DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, February 26, 2012

It is CONFIRMED that PKR acronym is STANDS for - 'Parti Kuat R-O-M-E-N'!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Perghh.. Di saat semua parti POLITIK dilihat TIDAK mahu menimbulkan sebarang KONTROVERSI, tak sangka seorang PEMIMPIN PKR telah memecahkan REKOD dengan diTANGKAP berKHALWAT di sebuah HOTEL di Balok, Kuantan pada PUKUL 3 pagi.. Tu dia.. Dalam TEMPOH 24 JAM sebelum satu perHIMPUNan memBANTAH ISU Lynas pulak tuh.. Ini nampak pun macam NIAT dah tak BETUL dah ni.. Nak datang berDEMONSTRASI ke nak berKHALWAT? Bagaimana pulak PKR nak 'COVER' dia kali ini atau dia bakal diCANTAS pulak?

DiFAHAMkan, PEMIMPIN PKR ini diCEKUP oleh SUAMI kepada WANITA itu sendiri ketika berdua-duaan di sebuah HOTEL di Balok, tak jauh dari Kuantan pada jam 3 pagi SABTU.. ->KLIK<-

NAMPAKnya, kot mana pun memang diKATAkan berKHALWAT.. Tak TAHUlah pulak kalau ini pun nak diDALIHkan KONONnya nak pakai 4 SAKSI macam 'BOSS' dia sendiri iaitu Penasihat PKR? Atau pun dia nak berDALIH KONONnya nak DAPATkan ubat BUASIR macam KES KHALWAT Timbalan Presiden PAS di Hotel PERDANA Kota Bharu 15 TAHUN lalu? Apa pun, kita PERCAYA KES ini BERAT..

Sekarang, selain Penasihat PKR dan ADUN Bukit Lanjan, seorang lagi PEMIMPIN PKR berHADAPAN dengan TUDUHan berKAITan masalah SEKSUAL.. Sebelum ini pun kita masih INGAT lagi bagaimana seorang ahli PKR yang diCEKUP SPRM di Perak 3 TAHUN dulu mengakui menerima 'SEDEKAH' SEKS.. Apakah PKR ini sebuah parti POLITIK yang mana PEMIMPINnya lebih mementingkan bagaimana pengGUNAan alat KELAMIN aje? Apakah jika PKR BERJAYA ke Putrajaya, RAKYAT terpaksa memakai CAWAT besi tak kira LELAKI atau pun WANITA?

Baru sePENGGAL diBERIkan KUASA, dah bermacam-macam KES berKAITan salah laku SEKSUAL diDEDAHkan.. Parti jenis apa nih? Cuba sebut parti mana di NEGARA lain yang mana RAMAI para PEMIMPINnya ada SKANDAL SEKSUAL sebegini TERUK? Bill Clinton dulu pun takat dia seorang aje? Ini bukan takat 'BOSS' paling ATAS, anak-anak BUAH pun turut sama OTAK berKALER biru? Memang PADAN la BENDERA parti pun KALER biru? Mungkin nak menunjukkan keCENDERUNGan SEKSUAL yang TIDAK terTAHAN para PEMIMPIN mereka kot?

Baiklah, apakah yang akan JADI kepada PEMIMPIN PKR yang di'TITLE'kan sebagai 'USTAZ' ini? Tambah pulak dia pergi TABALkan 'BOSS'nya itu KONONnya 'IMAM Mahdi' yang pernah LARI menyorok kat KeDUTAan TURKI? HE!HE!HE!

- Apakah dia akan diBELA berMATI-MATIan samada oleh ahli-ahli PKR atau Lebai-Lebai PAS?

- Apakah dia akan SEGERA berJUMPA Pok Nik 'ALAIHISSALAM' untuk 'MenSUCIkan' dirinya?

- Apakah dia akan TAMPIL untuk 'BerSUMPAH' bagi meNAFIkan dia bersama BINI orang pada pukul 3 pagi di HOTEL?

- Apakah dia akan MERAYU kepada MUSLIMAH PAS untuk MENANGIS bagi PIHAKnya?

- Apakah dia akan MENYOROKkan JAM tangannya dan meMINTA bininya menyatakan JAM tangan itu ada diSIMPAN di rumah?

- Apakah dia akan MENYOROKkan BINI orang yang diCEKUP bersamanya itu di Pulau Batam, INDONESIA dengan IDENTITI lain?


HE!HE!HE! Memang BANYAK sangat keMUNGKINan.. Maklumlah, mereka kan KAWAN rapat ZIONIS Neo-CON katakan.. Apa pun, mungkin PKR patut menukar MAKSUD 'INITIAL' parti mereka kepada 'PARTI KUAT R-O-M-E-N'?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS