DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, February 27, 2012

DEMONSTRASI Lynas pasal mereka nak MENIPU tetapi DEMONSTRASI AIR di Kelantan pasal mereka dah MENIPU!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ada dua DEMONSTRASI yang HANGAT berlaku.. Satu DEMONSTRASI ialah apa yang diKATAkan sebagai HIMPUNan HIJAU yang KONONnya untuk memBANTAH pemBINAan KILANG Lynas di Gebeng, Kuantan.. DiFAHAMkan DEMONSTRASI ini TIDAK mencapai SASARAN kerana daripada 20 RIBU yang diJANGKAkan HADIR, jumlahnya cuma 1/4 sahaja.. ->KLIK<-

Malah, seBAHAGIAN besar ialah para 'PeMAKAN BABI' dari luar KAWASAN yang berselindung di sebalik nama NGO perKAUMan mereka.. MOTIF mereka bukan kerana ISU alam SEKITAR pun sebaliknya lebih kepada kePENTINGan POLITIK!

Pada kitalah, jika HIMPUNan HIJAU ini berjaya mengumpulkan seperti yang diHAJATkan sekalipun, ianya TIDAK akan memberi KESAN apa-apa pun.. Ini kerana keSELAMATan KILANG dan OPERASI Lynas ini telah pun diJAMIN oleh 'Pakar NUKLEAR' dari PAS sendiri iaitu Dr. Rosli Che Mat, MP PAS Hulu Langat.. Apakah para 'PeMAKAN BABI' yang KECOH lebih dan SENGAJA menolak FAKTA ini lebih PAKAR berbanding Dr. Rosli ini? Apakah para PEMIMPIN NGO dan DAP La'anatullah yang 'berKOKOK' itu 'Pakar NUKLEAR' yang diIKTIRAF oleh DUNIA?

Selain itu, jika mereka benar-benar IKHLAS, kenapakah mereka berDIAM diri dalam ISU alam SEKITAR lain seperti pemBUANGan sisa BABI di sungai-sungai? Apakah kita sudah LUPA tentang WABAK JE yang terBUKTI memBUNUH ramai RAKYAT kerana sikap TAMAK para penTERNAK BABI yang menCEMARkan alam SEKITAR? Dah cetuskan WABAK, pandai pulak para 'PeMAKAN BABI' ini cuba menonjolkan diri KONONnya sebagai pejuang alam SEKITAR 'SPECIAL' untuk ISU Lynas ini? Bayangkan kalau mereka yang jadik 'TAUKE', ada ke mereka PEDULI?

Dalam HIMPUNan HIJAU inilah kita meLIHAT begitu banyak HIPOKRASI mereka yang bergelar NGO ini.. NGO-NGO yang diDALANGi oleh para 'PeMAKAN BABI' seperti ini wajar diLIHAT bukan sebagai 'PEJUANG' sebaliknya sebagai para 'PENYANGAK' yang berMOTIFkan POLITIK RASIS sejak dulu lagi.. Kalau sesuatu PROJEK itu diLIHAT mementingkan kePENTINGan RASIS mereka, ada tak mereka nak TUBUHkan berpuluh-puluh NGO yang diDALANGi oleh orang yang SAMA? Sudah tentu TIDAK.. Kalau mereka 'TAUKE' mereka DIAM lah tu..

Baiklah, di Kelantan pun ada jugak DEMONSTRASI dalam skala yang SAMA.. BEZAnya, di Kelantan RAKYAT memBANTAH bukan kerana Pok Nik 'ALAIHISSALAM' nak BINA loji NUKLEAR sebaliknya kerana Pok Nik GAGAL memBERIkan BEKALAN air BERSIH walaupun dah 22 TAHUN lebih dok MAKAN GAJI BUTA! Demi menegakkan BENANG basah, seorang EXCO menyatakan,

"Kenapa perlu buat demonstrasi? Apakah mereka yang datang demonstrasi itu ada yang tidak dapat mandi atau minum?" ->KLIK<-

Perghh.. DUNGU punya Lebai PAS! Bagi air KARAT pun siap boleh UNGKIT balik tuh? Lepas tuh siap TUDUH pulak KONONnya 13 TAHUN dulu Kerajaan PUSAT tak bagi PINJAMAN untuk URUSkan bekalan AIR.. Lebai-Lebai PAS nih kalau bab memBOHONG, ZIONIS pun memang KALAH.. Habis, dah ke mana LESAPnya duit beRATUS juta RM yang diBERIkan semasa Tun Dr. Mahathir jadik PM dulu? ->KLIK<-

Ha.. NAFIkanlah apa yang diTULIS dalam HARAKAH tuh! Mana LESAPnya DUIT tuh semua? Nak BOHONG pun agak-agakla! Tu PASALlah mereka sanggup berCEMOLOT dengan PKR yang Penasihatnya kita TAHU manusia JENIS apa!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS