DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, February 01, 2012

RED ALERT: PERKASA patut tahu MUSLIHAT SEBENAR di sebalik usaha meMAINkan isu ANGPOW PUTIH..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

PemBERIan sampul ANGPAU berWARNA putih oleh PERKASA semasa mereka mengADAkan MAJLIS sambutan Tahun Baru Cina sebenarnya bukanlah ISU yang BESAR.. Malah, menurut PERKASA ini disebabkan oleh keKURANGan ANGPAU berwarna MERAH akibat keHADIRan yang ramai di MAJLIS tersebut.. ->KLIK<-

Malah, Presiden PERKASA sendiri mengakui bahawa pada AWALnya tujuan MAJLIS tersebut hanya untuk meRAIkan sambutan Tahun Baru Cina, bukannya untuk memBERIkan ANGPAU.. Mereka jugak menyasarkan hanya 300 orang sahaja yang HADIR untuk MAJLIS tersebut.. Apa pun, pada kita ISU sampul ANGPAU berWARNA putih ini hanya ISU kecil yang cuba diMAINkan secara POLITIK di kalangan masyarakat MAJMUK di NEGARA ini.. KeIKHLASan NIAT pemberi ANGPAU dan semangat MUHIBBAH mereka langsung TIDAK dipuji..

PERKASA yang mengakui keSILAPan yang REMEH itu harus sedar bahawa NIAT sebenar pihak yang meMAINkan ISU ini sebenarnya untuk memperLIHATkan PERKASA sebagai pertubuhan perKAUMan Melayu/ISLAM yang 'HARDCORE' dan langsung tak mengHORMATi kaum-kaum lain.. Itu IMEJ yang cuba diGAMBARkan oleh mereka menerusi MEDIA.. Kenyataan Naib Presiden GERAKAN dan S/U Agong MCA sebenarnya PREJUDIS terhadap PERKASA.. Adakah selama ini MCA dan GERAKAN pernah walaupun sekali memandang BAIK terhadap PERKASA? Malah, ada jugak JURUBLOG tahap BABI meMAINkan ISU ini secara keterlaluan.. ->KLIK<-

Sebab itulah PERKASA TIDAK patut meLATAH apabila mereka yang menerima ANGPAU sedemikian pada MAJLIS tersebut langsung TIDAK kata apa-apa sebaliknya parti-parti POLITIK kaum Cina ini yang LEBIH-LEBIH? Kita PERCAYA masyarakat Cina sebenarnya TOLERAN dan menerima keSILAPan REMEH sebegini dalam masyarakat MAJMUK.. Mereka sebenarnya jauh lebih MUHIBBAH berbanding parti-parti POLITIK kaum mereka sendiri.. Adakah MCA dan GERAKAN berHARAP akan meRAIH SOKONGan dengan meMAINkan ISU begini?

Baiklah, kita ingin TANYA balik kepada MCA dan GERAKAN, adakah mereka buat BISING apabila 'PARTI Saudara TIRI' mereka iaitu DAP La'anatullah berbuat begini terhadap orang Melayu/ISLAM? Adakah JURUBLOG tahap BABI yang diMAKSUDkan pernah berSIMPATI terhadap orang Melayu/ISLAM dalam ISU berikut?

1) LARANGan mengGUNAkan pembesar SUARA untuk TAHMID sekitar 10 minit sebelum azan Subuh..

2) MP Serdang masuk ke tempat SOLAT Imam di MASJID untuk ber'TAZKIRAH' tanpa menutup AURAT apatah lagi berSUCI dari HADAS?

3) 'Khalifah KIASU' Pulau Pinang turut serta dalam IBADAT Korban umat ISLAM dengan memotong DAGING korban?

4) Tindakan beberapa MP DAP yang memBANTAH rampasan ARAK yang dijual secara terbuka dan pemBANTERASan keGIATan 'UNDERWORLD' di Selangor?

5) PemBERIan wang JUDI lumba KUDA kepada umat ISLAM sebagai wang EHSAN di Pulau Pinang sebelum ini?

6) PengGUNAan ayat-ayat suci Al QURAN oleh MP Taiping dalam CERAMAH untuk memBURUKkan Melayu/ISLAM dalam UMNO?

Itu belum lagi diKIRAkan perkara-perkara berikut yang 'diSENGAJAkan' terhadap umat Melayu/ISLAM? Adakah suara dari MCA dan GERAKAN dalam ISU ini?

1) ISU pengGUNAan sarung TANGAN oleh 'CASHIER' beragama ISLAM semasa memegang daging BABI seperti yang diLAPORkan berlaku di Pulau Pinang?

2) ISU larangan untuk pekerja ISLAM yang bekerja dengan KILANG Cina keluar solat JUMAAT?

3) ISU perKAUMan yang diMAINkan menerusi JUALan roti MASSIMO untuk memBOIKOT roti GARDENIA yang diMILIKki oleh TS Syed Mokhtar AlBUKHARY?

4) ISU KLIP YOUTUBE Namewee yang cuba diPADAMkan dan diSEMBUNYIkan kerana menyinggung umat Melayu/ISLAM?

Di manakah suara MCA dan GERAKAN dalam semua ISU tersebut jika mereka benar-benar mengHORMATi SENSITIVITI antara KAUM? Apakah mereka cuma tahu 'MENYALAK' apabila ianya meLIBATkan pertubuhan Melayu/ISLAM seperti PERKASA atau parti POLITIK seperti UMNO? Di sini sahaja jelas memBUKTIkan siapa sebenarnya masih HIDUP dalam perKAUMan di bumi MALAYSIA ini..

Kita jugak HAIRAN apakah DS Najib terlampau KEMARUK dengan SOKONGan kaum Cina seperti MCA dan GERAKAN? Ini kerana DS Najib menerusi FACEBOOK 'AHJIBGOR' (bukan AHJIB'NGOK' ye..) diLIHAT cuba memperBESARkan ISU yang REMEH ini dan menolak penJELASan PERKASA.. ->KLIK<-

Kenyataan BODOH yang jelas berPIHAK seperti di bawah ini seakan TIDAK melambangkan 1 MALAYSIA yang diCANANGkan bertahun-tahun olehnya..

"Ibrahim Ali is an independent MP. As such, the Chinese New Year function where white ang pow packets were distributed, should not be seen as something condoned by the government."

Memang le SEMUA pun maklum PERKASA itu adalah NGO Melayu/ISLAM? Takde KAITAN pun dengan UMNO apatah lagi kerajaan? Jadik kenapa pulak kenyataan sebegini diBUAT? Apakah sebagai PEMIMPIN yang memperJUANGkan 1 MALAYSIA, hanya ini kenyataan yang mampu diBUAT untuk memadamkan isu REMEH seterusnya mengembalikan semangat MUHIBBAH antara kaum? Atau DS Najib sendiri 'HILANG KAWALAN' terhadap FACEBOOK 'AHJIBGOR' nya hingga memBIARkan puak 'KOMUNIS' meMAINkan ISU sebegini untuk memBURUKkan IMEJnya? TIDAKkah sebagai PEMIMPIN, kenyataan yang lebih 'WASATIYAH'(Sederhana) wajar untuk meREDAkan seterusnya memadamkan ISU ini?

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

pemimpin melayu mudah lupa , semakin nyanyuk dan semakin bertambah ngok.
... rasanya itulah kata2 hati tun mahathir sekarang.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS