DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, February 29, 2012

Lebai-Lebai PAS hanya LAYAK jadi tukang 'COVER' kepada 'KeGANASan alat KELAMIN' para PEMIMPIN PKR!

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

PKR nih kalau BAB nak mengawal 'KeGANASan' alat KELAMIN masing-masing memang PAYAH.. Daripada 'BOSS' paling atas sampailah ke 'MACAI' upahan.. Dah TUA, dah berBINI banyak pun NAFSU tak pernahnya terKAWAL.. Tak dapat BETINA, JANTAN pun disapu habis.. Dapat dua-dua, lagi BAGUS.. Yang BETINA pulak, gilakan JANTAN Melayu sampai 'seKATIL' dan 'seBANTAL'.. Sampai habis GAMBAR 'BerBULU' keluar dalam INTERNET.. Habis MUSLIMAH PAS jadik BONGOK semata-mata nak 'COVER'kan GAMBAR 'BerBULU' dalam INTERNET!Nak tebus DOSA pulak, memadai dengan 'MENGADAP' Pok Nik 'ALAHISSALAM'.. Macam le orang TUA tuh tak kena HISAB, tak kena SOAL dalam KUBUR nanti? Agak-agak berapa LAMA lagi peMAKAN GAJI BUTA tuh mampu 'MenSUCIkan DOSA' puak-puak berNAFSU tinggi dalam PKR? Agak-agak di Padang MASYHAR nanti mampu ke dia 'CLAIM' dengan Allah SWT KONONnya dia 'MenSUCIkan DOSA' orang-orang macam nih? Sampai bila Lebai-Lebai PAS yang KONONnya lebih ISLAM berBANDING orang ISLAM lain nak jadik BODOH nih?

PEMIMPIN PKR sedap TONGGEK sana-sini.. Tak kira BONTOT, tak kira 'P*N**T', asalkan NAFSU mereka diLUNASkan, semuanya HALAL.. Kalau KANTOI aje SKRIPnya sama -> Salahkan UMNO lepas tuh jumpa Pok Nik suruh kasi 'SUCI' semua DOSA zahir dan BATIN! Alat KELAMIN sendiri yang GANAS, itu pun SALAHkan UMNO jugak? Heret nama orang itu nama orang ini TUDUH kata KONSPIRASI, tuduh kata FITNAH..Alat KELAMIN sendiri tak pernahnya SALAH.. Ada VIDEO, ada DNA, ada SUAMI orang sebagai SAKSI pun takdenya berSALAH!

Pandai pulak pilih TEMPAT untuk alat KELAMIN masing-masing mengGANAS? Tak mainlah dalam SEMAK atau dalam rumah FLAT.. Nak jugak ke HOTEL atau ke KONDO mewah.. Malah, sanggup bawak 'MANGSA' keGANASan alat KELAMIN jalan-jalan ke luar NEGARA.. Bila KANTOI, ada pulak yang disuruhnya LARI ke NEGARA jiran tukar habis IDENTITI takut diKENALi? Boleh pulak suruh NGO 'PeMAKAN BABI' berDEMONSTRASI? SEMUAnya demi meng'COVER Line'kan keGANASan alat KELAMIN masing-masing yang tak pernahnya PUAS..

Yang KELAKARnya tuh, bila dok KANTOI berKHALWAT dengan BINI orang tapi boleh pulak kata Tengku MAHKOTA Pahang PRIHATIN dengan dirinya? Apa HALnya Tengku MAHKOTA Pahang nak ambik TAHU keGANASan alat KELAMIN kamu terhadap BINI orang? Kamu dah BENGONG ke apa? KAH!KAH!KAH! ->KLIK<-

Dah kamu berKHALWAT dalam NEGERI Baginda, tentulah Baginda TANYA? Lainlah kalau kamu berKHALWAT kat Selangor atau Pulau Pinang! Itu NEGERI yang ada keGIATan 'UNDERWORLD', bolehlah kamu 'KONGKEK' sampai LUNYAI!

Alahai.. Dah alat KELAMIN sendiri yang mengGANAS, habis semua orang nak diHERETnya? Tak MALU ke? Ingat kamu tuh macam budak KECIK yang tak MALU berBOGEL mandi SUNGAI? Ini dah TUA bangka, pandai pulak meLABELkan 'BOSS' sendiri macam IMAM Mahdi, masih tak TAHU nak KAWAL alat KELAMIN sendiri? Kalau KANTOI pada siang hari macam dalam DRAMA TV tuh boleh la lagi nak meREKA cerita KONONnya itu KOSNPIRASI.. Malangnya KANTOI di waktu DINIHARI pukul 3 pagi dalam bilik HOTEL sendiri! KAH!KAH!KAH!

Takde FAEDAHnya Tengku MAHKOTA Pahang nak PEDULIkan kamu! Lebih BAIK pergi 'MENGADAP' Pok Nik untuk 'SUCI'kan diri depan Lebai-Lebai PAS yang DUNGU! Cuma peMAKAN GAJI BUTA itu aje yang sanggup buat begitu! Kalau Rasulullah SAW masih HIDUP pun takdenya Baginda nak 'SUCI'kan kamu tuh! Cuba TANYA Lebai-Lebai PAS, keSALAHan kamu nih boleh diREJAM sampai MATI ke TIDAK? TAKUT ke? Alah.. Lebai-Lebai PAS nih CERDIK mana sangat.. Takat SEMBANG aje KONONnya diri lebih ISLAM berBANDING orang ISLAM lain.. Walhal, bab keGANASan alat KELAMIN pun mereka 2X5!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS