PENDAPAT 'Pakar NUKLEAR' Lebai PAS ini dikeTEPIkan? Apakah kerana dia dari PAS yang seringkali SINONIM dengan keBODOHan, maka segala HUJAHnya diketepikan begitu MUDAH? Apakah kerana dia MP PAS, maka dia hanya LAYAK berBICARA tentang siapa lebih ISLAM seperti mana Pok Nik 'ALAIHISSALAM' dan Lebai-Lebai PAS yang DUNGU? Atau mereka mengeTEPIkan pandangan MP PAS Hulu Langat ini kerana dia 'M-E-L-A-Y-U' beragama ISLAM yang para 'PeMAKAN BABI' TIDAK mahu mereka diLIHAT BIJAK seperti mana kaum mereka?

Sebenarnya, seorang SAINTIS yang TULEN hanya berSANDARkan 100% kepada FAKTA yanG SAHIH tanpa diPENGARUHi sebarang unsur POLITIK.. Tambah pulak MP PAS Hulu Langat DR. ROSLI Che Mat ini seorang ISLAM, tentunya dia TAHU bahawa berBOHONG itu satu DOSA! Dia bukannya macam para 'PeMAKAN BABI' yang dibela oleh parti RASIS yang diMAKSUDkan - Sanggup berBOHONG kerana agama pada mereka hanyalah CANDU seperti yang diAJARkan oleh KOMUNIS! Inilah yang memBEZAkan Melayu/ISLAM yang berILMU dengan para 'PeMAKAN BABI' penentang pemBINAan KILANG Lynas ini.. Anda NAMPAK tak perMAINan mereka ini?

Kalau nak diKIRA golongan yang benar-benar ILMUWAN dalam PR sebenarya TIDAK ramai pun.. Orang yang dikira PAKAR seperti MP PAS Hulu Langat ini sebenarnya boleh diKIRA dengan JARI.. Yang seLEBIHnya adalah golongan yang mengGUNAkan AIR LIUR untuk jual KELENTONG.. Mereka yang PAKAR mengGUNAkan AIR LIUR di dalam PR ini biasanya berLATAR-belakangkan PEGUAM, penDIDIK, Lebai-Lebai, bekas pengHIBUR dan jugak dua tiga ORANG yang dulunya jenis SASAU berSAJAK kat Pasar SENI.. Dengan kata lain, mereka yang PAKAR seperti MP PAS Hulu Langat ini wajar diHORMATi kerana kePAKARannya itu..

Oleh itu DAPAT tak anda LIHAT keDUDUKan sebenar PAS di dalam PR? Kalau PANDANGan golongan CERDIK PANDAI dalam PAS pun boleh dikeTEPIkan oleh para 'PeMAKAN BABI' dalam parti RASIS yang diMAKSUDkan, apakah anda meRASAkan PANDANGan Lebai-Lebai PAS yang lebih BODOH akan diTERIMA pakai oleh mereka ini? LOGIKnya sudah pun diTUNJUKkan oleh Allah SWT depan mata kita.. Jelas sekali bahawa PAS pada mereka cuma pihak yang LAYAK menCUCI PUNGGUNG untuk mereka aje.. Kalau ada Lebai PAS yang nak memandai-mandai TUNJUK hebat, NESCAYA mereka akan menerima PADAH diPECAT atau diPINGGIRkan..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS